Nå skal det lades....jeg mener lages....mat.
Det har vært mye snakk om forskjellige kulturers tilnærming og behandling av macheter i det siste, så det inspirerte meg til å lage litt afrikansk mat i dag. Taginen som maten lages i fikk jeg i bursdagsgave av min samboer, den er kjøpt i en bitteliten Marrokansk butikk i Oslo (https://lillemedina.no/produkt/kjokken-bad/tagine-fes-mal-28-cm-bred-x-20-cm-hoy-ref-100). Det finnes diverse vestlige merkevarer som produserer Taginer i metall og alt mulig, men jeg ville ha en autentisk. Prinsippet med matlaging i tagine er at kondens fra maten samles oppover i trakten og drypper ned på maten igjen, så mat som står og putrer i en tagine i 3-4 timer blir veldig mørt og saftig.
Først fyller jeg den med poteter i bunnen, så sjalottløk, elgkjøtt og hvitløk:
Deretter blander jeg hakkede tomater på boks og ajvar saus (tilfeldig at jeg hadde det bare) med spisskummen, paprikapulver, kanel, korianderpulver og gurkemeie.
Så hadde jeg glemt å kjøpe paprika, så jeg freste bort på butikken og kjøpte det og la dem oppå.
Så på med saus:
På med lokk og inn i ovnen på 170 grader i ca 3 timer:
Så, da har du egentlig 3 timer på å bare sitte på ræva, drikke en flaske vin, drikke øl eller noe, og siden det er hælj kan man jo sette på noe afrikansk dansemusikk:
Og så, når du plutselig bråvåkner etter å ha sovet i godstolen 3-4 timer er det bare å høgge innpå, jeg pleier å servere med litt råkost og yoghurt:
- 10
4 Comments
Recommended Comments