Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. Hei! Prøver ut noen spørsmål til deg som leser dette 🙂 Hvis ammunisjon tygger den pistol best 🤔 Hvis ammunisjon funksjonerer den pistol best 🤔 Noen som har erfaring med med smith&wesson M41 22lr og ulike typer ammunisjon?
 3. Nå er det vel tillatt å skyte med 18 lødig på de fleste skytebaner, så forbud mot 12,7 er nok en feiltolkning av forbudet mot kaliberet 12,7x99 som nevnt i forskrift om forbudte skytevåpen. Her må politiet lære seg forskjell på diameter og kaliber. Prøv å søk på rifle i kaliber 22 og se hva som skjer... Det er åpenbart ikke lovgivers intensjon å forby riflekalibre som eksempelvis 510 Whisper som har halvparten av anslagsenergien til 338lm - så denne praksisen har politiet ikke lovhjemmel til og den er heller ikke rasjonelt begrunnet. POD bør umiddelbart (før mine 3 søknader på piper med diameter 5.10" havner i klagebunken deres) presisere reglene som følger: (og her vil jeg ikke engang forsøke å formulere kravet ordentlig): Alt opp til 20mm er ok, men ikke 12,7x99 og 50 BMG.
 4. Det finnes baner med godkjenning, og man kan jakte dyr som ikke krever storviltprøve, så det holder jo ikke.
 5. Ställ den löst så kanten blir lite ”knölig” men stjärnan sluter tätt, kör sen ner m sp12-2 . Evo : cheddite , fiocchi, rio, maxam med samma utseende och höjd på bottenproppen ,oftast vit plast . Ta ur tändhatten först innan du kalibrerar för att se om det blir tajtare. Annars leta hylsor med mindre hål
 6. culot

  Tryckprovning

  Jag har fått hem hans laddbok och den är rejält tjock och har tryckta data i alla kalibrar från 12-410 hagel och slug, tyvärr är forumets regler och jag lnte överens ,så den som är intresserad skickar PM så ska ni få referens och kontaktuppgifter. Ingen bild blir det heller tyvärr av samma anledning, han skriver bra engelska dessutom. /P
 7. Her avslås .50 med begrunnelsen at det ikke går an å ta skyteprøven med 50, siden baneinstruksene er formulert «opp til 12.7». K
 8. Hvad med et riflet løb til en hagle i kaliber 12 eller 20 og skyde slugs? Nu er jeg dansker, som du måske har gættet Måske er det ikke ok med norske regler?
 9. M67

  Sierra MK 100 gr

  Hvorfor to kuler? K
 10. Ja, tennhetter går lett i, har prøvd igjen og kunne faktisk presse den inn med fingrene. Har også målt gammel og ny tennhette, er samme diameter eller 1/100mm mindre på ns688. Skal prøve en annen type hylse, hva mener du med EVO hylse? Pappskive var tenkt ned i wad’en, under hagl. waden er SG22, har ikke høgere. Må forske litt mer på innstilling av stjernekrymp, stiller jeg ned kammen åpner stjernebretten seg ned i hylsa. Stiller jeg den helt opp, blir stjernebretten for «trang». Kan man stille patronlengde på pressa til 59mm og ta siste mm med SP12-2?
 11. Om kikkerten blir presset opp i forkant vil du jo treffe for lavt.
 12. Gikk til innkjøp av en brukt Redfield revolution 3-9x40 til salongen min (en CZ455 i 17hmr). skrudde av den gamle kikkerten og satt på den nye, uten å ta av mer enn toppdelen av ringene. Har ikke peiling hvilken montasje det er. men kjøpte den hos forhandler med sist kikkertsikte og dette ble montert av forhandler. så vet at montasjen passer til rifla. Når jeg skulle skyte inn på ca 60-70 meter fikk jeg tom for klikk oppover. Mangler en tomme. Har lest litt om at en kan bruke shims. Men tenkte at dette var på laaange hold da det kan være mer natrulig å gå tom for klikk. Ser og at den nye kikkerten tar så vidt borti den ene skruen til pipa .. Men slik jeg tenker så burde dette i så fall resultert i at jeg hadde fått høyere treffpunkt enn normalt. Er ganske grønn på dette.. Ødelagt kikkert? shims? feil montasje?
 13. Du har ikke vurdert å levere den tilbake til forhandleren du har kjøpt den av?
 14. Jeg tror vi må nyansere litt her. TS er ikke helt sikker på om jakt er noe for h^n og vil ha et våpen som gir flere muligheter. Jeg er selvfølgelig enig i at det ikke er optimalt å starte med en kombi hvis man skal bli en god skytter. Og jeg er absolutt ikke uenig i at en brukt rifle, f. eks. 6,5x55, og en rimelig brukt hagle ville vært en bedre løsning. Men så er det en budsjettramme og dette med at våpnene må være links som forkludrer den løsningen. Med et links kombinasjonsvåpen kan man prøve seg litt fram på ulike typer jakt, inkl. storviltjakt hvis rifla er av rett kaliber. Så får man heller spesialisere seg og anskaffe rifle(r) og hagle(r) hvis jakt er noe man skal utvikle videre.
 15. G.Larson

