Jump to content

Wintel

 • entries
  7
 • comments
  18
 • views
  685

Safari 2022 - tur til RSA


Wintel

230 views

 Share

Safari 2022 - tur til RSA

 

Jeg tok noen notater underveis i forrige uke, og legger de ut i rått format som et blogg-innlegg her. Bilder kommer etterhvert.

 

Torsdag 24. mars - klart til avreise.

 

Jeg har kjøpt en culling-pakke på 12 dyr (altså ikke trofe-dyr) av Johan Ludvik Bjørnstad i https://www.afrikanskjakt.no/omoss. 25100,- + flybilletter og gebyr for å ta med egne våpen (+ litt tips). Grei pris for en ukes jakt i 25 pluss mens vinteren fremdeles tviholder seg fast i Norge. Jeg har jaktet i Afrika 3 ganger tidligere, men aldri sammen med andre, så dette blir en ny opplevelse. 

 

Tollklarering i 2 eksemplarer er fylt ut, tok bare 10 minutter å få papirene signert av tollvesenet på Gardermoen. Deretter møtte jeg Johan og 3 andre jegere - Knut og jeg skal dele PH og jakte sammen. De to siste i gjengen er far og sønn som har jaktet på gården til outfitteren Allan Schenk med Johan flere ganger tidligere.

 

Knut og jeg har snakket på telefon før avreise og er samstemt om hvordan vi ønsker å jakte. Mest mulig ut å gå i terrenget - minst mulig bilkjøring. Norsk jakt-etikk og begge jegerne blir med på alle jaktsituasjoner og kan være hverandres backup - da får vi mest mulig ut av jakta og kanskje erfaring som er overførbar til Norske forhold.

 

Qatar krevde at ammo-kofferten ble sendt separat - det koster 2490,- ekstra. En vei.

Fikk kranglet meg til at låst ammo-koffert kunne sendes inne i ordinær baggasje slik at jeg slapp med 2 kolli. Fikk tips om å kjøpe vekt og ikke kolli neste gang (har aldri hørt om denne muligheten før). Qatar har nye rutiner hvor eget skjema med våpen og ammo må fylles ut i innsjekkingen (skal til flykapteinen) - dette tar fort en halvtime, og deretter skal alle papirer kopieres. Fikk en telefon fra Qatar på formiddagen med beskjed om å møte 3,5 timer før avgang - god service men det blir stadig mer komplisert å reise med egne våpen. Det føles i det minste slik.

 

Fredag 25. mars.

Ankommer JNB, henter baggasjen og plukker opp rifla på politi-kontoret i ankomsthallen (etter at du har passert toll-kontrollen). Tok 20 minutter å vise frem våpen og få import/eksportlisensen skrevet under. Søknaden hadde jeg skrevet ut i Norge og fylt ut på egenhånd med sort kulepenn (men ikke signert - det vil politiet i JNB at du gjør i deres påsyn!)

Nye rutiner her også, våpenkontoret som før lå inne ved baggasjebåndene var lagt ned og nå må man altså passere tollen før man henter våpnene. Men ingen kø og ingen problemer av noe slag. Det har vært historier om at lyddempere har blitt konfiskert - men mine sorte rekyldemperør fikk jeg beholde :-)

 

Vi sjekker inn på innenriksflyet til PLZ, slipper gebyr for våpen, men må sende ammo-koffert separat. Skulle egentlig kostet en tusenlapp i gebyr, men ble litt frem og tilbake med skranken så de så ut til å glemme dette. Fikk 10 Euro i tips. Også her måtte skjema fylles ut - det tok fort en halv time i innsjekk, og deretter måtte koffertene leveres politi som ligger ved siden av sikkerhetskontrollen i avgangshallen. De var ikke tilstede, så måtte få innsjekk til å ringe dem og så vente ytterlige 10min. Sett av minst 3 timer i JNB om du reiser med våpen.Helst 4. Begge veier!

 

Ved ankomst i PLZ måtte koffertene hentes ut fra eget kontor ved siden av sikkerhetskontrollen i avgangshallen.

Fort gjort.

 

Møtte PH og Outfitter i ankomsthallen, fikk pakket baggasjen på pickupen og så kjørte vi til lodgen på et par timer, tok noen pils og spiste kudu-pølser og grillet entrecote før vi tok tidlig kveld.

 

Lørdag 26. mars.

