Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Nja. Jeg regner med at det er tripoden som får folk til å heve øyenbrynene. Dette er noe som har ballet på seg i LR miljøet på denne siden av Atlanteren de siste par årene. Denne artikkelen handler mest om bipod, men den tar turen innom tripod også: https://precisionrifleblog.com/2019/02/10/rifle-bipod-tripod/
 3. Jeg tipper internett, som all annen inspirasjon i omtrent alle andre sammenhenger de siste 10-15 åra.
 4. IceMan

  Webley .455

  Testet i dag: 4.5grn med N340 OVL 29.5mm Kule: 250grn LRN .454(Magtech) Gjennomsnittshastighet: 505f Ca 10 cm med spredning på 25m Ser for meg å øke ladningen litt. Evt gå ned på OVL.
 5. Today
 6. Grættis! Så et norsk tv program for et par uker siden, camp kulinaris tror jeg det heter, der grilla de en 100kg gris, mulig du kan plukke opp noen tips der om du har tilgang på det via smart-tv. Vet ikke om det er noe å lære, kjærringa som så på, jeg fulgte ikke med.
 7. Får vel bare først og fremst gratulere med giftemål. Søk på "whole grilled wild hog" amerikanere er glade i BBQ og solide måltider. Fikk servert nydelig saftig villsvin. De la hele grisen i "brine" (salt lake med diverse krydder og smakstilsetninger) i 24 timer+, fyr opp grillen og hold ca120ºC (hvis du har tilgang til en stor nok smoker) la grisen kose seg til den er ca 85-90ºC i de tykkeste delene mens du pensler den med en marinade. De "bretter" ut grisen for å få den så gjevn som mulig, de hugget ribbeina på innsiden langs ryggraden. Blir vanskelig å beregne tiden siden vekta bestemmer, de fyrte opp etter frokost og vi spiste på ettermiddagen. Sikkert noen BBQ guruer her inne som vet alt du trenger å vite. Synes slutt temperaturen høres høy ut men det er det jeg har skrevet ned 🤔
 8. Takk for tips! Har sendt dem en mail nå. Får evt prøve å ringe over helga. Mener børsemakeren hadde prøve hos dem, men skader jo ikke å spørre som privatperson.
 9. Hakapiken

  vectan A0

  Jævlar som de går! A0 1,75x35 sg19 og 1,9x34,5 z2m18. Kråkene klappet sammen på alle hold. 😁
 10. Hvor kan han ha fått inspirasjon til dette oppsettet?
 11. Det har nok betydning for den psykiatriske utredningen av skytteren.
 12. Det var på TV2 nyheter, først video av at personen blir skutt, så blir det opplyst at han tidligere på kvelden hadde siktet på personer, så viser de film fra siktebilde for hodeskudd på person som er utenfor sitt hus.
 13. Ta det rolig. Dette er et forum på internett og altså til diskusjoner. Noe er relevant, noe ikke, men det skal mye til før det blir upassende.
 14. I saken denne tråden tar opp er det kjent eier til opptaksutstyret - hvis det er satt opp umerket opptaksutstyr noen plass så er det bare å fjerne det.
 15. Hei, Takk for utfyllende og godt svar. Er det 308 du bruker på rypa? Isåfall er ladedata på den kula meget interessant å få 😊
 16. Han skriver jo at eier er ukjent... kanskje bare noen lokale som misliker scooterkjøring..
 17. Hm ut fra hva jeg kan lese, har de ikke nødvendigvis hjemmel for det du beskriver? Fra naturoppsynsloven: "§3 Når det er nødvendig for å føre kontroll med at reglene angitt i § 2 første og annet ledd blir overholdt og det ikke etter sakens art og forholdene ellers vil være et uforholdsmessig inngrep, kan oppsynet ... e) gjennomføre lyd- og bildeopptak og andre dokumentasjonstiltak som er tilsvarende lite inngripende" Oppsynet skal føre kontroll med at bestemmelsene gitt i eller i medhold av 1.lov 28. juni 1957 nr. 16 om friluftslivet, 2.lov 19. juni 2009 nr. 100 om forvaltning av naturens mangfold (naturmangfoldloven), og eldre vernevedtak som nevnt i naturmangfoldloven § 77," Mens 3.ledd er lov om motorferdsel i utmark. Men de slipper vel ikke unna datatilsynets klamme grep, selv om de har disse fullmaktene? Begrepet "tilsvarende lite inngripende" er vel sentralt her. Syns det er veldig rart om denne lovteksten er hjemmel for å ha fast installert kameraovervåkning av en scootertrasè... ? Men egentlig litt overrasket over at SNO har såpass "vide fullmakter" egentlig.
 18. Jo, hvis det ikke kommer noen resultater må jeg nok eventuelt bytte smed. Men det jeg kanskje helst skulle hatt tak i er hvem som importerte disse, og om det fins et firma som enda har deler til TOZ liggende på lager. Har lest om flere i utenlandske forum som også har slitt noe voldsomt med å oppdrive originaldeler i sine hjemland, og at også de sliter med å få laget ny slagfjær med lik styrke/spenn. Kan jo også hende at det sitter en våpensmed eller to her på berget som er ekspert på disse våpnene og har gjort dette før
 19. Slik jeg ser det har elg og seljakt behov for ganske forskjellig oppførsel av prosjektiler. på elg vil man ha en kule som tåler å gå igjennom et bein og mye masse, og fortsatt holde sammen. Men hos sel vil man gjerne ha momentant eksplosjon. TTSX 150grs vil jeg anta fungerer bra på elg. (med så kort pipe/lav fart ville jeg gått for letteste lovlige TTSX, da de fungerer best i høye hastigheter). og Til sel ser jeg for meg tilnærmet varmintkuler er kurant. Hornady SST er kanskje et alternativ. Viktig at kula går godt i rifla, selhjernen er vel ganske liten. Til trening er vel det meste kurant. Men kjekt med billig og god presisjon. Bruker selv hornady FMJ-BT til trening, da jeg bruker samme kule på rype.
 20. 150gr ttsx egner seg nok best for 308w, men 165 gir neppe problemer. 150 og 168gr er begge kulevekter som funker bra for matchkuler i 308. Black Hills bruker 168gr smk. Er vel ingen produsenter som bruker så mye tid og penger som BH på å teste ut forskjellige ladekomponenter for å finne gulloppskrifta
 21. Kan ikke si de rillene på den åpne backstrappen i stålramma har så mye friksjon i forhold til treverk. Så det eneste er det lille ekstra utskjæringene til fingrene. Tror ikke det er det verste med slappe feltladninger. Da har treverket og nettskjæringa på siden mer enn nok hold. Hadde kansje vært litt værre med harde 357mag ladninger. Og for den prisforkskjellen hadde ikke jeg vært i tvil. Alltids noen som holder på med trearbeider som kan lage litt nettskjæring på fingergrep/backtrap for en brøkdel av hva Nill grepet koster mer enn kopien på ebay.
 22. Tja, vedkommende som er anmeldt i denne saken får vel ikke driti seg mer ut enn han allerede har gjort uansett så jeg ser ikke helt problemet. At du mener omstendighetene rundt episoden er totalt irrelevant er jo opp til deg, men jeg synes det er interessant.
 23. http://mgshooters.com/ viss du venter til oktober så kan du sjekke ut dette søk Big Sandy shooting på youtube
 24. Tullprat. En person er skutt, dèt er saken. Om journalister leser denne tråden, så har de jaggu noe å spinne videre på...tenke seg litt om.
 25. 338 winmag = villsvinjeger 338 lapua = langholdsskytter
 1. Load more activity

Announcements×
×
 • Create New...