Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Ja, svaret er enkelt. 1: Lov. 2: Forskrift. 3: Tekniske krav vedtatt av ISSF/NSF. 99: En tilfelding tjenestemanns personlige oppfatning av hva som passer seg i å innvilge. Hvis du ønsker å kjøpe ditt første våpen for grovfelt, som tilfredstiller klassens krav, skal du ikke behøve å dokumentere 10 stevner i militærfelt først.
 3. bbdg

  Dårlig presisjon

  Alle mine våpen går hull i hull...............................................................bare hullet er stort nok.🤭
 4. slemmo

  Avslag på 9mm grovfelt

  Nei, dette har blitt brukt som avslag både til ferske og aktive skyttere. Våpenkontoret har bestemt seg for at 9mm IKKE skal innvilges til grov.
 5. Den du henviser til her er det den noe kraftig merket med Pistol og MP? Eller er det enda en merking på RA produsert 9mm.
 6. Om stokken er billig eller dyr spiller ingen rolle tror jeg da. MEN jeg vil si faren for skader er MYE mindre med en hel stokk enn disse som deles i 2-3-4 deler som plutselig knekker eller skrus seg fra hverandre inne i pipa
 7. Jeg kan ikke forstå at en pussestokk i aluminium eller messing skal kunne skade ett løp av stål. Hardheten i materialene er jo vidt forskjellige.
 8. Kan jo vera greit med ein dyr, sjølv om da høyres litt ut som skremselspropaganda.
 9. bardp

  Dårlig presisjon

  Ok ja det får også jeg til.
 10. hello, i have to write in english since my norwegian is not good enough yet, sorry for that. is it legal in norway to go to a gunsmith to replace the wood stock from a mosin nagant rifle for a wire stock from a Sten MK2 as seen on this picture? i would like it to be welded onto the receiver so it is non removable. the rifle is for hunting. kind regards, blyakselerator.
 11. Today
 12. Hei sann. Har en m/1894 krag-1910mod på hånden. Den er nr lik og har org samt nr lik kV brakett og Voitlander kikkert. Pipa er byttet til 17mm og Stokk og overtre tilpasset. Våpen nr er på nytt slått inn i pipe og overtre. Mest sannsynlig gjort på Kv, uten at jeg kan bekrefte dette. Det står også merkelig nok montert Kv m30 diopter på våpenet, samt org åpne sikter. Tre i en😜Har blitt tilbudt å kjøpe kragen av en hyggelig eldre mann. En handel jeg har bearbeidet i snart to år. Latt dette gå i hans tempo, da han har hvert usikker på om han skal selge fra seg deler av samlingen sin. Har ikke holdt i bøssa, bare sett bilder av den. Den bærer litt preg av alder. Vet sann ca verdi på denne men er litt usikker. Har sjekket litt rundt. Er i ferd med å bli medlem på Kvf etter å deltatt på møter som gjest i over to år. Pratet så vidt med dem på mail i går,uten at jeg fikk no pris antydning. Forstålig nok. Dårlig med møte aktiviteter på Kongsberg nå om dagen, så jeg får ikke vist frem bildene. Noen her som kunne bidra med en vurdering for meg. Takker for svar
 13. Les stort høl, ikke i et hull. Målte desverre ikke samlingen men vil anslå 5 skudd ga et 15-20 mm stort høl i pappen.
 14. bardp

  Dårlig presisjon

  5 skudd i et hull på 100m? Det er jo glitrende det har jeg nok aldri fått til uansett våpen.
 15. hipshot