Opp 0650, frokost og så på skytebanen. Får verifisert innskyting på begge våpnene - ingen justering nødvendig - og så kjører vi til nabodalen ca 30min unna. Jakter i 1000m høyde. Ser vannbøffel, kudu, duiker, og flere vortesvin.

 

Skyter ett vortesvin på 30-40m før lunch, løper 50m før det segner om. Knut skyter ett vortesvin på 180m - løper sannsynligvis inn i ei hule. Vi sporer en times tid før vi gir opp. PH erklærer dyret dødt, men så mange huler i området at det nytter ikke uten dedikert hund.

 

Ser 3-4 vortesvin på en kvegfarm og kommer inn på 70m på den nærmeste. Skuddet går i det grisen tar ett skritt frem. Treffer begge lungene, men grisen går noen runder rundt seg selv før den detter. Vi plukker opp grisene og tar lunch. Etter lunch ser vi vortesvin på 220m og sniker oss inn på 100m - Knut skyter den største (3 åring på ca 40kg). Faller i smellen og deretter jakter vi oss hjemover. Ser waterbuck, kudu bull og sjakal. Her kommer andre holdninger til syne, sjakal er skadedyr i Afrika og da gjelder ikke samme jaktetikk... PH vil jeg skal sende noen skudd etter dyret, men 385m er for langt hold når man har 1-4 optikk...

 

200gr Nosler Accubond i 8x68s holder fint distansen ut, men min K95 er satt opp til elgjakta og utstyrt med et lett Leopold 1-4 kikkertsikte - ikke langholdsrigg men fantastisk våpen på smygjakt. Oppsettet duger til elg på 0-200m - blir elgen for liten i kikkertsikte så er avstanden for stor. 1-4 er selvdisiplinerende :-)

 

Vi avslutter jakta når mørket kommer og får i oss noen pils før Lechwe-kjøttboller serveres med lokal rødvin - usannsynlig gode kjøttkaker!

Etter opplevelsen av naturen så er middagene med afrikansk vilt det store høydepunktet. Avlivning av vilt blir mindre og mindre spennende utover jakta, 7 dager var nok et par for mange.

 

Søndag 27. mars.

Frokost 0630. Kjørte til en farm utenfor Bedford. Knut skjøt en blesbuck og i dalsiden en kilometer unna så vi en flokk på 15 impala, vi rundet dyrene for å få vinden inn forfra. Jeg fikk første kontakt på 130m men ingen skuddsjangs. Knut skjøt først et dyr på ca 100m like etterpå og flokken gikk i oppløsningen. En impala ble stående litt for lenge på 70m hold og vurdere beste fluktrute. Falt i smellen.

 

Jeg skjøt en blesbuck etter lunch. 140m frontskudd etter PH’s anbefaling. Kula satt i skinnet på skinka - hadde soppet seg perfekt. Eneste kula vi fant igjen - resten var gjennomskutt med 1cm inn og 2-3cm utgangshull. Ble solbrent, hadde glemt å smøre. Jaktet kudu - snek oss oppover en dalside som endte i en jordvoll hvor det var flere villsvin-huler. Sto mellom to huler og speidet etter kudu inn i tetta da et vortesvin dukket opp av ene hula og raste mellom oss - ble nesten løpt ned og fikk såvidt svingt børsa i rett retning før situasjonen var over - da tok vi kvelden :-)

 

Mandag 28. mars.

Frokost 0700. Nabofarmen har 80-100 vortesvin som spiser opp gresset til kveget som beiter i utmarka - vi dro dit og skjøt først en gris ved vannhullet. To gris beitet frem og tilbake, fulgte dem i kikkertsikte og ventet på rett øyeblikk da en av dem sto vinkelrett på. Datt i smellen - skutt på 70-80m. Etter en times tid kjørte vi opp til 1300m høyde og jaktet på toppen - vi så flere gris men høyt gress gjorde det vanskelig å få rent skuddbilde. Så gris på 180m og gikk mot vinden til vi fikk den på litt under 120m - datt i smellen.

 

På vei ned stoppet vi ved et vanntrau til kyrne, og Knut sniker seg etter 3 gris som vi så fra bilen.

 

Mens PH og jeg sitter med ryggen til kommer det inn en annen griseflokk og drikker vann 20m bak oss.

