Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Den begynner jaggu å bli gammel nå 😎 Skjøt et litt høyt lungeskudd på ei beitende elgku en gang. 308 og 180 grs Hornady RN. Den løp ca 400 meter og stoppet for å samle krefter ved å lene seg inntil ei bjørk. Der fant jeg den med rød blodrose på nevra og ei blodstripe nedover som tydet på at den hadde sigi sammen mens den fortsatt lente seg inntil bjørka. Skal innrømme at pulsen steg etter hvert som jeg kom lengre og lengre fra skuddplass uten å finne dyret. Var SÅ sikker på treffpunktet og uten adrenalinkick før skuddet burde den lagt seg ned langt tidligere.
 3. Mas-36

  Israelsk 308 Mauser

  Ladeskinner og ammotasker sjekk finn.no Vil tro de til vanlig M98 passer.
 4. Mas-36

  Israelsk 308 Mauser

  Om rifla er i 308 win bør du bruke nettopp det Hva som går best osv må du teste selv. Hva du kan forvente av presisjon kommer an på hvor god du er til å skyte med militære jernsikter. Men 5-7cm på 100 meter er normalt. Og som skrevet over her. Disse må ikke herpes med kikkertsikter osv. La den være original. Det finnes 100 vis på finn som er ombygget om du vil ha noe med kikkert og mauser.
 5. Sånn som Fjasbokgrupper mot alt mulig rart 😉 😂 Skulle av og til nesten ønske at det ble et forbud mot (u)sosial medier av slik art. Og ikke minst aviser!
 6. Er faktisk sånn passe skeptisk til å begynne i skytterlag igjen på grunn av alt utsyrmaset sist, at jeg er avventende med å melde meg inn i skytterlag overhodet. Det kan jo hende jeg tar helt feil. Og jeg håper det. Men tar nå Weatherby'en med opp dit og spør om jeg får skyte litt sammen med dem før jeg tar valget. Og liker jeg ikke stemningen der, drar jeg til en anna bane. Det er flere rundt her. Jaktkompis har tiulgnag til en en privat bane og har invitert meg også, men der kan vi bare skyte med demper.
 7. Hei! Jeg har også fått kort på Røldal, ikke jaktet der før, men var på Ullensvang i fjor Det grenser mot Røldal. Er nok best sjanse til å se dyr helt nordøst i terrenget. Jeg skal fly inn til Hellevassbu, hvis noen vil være med å spleise på helikopter inn er det bare å sende en pm. Pris ligger vel på ca 4500-5000.
 8. Det skal jeg selvsagt gjøre med jaktrifla...
 9. Som sagt over her. Det finnes ikke en miliimeter interesse for å skyte med Sauer. Jeg kommer på banen først og fresmt for å trene meg opp til å bli en god jaktskytter med Jaktrifla jeg kjøper. Sekundært t for å ha det litt moro med å skyte med krag'en jeg har lyst på Noen ambisjoner utover det har jeg overhode ikke. Kommer neppe til å melde meg på en eneste konkuranse om ikke banen tilfeldigvis er stengt pga av konkuranse, slik at eneste måte å få skutt på er å slenge seg med. De eneste resultatene jeg bryr meg om blir antagelig mine egene fra forige runde. Skulle jeg så mot formodning finne ut at jeg liker dette så godt at jeg vil begynne som aktiv konkuranseskytter i klasse 1 til 5, så kan jeg saktens skaffe meg en bedre brukt rifle. Ny kommer ikke jeg til å ha råd til unasett. Men det er et rent akademisk spørsmål. Jeg anser det ikke som særlig realistisk. Men ser jo på reaksjonene til flere her at det gode gamle utstyrpresset som var en medvirkende årsak til at jeg ikke gadd mer i min tid, fremdeles rir skytebanene. Jeg slutta da Sauer ble introdusert. Jeg syns allerede da var for mye mas om skytejakker, skytebriller og anna utstyr som kosta tusener. Og la heller banerifle på hylla (en M67). Men som sagt. Noen skal altid ha den nyeste og flotteste bilen, andre liker veteranbil.
 10. Da misforstod jeg, Jeg trodde du ville skyte for å trene til jakt, for å bli "god nok" til å jakte det du vil jakte på - og kikkertklasse i DFS. Det har du skrevet i de andre trådene dine. K
 11. Har ikke kjøpt den nei. Vil høre noen flere erfaringer før det blir aktuelt
 12. Today
 13. Dette er i stor grad det eg hartenkt og. Har frå før hatt ei Samsung klokke, og har irritert meg grøn over at den ikkje vil fortelje kor monge høgdemeter eg har bevega meg. Til tross for at den har altimeter. Pulsmåling hadde kunna vår kjekt, men om eg kan kople til eit puls belte er det nok godt nok.
 14. Det soim er peonget mitt er at intereseen for å skyte med Krag er den eneste interessen jeg har. Jeg skal ikke byne å skyte på bane igjen for å delta i konkuranser. Jeg skal begynne for å skyte med Krag. Jeg finnes ikke intresert i å skyte med Sauer. Noen liker Nye biler, andre kjører veteranbil.
 15. Helt sikkert, men jeg viste ikke at valget kom til å falle på ei .308 som jaktrifle, og sendete søknad om både 6.5 og .308 for å ha mulighet til å velge. Har dsermed en "ledig" på 6.5. Så slikt kan jegh tenke på når garderoben er full. Per nå trenger jeg ikke å sjonglere. Har 6 ledige plasser i graderovben min jeg.
 16. Jeg tror det var Svein Solli eller Jørund Lien som skrev det i "Våpenjournalen" for lenge siden: Absolutt mest kjøttødeleggelse får man, når dyret ligger og råtner i skogen. Amen! Opp og fram, sier jeg. Jeg skjøt en liten elgokse, skuddavstanden var drøy, men det ble perfekt hjertetreff. Den startet kjappere enn Usain Bolt, og galopperte minst 70 meter i et nesten uframkommelig terreng. Den hadde sikket løpt lenger også, hvis den ikke hadde falt ned en liten skrent. Det mest imponerende jeg har opplevd, var ei ung rågeit. Det gikk to unggeiter og beitet i en kålåker. Jeg skjøt den ene, som bikket pent over ende. Den andre ble omgående fylt av adrenalin, og så seg omkring og lyttet, for å finne ut hva som hadde skjedd. Den fikk et skudd i bogen, og reaksjonen var formidabel. Først spratt den (så det ut til) minst en meter opp i lufta, og mens den hang der oppe, begynte beina å gå. Straks den tok bakken igjen, forsvant den som en rakett opp jordet, i ganske bratt motbakke. Jeg fant den igjen i jordkanten, ca. 80 meter fra skuddplassen, og kunne konstatere at inngangshullet satt der det skulle. Så snudde jeg den over til andre siden: Ribbene og noe av bogen var vekke, og ut gjennom hullet hang det noen slintrer av det som en gang hadde vært lungene. Ustressede og stressede dyr (jfr. "hjortegevir-saken", der dyret var stresset av løshunden) er to vidt forskjellige situasjoner!
 17. "Konflikt" er utrolig personavhengig, og selvforsterkende. Har du en som "hauser opp" stemninga er det lett å dra med seg folk rundt. Driver med sau på utmarksbeite og merker dette ekstremt godt i de tilfellene sau kommer utenfor gjerder/almenningsbeite og inn mot bebyggelse eller innmark. Noen steder kommer det ei melding om at det har gått noen dyr der ei uke så vi kan godt hente dem når vi har tid, andre steder har enkeltpersoner "dratt opp" stemninga slik at med en gang noen hører ei sauebjelle er innmarka nedbeita, sommeren ødelagt, ingen har sovet på ei uke og det ringes til kommune, fjellstyre, mattilsyn og politi før man gir beskjed til dyreeier. Men det er viktig å huske at de aller fleste er utrolig tøffe i kjeften på sosiale medier eller til og med på melding - noen klarer også å glefse fra seg utrolig på telefon. Men hvis man treffer folk, prater med dem, er saklig og forklarer... så blir stemninga som regel en helt annen. Med noen helt klare unntak, det er jo enkelte som er så fokusert på egen nesetipp at det ikke er mulig å komme gjennom "filteret" de har skapt.
 18. Lurer på det samme. Aldri vert på Reinsjakt, og har trekt 2 dyr i Røldal.. Hvis jeg har klart å trykke riktig inne på dyreposisjoner, i aktuell periode fra ifjor, er det mest gunstige området også det området som lengst mulig fra en veg det går an å komme. Hvis noen går i planer om og ferdes der, eller har erfaring derfra, ta gjerne kontakt! ev. også på PM
 19. Ja f.eks, men PMC er ikke uten videre kjent for å være superpresis. Prøv GGG også. Ole
 20. Benny94