  Avslag på 9mm grovfelt

  Ja spørsmålet er enkelt. Er svaret like enkelt? Her er mitt svar: Når du skal ha nytt våpen og slenger 25 stevneresultater på disken så skal jeg like å se den purken som trekker frem noe som ligner på kompendium. Aktivitet trumfer alt.
 16. Hansens egne. Tidligere fikk man også kjøpt slike lange magasinbokser for "krykkeløsninger" til 700sa i USA. Her er Hansens kasser, med identiske domensjoner som 700SA, for std og Xx55/57:
 17. Tenker du da på underbeslagene som brukes på Hansens egne 703 eller er det noe helt annet?
 18. Tja, ser dette er en gammel tråd men velger og kommentere allikevel. Har en Browning maral, kjøpt brukt i vinter. Ja den er litt tricky til å få til å gå men med en liten økt på banen så har jeg fått den til å gå bra. Med fabrikk ammo Norma bondstrike samler den 5 skudd på ca 3 cm, greit nok på jakt. Men fikk ladet opp og utforsket Sierra match king Palma 155 grs og federal trophy bonded tip 165 grs. Begge de kulene samler 5 skudd i et stort høl når han bak gjør jobben.
 19. Helt klart. For hva kvalifiserer til et magasin? Holder det med en 3D fil? Plastfilament? Ståltråd?
 20. Det virker som om JD har større regi enn POD i dette, så det å appellere til kloke hoder hos JD for å legge seg opptil EU kan være fornuftig og langsiktig. Ved å velge en gjennomarbeidet logisk og EU tilpasset forskrift, vil vi fremstå som de produktive og fremtidsrettede skytterne vi er. Jeg stemmer for det ihvertfall. Så kan man la Mini'ene død en voldsom død ved å lage et punkt som eksplisitt forbyr dem. Jeg er en Mini eier så jeg har et lodd med her, og vil gjerne ha denne spesifikke bestemmelsen med som et vitnesbyrd på svake, emosjonelle og elendige avgjørelser.
 21. Angående rødpunktsikte. Jeg har benyttet en Aimpoint Micro S1 til all haglejakt de siste 3 årene. Å jeg kommer vell aldri til å gå tilbake "korn". Jeg synes rett og slett det fungerer helt fortreffelig. Det er jo "umulig" å sikte feil med en sånn. Får man kolben for lavt i skuldra så ser man ikke prikken og kan justere (der man tidligere brente av fordi ting så greit ut). Spesielt på skudd "bratt oppover" (type kråke og due) har jeg tidligere slitt med grove siktefeil. På drivjakt etter hare, rev og rådyr får man vell knapt noe bedre. Prikken er 6 MOA så man blir ikke for "pirkete" i siktingen.
 22. Enig med @Torf, en 300 wsm necket opp til .35 wsm eller til å ta 9.3 må jo være topp. Men da må du vel gjerne ha nytt sluttstykke.
 23. Hvis du ser bort i fra smellet. Hele poenget med å kappe er å bruke den med demper, men demper bygger 30cm, så slipper å ende opp med en "løpslengde" på 1m.. Så med demper og propper tror jeg ikke man merker så mye smell. 😃
 24. Interessant - kan du si noe om hva som gjør at du har bikka over til 1911-rekkene? Pardini lages jo i .45acp, så når du kan få to nesten identiske våpen (som du er fornøyd med), er det litt artig å høre. Har skutt bittelitt med Pardini, og det er jo gode pistoler. Grepsvinkelen passet meg ikke helt. Men så er ikke jeg så god skytter heller, da. Du tenker og lytter, lykke til.
 25. Ser at Brownells bruker denne påstanden i sin reklame: "Billig pussestokk = ødelagt pipe". Stemmer virkelig dette? Pusser selvfølgelig fra kammer-enden, med innføringshylse, og etter anerkjente metoder 🧐 Selv har jeg brukt pussestokken fra Biltema. Dette er en hel pussestokk med pvc. Synes for meg i alle fall bedre enn 3-delte dyrere pussestokker. Bør jeg revurdere pussestokken fra Biltema til 100,- kr, og heller investere i en Dewey til 400,-? Hvorfor... "kjør debatt" 🤠
 26. Men er det like morsomt? Det beste er nok å lage ein villkatt. Då slepp ein fornuftige løsninger som kven som helst kan få til og ein får kose seg med å bruke mykje tid å pengar på å få til ei perfekt løsning på det som egentleg ikkje er eit problem. Sant? 9,3x48?
 27. Har skutt med kortløpa hagler. Uheldigvis også uten hørselvern...derav HÆÆæææ... Ikke forenlig med troa på å høre småfuggel, nei... Det spesielle med hørseltap som følge av skuddsmell, er at du merker det først om noen år. Og da er det i grunnen for seint. Ellers er det nok en myte, dette med at korte hagler sprer. Du kan nok variere mye med ammo, min noe tilårskomne erfaring er at hagl i plastkopp samler tettere enn uten. Svakere ammo skyter tettere enn kraftig. Men dette er i de børsene jeg har prøvd, uten noen form for vitenskapelig tilnærming annet enn kalka metallplate og papp. Men dårlig for ørene udempa, var bare dét. Har troa på å berge øra - for de som enno kan 🤝
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...