Jeg sniker meg ned av bilen og får hentet ut børsa og ladet opp. Vil ikke risikere gjennomskyting og skader på trauet, så går lydløst sidelengs slik at jeg får trygg bakstopp. Skyter sugga på 20m hold og grisungene løper rundt. Sugga har ikke melk lengre og grisungene er store nok til å klare seg selv nå. De vil uansett bli jaget bort om noen uker når mora går i brunst på nytt.

 

På vei til lunch sjekker vi et vannhull hvor PH har sett gris tidligere. Vi ser 3 griser som akkurat forlater vannhullet og jeg kommer meg på stokken og får skudd på den bakerste. Føltes som et perfekt avtrekk så når PH mener jeg skjøt over nekter jeg for dette. Vi går ettersøk men finner hverken blod eller unormalt spor. PH er sikker på bom, jeg er sikker på at skuddet var perfekt (og jeg skyter nok på banen til at jeg kjenner om skuddet sitter eller ikke).

 

Jeg legger opp tre tommel-tykke pinner med 30cm avstand på skuddplassen og går tilbake til der jeg sto da skuddet ble løsnet. Måler avtand til 97m og setter nytt skudd i den midtre pinnen. Børsa går beint og ingen busker foran som kunne ha påvirket kulebanen. Vi konkluderer med at jeg måtte ha lagt løpet på skytestokken og ikke fortreet - siden Knut mente å ha sett kula minst 20cm over grisen. Første bom - litt pinlig 😛 

 

På ettermiddagen skyter Knut ei sugge og en av grisungene som løper rundt halter. Jeg bråbestemmer meg og tar denne med 50 kaliberen jeg også har med. Holdet var kort og traff litt høyt i ryggsøylen - måtte avlive med et ekstra skudd. På 50m går kula 9cm over når den er innskutt på 100m, og grisungen var ikke store blinken. 

 

Tirsdag 29. mars

Vi dro på jakt rett bak lodgen kl 0700 - stor geitefarm med flere store flokker impala. Vi tar med en ansatt på farmen som ekstra tracker - han hadde jobbet der i 30 år og kjente hvert et dalsøkk og kunne si hvor dyrene sto når det blåste smådjevler...

 

Imponerende syn på disse trackerne - de ser dyr uten kikkert like godt som jeg gjør med 10x kikkert - og de ser dem mye raskere!

Flere mindre grupper impala løper rundt oss - får ikke skuddsjangse på annet enn bukker (som ikke er på lista). Knut skyter en impala som faller etter 40m. Jeg skyter på en impala på 130m og mener skuddet var godt. Ingen blod på skuddplassen, men vi så kvister langs skuddbanen som jeg ikke så i kikkertsikte. PH konkluderer med enda en bom etter et kort ettersøk... Humøret synker og jeg tenker på Z8-i en som sto på børsa tidligere. Hva var nå engang vitsen med å slanke børsa det siste halvkiloet?

 

Et hunndyr stopper og observerer oss gjennom et buskas på 90m. Får ikke rent skuddbilde stående. Prøver knestående, men ser også her kvist. Legger meg flatt på bakken og klarer såvidt å få klar sikt over gresset og under grenene på busken hun står bak. Datt i smellen på 90m hold.

 

Et par timer senere jaktet vi en impala som fikk vær av oss og dro rundt. Fikk den på 150m og satte skuddet litt lavt og litt for langt bak. Blåste liten kuling så vanskelig å skyte presist fra stokken. Hentet hund og gikk ettersøk - fant dyret dødt etter 150m. Ikke insta-vennlig skuddsår. Her fikk jeg uttelling for patron og kulevalg. Ikke optimalt plassert skudd, men en marginal patron hadde ikke fått dyret i bakken og et lengre ettersøk ville blitt resultatet. To klare bom så langt og ett tvilsomt plassert skudd. Ikke helt som ønsket - har ikke bestemt meg helt for hva jeg skal føle om dette...

 

Jeg har igjen en impala og en kudu og 3 dager jakt igjen. Tok tidlig lunch og et par timer på PC-en til å skrive notatene. Viktig å få ned detaljene mens man husker dem, vi jakter 10 timer om dgen og er oppe i mange flere situasjoner enn de som resulterer i løsnet skudd.