  Kuiu

  Hvordan er klærne størrelsesmessig? Tenker på til en som er 195 cm og 90-95 kg slank. Med lange bein og armer.
 16. Og bladlengda på denne er... 23cm.
 17. Noen som Hvet hvor jeg kan få tak i denne kula i annet enn 500 bulk pakninger? Med ny rifle på vei tenkte jeg og se om jeg kunne lade den og sierra 100 gr varminter med samme kruttmengde, tenkte Vv150. For og se om jeg kan få de til og gå likt. Det må ikke på død og liv være denne kula men anntar den er lettest og få til og sammskyte med varminteren som har ry som presisjonskule. Begge er jo fra sierra med samme kulevekt. Kaliberet er 6,5x55.
 18. Les "Høringsnotatet", spesielt kap. 6, "Departementets vurderinger". Man skal være temmelig dårlig til å "lese mellom linjene", hvis man ikke får med seg et inntrykk av at Dep-et mener dette er et tulleforslag. POD, derimot, er mer positive, for de er jo vant til å forby, og å regulere alt mulig gjennom rundskriv: "For å gi forbudet et mer presist innhold foreslår POD at nærmere vurderingskriterier eventuelt beskrives i rundskriv. Det som gjør saken vanskelig er at det stilles strenge krav til klarhet i lovbestemmelser som medfører straffeansvar".
 19. Har du sjekket hane og ramme slik jeg foreslo et par hakk lengre opp? Hvis du tar en titt på bildene, så vet du hva du skal se etter.
 20. Ja la oss håpe det, men i politikken er skjulte agendaer ingen konspirasjonsteori.
 21. Blyforurenset sand/grus er dessverre ikke «lett forurenset». Du kan regne 1000-1400,- per tonn. K
 22. @ironni, Lett forurensede masser koster et par hundre kroner/m3 å deponere, det er grei skuring. Utgiften per skudd blir nær null for et aktivt lag, gitt at man har gode voller med kjerne av mineralske masser og topplag av sand som kan skrapes av.
 23. Sakoen75

  Kuiu

  Smertefritt å handle med de på nettet. Velg norske kroner så får du hele prisen. Du betaler en gang og slipper toll og gebyrer i ettertid og spenningen med hva sluttprisen blir.
 24. erikraude

  Kuiu

  Fortsatt ingen med erfaringer med attackbuksa eller sierrabuksa? Har fingeren på kjøp, men skulle gjerne hatt noe mer info.
 25. Er jo bare å kappe kniven til 24,9cm og vipps-ufarlig ifølge de som styrer landet. Å gjøre noe med bandene som slåss med macheter rundt om i Oslo-bygda er sikkert ikke noe alternativ...
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...