  Israelsk 308 Mauser

  Skjønner. Hva slags ammo bør brukes i den rifla? Tar den f.eks. PMC 308 Win PMC FMJ-BT 147grs?
 21. Siktene er ikke "justerbare", for å endre treffpunktet må du montere lavere eller høyere korn. For å justere sideveis må kornet justeres i sideretning. Jeg vil egentlig påpeke at dette er først og fremst kun et våpen for historisk interesserte, det er ikke særlig velegnet for en nybegynner. Du må ikke finne på å modifisere denne rifla med kikkertsikte, kappe kolbe, gjenge pipa eller lignende, i original stand er den verdt mye mer enn herpa til jaktrifle! Skulle du finne på å selge den er det nok flere som er interessert, herunder undertegnede, disse er ikke akkurat vanlige her i landet, og har en interessant historie bak seg. Ole
 22. Takk for konkrete tips. Nå er det ikke sånn at jeg kikkerten trenger å treffe på alle kriteriene. Jeg skjønner at det er krav som få eller ingen produsenter har valgt å kombinere, men om jeg klarer å få litt oversikt over hva som finnes av muligheter kan jeg etterhvert ta et valg på hva jeg kan klare meg uten. Vekt, størrelse og forstørrelse minimum 8x kommer uansett til å bli stående. FFP osv kan jeg klare meg uten.
 23. Har GPS/navigasjon på klokka mi, en eldre Garmin Fenix 3. Synes det er kjekt å kunne legge inn punkter på ukjent terreng slik at man kan finne veien tilbake. Jakter også hjort i et relativt stort og nytt terreng. Legger inn alle poster på klokka slik at det er lett å finne tilbake. Samme også om jeg kommer over potensielt nye poster. Ellers så er det en haug med funksjoner som aldri blir brukt. Men høydemåler, barometer, skritteller og stoppeklokke synes jeg er greit å ha. Alt som er relatert til trening og puls har jeg ikke bruk for, dessverre.
 24. Eller kjøp i nettbutikk. Da har man lovfestet rett til å returnere.
 25. Benny94

  Israelsk 308 Mauser

  Hentet bildene fra annonsen
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...