 

Ettermiddag ble brukt til en sundowner på fjellet bak lodgen - fantastisk utsikt, billtong og øl mens man studerte zebraene som gresset en kilometer nedenfor oss. Kjørte ned etter solnedgang og fikk studert stjernehimmelen inkl stjerneskudd - før vi var tilbake ved lodgen til middag kl 2000. Jeg er ikke eldre enn at jeg fremdeles liker motorisert ferdsel i utmarka - og pickupen fikk virkelig kjørt seg :-)

 

Onsdag 30. mars

Det regnet villmann i natt med lynnedslag like i nærheten. 0700 var solen oppe som om ingenting hadde skjedd. Ut på kudu-jakt 5min kjøring fra lodgen. Går innover en dalbunn og spotter etter kudu i dalsidene, ser ingenting og gir opp etter et par timer. Drar på andre siden av dalen hvor Knut skyter et par gris før vi tar lunch.

 

Slapper av på sengen en halvtimes tid da PH kommer løpende - det går bavianer på cricket-banen! Vi kan skyte fra lodgen - hold under 200m. Hiver på meg skoene og tar med børsa - får bavian i sikte på 180m men den stopper ikke på tilrop og forsvinner inn i skogen. Pulsen rett i 100 :-) Bavian er skadedyr og skytes "on sight" - ingen trofeavgift om man ikke aktivt jakter bavian med åting.

 

Kveldstur etter kudu - tracker ser noen på 1.4km avstand (uten kikkert) og når vi beveger oss inn mot disse møter vi på 2-3 okser. Det lyner og tordner i fjellene rundt oss, og mørket kommer raskt. Vi ser et hunndyr på en jorde med Alfalfa og kjører så nært vi klarer med bilen. Regnet øker på og vi haster oss gjennom krattet mot jordet - men støkker dyrene som har trukket inn i krattet og kommet oss i møte. Bare å pakke sammen og dra hjem. Ser to okser fra bilen - en av dem av trofekvalitet - ingen står på menyen.

 

Torsdag 31. mars.

Opp 0430 - kjapp frokost og rett ut før det blir skytelyst. Men kuduene som naboen har observert på enga har allerede trukket inn i skogen - for sent igjen...
Vi ser vannbøffel og dåhjort. Kjører 2km innover dalen og går videre til fots. Ser flere dåhjort og impala, men får ikke skuddsjangs - støkker dyrene på 110m. Det jaktes mye mer brutalt her enn hjemme - ville nok brukt en halvtime på å stille innpå, fremfor å gå i marstempo til man får dyrene inn på skuddhold... Men så får man mange flere sjangser her enn hjemme, så PH-ene vet nok hva de gjør.

 

Bavianene varsler som vanlig at vi kommer, men denne gang sitter det en i tretoppen bare 200m unna. Knut og jeg avtaler å skyte samtidig, han fra to-fot og jeg fra skytestokk. PH teller ned, og på 0 sendes det ut en 150gr TTSX fra 308 Win og en 200gr Accubond fra min 8x68s. Begge treffer apen i brystkassen og det 8kg tunge dyret faller rett i bakken. Ikke insta-vennlig bilde, og litt uggent å ta apen i hånden når vi finner den. Minner meg om min datters hånd da hun var liten. Mistet lysten på å jakte bavian...

 

Vi jakter oss tilbake til bilen og fortsetter ei sløyfe rundt en ås. Ser mye dyr, ink Hartebeest og elan  -men kommer aldri nærmere enn 300m. Tar lunch og sender tracker ut for å finne ruten kuduene benytter inn på naboenga på natterstid - det blir postering langs denne i kveld. Får vi ikke kudu i dag bytter vi til blue wilderbeest i morgen.

 

Det var planen ja, nå er det kveld og det ble ingen jakt etter lunch. Haggel-storm uten like tvang oss under tak, så da ble det en veldig rolig ettermiddag. Vi satser på kudu grytidlig i morgen, evt. gnu på ettermiddagen. Bare en jaktdag igjen, og to dyr igjen på kvota - håper regnet gir seg for vår del, men bøndene trenger mer av samme sorten 😛 Og appropos bønder: det har vært lite jegere i RSA siste årene pga corona-restriksjonene, så de fleste med jaktfarmer har nå husdyr på beite for å få flere bein å stå på. Det var en nedtur for min del. Ikke så moro å jakta eksotiske antiloper under fremmed sol, mens NRF lusker i bakgrunnen :-) Vi fikk info etter jakta at de beste områdene (med mindre husdyr) ikke var tilgjengelig grunnet mye nedbør. Så da er det mulig man drar tilbake etter den zebraen man ikke fikk denne gangen... Lærdommen er å være klar og tydelig ovenfor outfitter hvordan man vil jakta og hvilke opplevelser man ønsker. Siden vi ikke sa noe om dette ble det jaktet på nabogårdene som også hadde husdyr på beite, men vi KUNNE jaktet i andre områder om vi hadde gitt beskjed om dette... Norsk beskjedenhet er ikke alltid optimalt.

