Jump to content

Nå skal det lades....jeg mener lages....mat.


slemmo

443 views

Det har vært mye snakk om forskjellige kulturers tilnærming og behandling av macheter i det siste, så det inspirerte meg til å lage litt afrikansk mat i dag. Taginen som maten lages i fikk jeg i bursdagsgave av min samboer, den er kjøpt i en bitteliten Marrokansk butikk i Oslo (https://lillemedina.no/produkt/kjokken-bad/tagine-fes-mal-28-cm-bred-x-20-cm-hoy-ref-100). Det finnes diverse vestlige merkevarer som produserer Taginer i metall og alt mulig, men jeg ville ha en autentisk. Prinsippet med matlaging i tagine er at kondens fra maten samles oppover i trakten og drypper ned på maten igjen, så mat som står og putrer i en tagine i 3-4 timer blir veldig mørt og saftig.

 

Først fyller jeg den med poteter i bunnen, så sjalottløk, elgkjøtt og hvitløk:

IMG_20190223_131407.jpg.53e8fe75a1ecf5a3ee332d275494b58a.jpg

 

Deretter blander jeg hakkede tomater på boks og ajvar saus (tilfeldig at jeg hadde det bare) med spisskummen, paprikapulver, kanel, korianderpulver og gurkemeie.

IMG_20190223_131833.jpg.3397069901dabb38ed87caa62b79bbdb.jpg

 

Så hadde jeg glemt å kjøpe paprika, så jeg freste bort på butikken og kjøpte det og la dem oppå.

IMG_20190223_132219.jpg.74dc4d665f4ab7a29e4915fd78d4eaca.jpg

 

Så på med saus:

IMG_20190223_132405.jpg.bf9e6cca641abad25ae3c7afeaf1945f.jpg

 

På med lokk og inn i ovnen på 170 grader i ca 3 timer:

IMG_20190223_132450.jpg.d94902b023bcaf3334766b31f01bc694.jpg

 

Så, da har du egentlig 3 timer på å bare sitte på ræva, drikke en flaske vin, drikke øl eller noe, og siden det er hælj kan man jo sette på noe afrikansk dansemusikk:

 

Og så, når du plutselig bråvåkner etter å ha sovet i godstolen 3-4 timer er det bare å høgge innpå, jeg pleier å servere med litt råkost og yoghurt:

IMG_20190223_171419.jpg.23bc5f581b3e515c21b2c88cf6f01982.jpg

 

IMG_20190223_172124.jpg.908826f6e2c3e197ed5fa8373ab478fb.jpg

 

  • Like 10

4 Comments


Recommended Comments

Jeg må innrømme at i dag ble det Toro meksikansk gryte med ris, dog med restene av flatbiff fra hjort og ikke kjøttdeig. Har spist hjortebiff i tre dager og måtte ha en annen vri. Godt nok, men jeg hadde byttet med deg når som helst. God appetitt.

  • Like 1
Link to comment

Jeg er sykt glad jeg ikke må konkurrere med kokkeskillsa dine.

Du har alltid vært liten matsoss! synes det er på tide vi har middag sammen igjen, pattegris sist var stas. 

Link to comment

Ja, jeg og Øystein var såvidt inne på tanken her om dagen, så kunne absolutt vært mulig å få til noe i løpet av sommern.

Link to comment

Afrikansk mat får stå på venteliste en stund etter at jeg åt opp halve geitebestanden i Nigeria. Det er utrolig mye god mat fra det kontinentet, noe de fleste ikke er klar over.

 

I kveld er det BBQ cook-off som start på årets rodeo med åpen bar for inviterte.

 

Morgendagen kommer til å bli grusom. 😫

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...