 

Fredag 1. april.

Ut kl 0730 for å se etter kudu. Vått i terrenget, ingen kudu å se. Vi jakter noen timer før vi tar en pause på lodgen og får byttet til tørre klær. Kjører til nytt terreng utenfor Bedford, skyter en Blesbuck istedenfor den siste impalaen som lå i jaktpakken. 870gr blykule i 50 Førland går rett gjennom kroppen uten ekspansjon. Finner etterpå hull i ene lungen - har gått mellom ribbena både inn og ut. Resten av flokken blir stående ca 100m unna - de reagerer ikke på skuddet til PH store overaskelse. A-tec demper for sub ladninger tar det meste av støyen.

Ser dyret 4-5 minutter etterpå - halter rundt i utkanten av flokken. Setter nytt skudd bakfra - måler ikke avstand som nok er over 130m. Kula dropper 40cm fra 100m! Treffer i skinka, kula går utenom magesekk og tarmer, gjennom hjertet og ut skuldra. Dyret legger seg. Vi går frem og jeg bytter våpen med tracker når dyret spretter opp! Avliver med nakkeskudd på 40m hold.

 

Skuffende resultat av kula. To dødelige skudd går rett gjennom og etterlater hull på størrelse med pekefingeren, men dyret lever i minst 5 minutter. Her må det forskes på mykere blylegering og hollow point. Ut-hullet må bli mye større for å kompensere for manglende hydrostatisk effekt. Nå fungerer kula som ei pil, men ønsker mer spyd-effekt.

 

Vi slakter dyret raskt og undersøker skuddskader før vi kjører tilbake til lodge og rett ut på bø-jakt på kudu. Jeg fikk byttet kuduen i enten blu wilderbeest eller oppgradert til zebra for 4900,- ekstra. Vi kom oss ikke inn på noen av disse terrengene da det hadde regnet så mye at området var ufremkommelig. 
 

Naboen til lodgen hadde imidlertig sett det hopper kuduer inn på alf-alfa åkeren hans hver kveld kl 1810, så vi stiller oss under noen trær og venter. 4 bushbuck kommer utpå åkeren, men det blir for langt hold og for mørkt. kl 1900 avslutter vi og går tilbake til lodgen for grillparty. Et utvalg biffer fra de 50 dyrene vårt jaktlag har felt blir servert og ukas skrøner gjenfortalt.
 

Lørdag 2. april.

Pakke sammen, tipse de ansatte 2500,-, egg & bacon til frokost og så 2 timers biltur til flyplassen.

Våpen blir sjekket inn raskt og effektivt, slipper såvidt unna gebyr for ekstra koffert enda en gang :-)

Henter ut våpen i JNB og får sjekket inn disse på nytt uten nevneverdige probemer. Det skal sies at innsjekk i JNB spurte meg om jeg hadde med tomhylser to ganger, og begge gangene nektet jeg. Jeg mistet hylsene mine sist gang jeg var i Namibia, men 510 Førland vokser ikke på trær så disse ville jeg ikke etterlate... Skal sjekke opp reglene rundt dette, det er litt rart at man kan ta med ammo ut av landet, men ikke dine egne tomhylser.

 

Neste tur er under planlegging allerede. Tipper det blir Limpopo denne gang - så slipper man innenriksflyet i RSA.

Kwalata (https://www.kwalata.co.za/) ligger i nærheten av Sun City og siden det blir lenge til sjefen slipper meg ut på egenhånd igjen, så må hun nok bli med :-)
 

Blesbuck med R8 i 510 Førland:
LMK7Tgs1OHTRT_ao5xjoQYEg_7bWxJ8XR-RH0PiEQ9xNxmsN4S83R-gE3BbjLIIvTAZaZ8BCgEEUm6OBWajRdhtKaIYWDucBC_y6tcpA2yZzqUfc5KVdOGNM_7GuO5luZFMWgxstwwELNw3QvjPqKAVv5-ClDEnAkPbMx1L8sFTq6yrzE5xeotCcc9152nV9rQFWE6RsPtY3DN8A7xar6UaScuj1bZ5Dnmtmnf9KOSLbaEvwBNU1ZbzoxeJIvPW9zm35io0r30WioS2cQBJg_P_ywsH0UkhaV5fOKgD4aeAAR7S0PP3B3C_JuDGPtxBzoTpJsuKt5cQjl45hk_4BecGDc8NQY994yP5V2hUH5oHQ2zIkYkevw1oe8fqfpla-JDppHon5eyc1w45keN6WcIakz5ouGIsMGsUKRvu1wenEAu-8sAPB3fzmP1saDiEVZBZtlCfJRneBvnD_qUDPNGmPmrV-eyTFpGZqKcRve4LHwTXzTxI53xwLwcyURqsDODxngZtwxuZFkfrwMaXLI2BZJ8oNn4AZz2DYTLwMwJqY9GpHdWvvKIm0EmZ4KlsZYfK2qPQztAaklgKlo0yopd-V9xlsbzBPqUAg-QzjFFNF0Cp-Z7lZFkiKTSoXgP3l-v67dAbTvZkt5G2b5A2NSZp1JLlbTmlbXzu28w6fpIilXtVpukPfRascpSFanixfijYYyYGJPq6wDCKtEXaJ6ZxWG8aZVIlrYrDRc3EeRD7Uw_OunIwu7qv2Qh696KB9sI7hR4l4F9HYC0BlW4dAPPqFgmqMK0hRFuD9=w2561-h1922-no?authuser=1

Vortesvin med K95 i 8x68s:
ND-eJ5Q39md0L-RWZn7nodJF7TRQL6Y6-LPoV5WZWkwhDbf2UBJ3HwTDQSKoEv1hS66aJQd3hKoVtrEwl4do88PE9l3gp75H5GtHj-Q81UbmBT0x1Fhczblt97ksLe5gg-7i8kbb0FPKSSMpRR5P1qMNQYPArrQTalU3l5VJzJ4wwVqRquV_UAU18LAHDmyiHq44gkpfcvIfMQGw-tdPZCP-02FY5QMx9PwZv31h3H-paC8eTVvGoMaGQIKeLo7RoN_cI-vdXICQI48Thjp9v79-CeV6AG7lowdkiIdqbjBP3IjC0yffi7x-FFkVWFUgKg8T0GqMPbK-j0tZVzhE58kjX_k2ijPGRwdaddMLorsCT4GHy5xfKVljAGpdBi2mhLgT3G2zQ2sZH3WQlxnQrRbHlhmGRSnWfZiEKihICdwIG-LBFcUcR_P1t2n6_0lfvgOo5G_06rIP50-fnOgmIfkuLilPwJtG7H4aUEuerjzBRNwtRQxrjztTV7UWZdxjFrpsV0ockMrMZeEkxH4TZQEyYkw8Z3XN8idH7v5S4USjtsDtwpxNiKz07e13e59HtUj1Fqtuy4r7icxKZawQRLO1F6qf9fshDu1gm-wG5S3lizc6tLxGwUYHNsV0OupnZmVDC99_kDzLAdc6K4V6xVdSIKroGVsPDa-X4gk7nvtac3TrD4eNoPXS7EcOUnQAoPKX1mKBODoM8yV9EAnXNNx79E0SSWMmgq9KeBdTz8sXdyyN9zp6t9g1FDy9EKKr9uZsAUm0aJhOFW7DnHn1KYuxWaPFFcMVXnPa=w2561-h1922-no?authuser=1

 

Edited by Wintel
Skrivefeil

 • Like 6
 • Thanks 3
 Share

1 Comment


Recommended Comments

Liten kommentar om Qatar....reiste med de til Joburg i 2019. Veldig ok fly osv. men et helvete med våpen....trøbbel på Gardermoen..hadde sendt de opplysningene de ba om på mail i god tid...men finner de mailen...NEIDA. Ok...fikk alt med...så kom hjemturen....våpen i transit i Joburg fra annet afrikansk land...masse fram og tilbake....bare såvidt vi rakk flyet hjemover.. Finalen var at de kom trekkende med våpenkuffertene FRAM TIL INNGANGEN PÅ FLYET....og spurte for gang nr. 50 om det var mine våpen...

 

STAY AWAY..

 

 

 • Sad 1
Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
 • Create New...