Jump to content
  • entries
    12
  • comments
    58
  • views
    1,590

About this blog

Legger her ut innlegg som også blir publisert på hjortefall.com

Entries in this blog

Karbonfiberstokk til rifle – En amatørs opplevelser - Rev5

Nylig la jeg ut et par innlegg om hvordan jeg laget en karbonfiberstokk til min Krieghoff Trumpf (Del 1 og Del 2). Sånn i ettertid har disse innleggene plaget meg. Ikke fordi det nødvendigvis var noe feil i dem, men fordi de var mangelfulle. I all hovedsak var dette et resultat av at jeg skrev dem etter at jeg var ferdig.   En får da ikke med seg de små oppturene og alle nedturene som (i hvert fall jeg) en opplever når en prøver på noe selv. Dette innlegget vil jeg derfor oppdatere fo

Karbonfiber Drilling – Del 2 – Kolbe

Etter forskjefte var det så kolben sin tur. Som med forskjeftet, så 3d printet jeg flere grep før jeg fant ut hvordan jeg ville ha det. Jeg fikk også justert inn kolbehøyden. Støpeformen ble printet i 3 deler, og limt sammen.       Bildet over viser skallet fra støpet. Det ser ikke akkurat ut som på youtube. Grunnet diverse kanter/kurver/utfordringer brukte jeg spaylim rett i formen for å holde karbonen på plass. Jeg hadde også spraysparkel i formen for å gla

Ranger#44

Ranger#44 in Karbonfiber Drilling

Karbonfiber Drilling – Del 1 - Forskjefte

Først av alt. Til alle dere drilling purister, dette er ikke tråden for dere. Beklager.    Historien startet forrige vår, da jeg var på jakt etter ny drilling. Jeg har igjennom de siste årene vært igjennom litt forskjellige drillinger, på jakt etter en som vil passe best for mitt formål. I all hovedsak vil det si at jeg ønsker en hagle med mulighet for rifleskudd.  Ettersom jeg skyter en del hagle på bane, var kaliber 12 temmelig opplagt. Det blir litt større og klumpete våpen av

Ranger#44

Ranger#44 in Karbonfiber Drilling

Chiappa Little Badger 17HMR - Erfaringer underveis

Tidlig desember dukket det opp en søt liten Little Badger i .17 HMR og demper fra Oslo skytesenter, og ettersom den kostet ca ingenting så fikk den lov til å bli ny prosjektbørse.   Siden banen er stengt for tiden, har jeg ikke fått skudd noe med den enda. Men hvem trenger vel å skyte når en kan skru? Til et annet prosjekt, som enda er i startfasen, skaffet jeg meg 3D printer. Denne riflen ga et glimrende utgangspunkt for å lære meg den.   Foreløpige "oppgraderinger

Ranger#44

Ranger#44 in Chiappa Little Badger

Prosjekt CZ/Brno 502.2 – Del 2

Med nytt sagblad på plass var det på tide å fortsette kuttingen:   Ferdig kuttet kulbeforhøyer. Kolbeforhøyermekanismen ble lagt sånn høvelig på plass. Boret hull til stengene, samt skruene som fester mekanismen. Brukte stemjern til å ta bort materiale. Så var den på plass.   Mens jeg holdt på med diverse prøvemonteringer, fant jeg ut at forskjeftet ikke ville gå helt i lås. Låsen ble først demontert og pusset grundig (hvilket var absolu

Ranger#44

Ranger#44

Prosjekt CZ/Brno 502.2 – Del 1

I fjor høst, etter å ha mistet et par skuddsjanser, kom jeg på at den kombi hadde vært greit å ha. Jeg har jo en drilling fra før av, men den er ikke godkjent for storvilt. Ergo startet jakten på en kombi. Det første jeg gjør når jeg skal få meg et nytt våpen er å sette opp hva det er jeg ønsker, for så å se om det er noen merker/modeller som passer det jeg er på jakt etter. Denne gangen var heller intet unntak. Det jeg ønsket var da naturligvis en kombi og den skulle ha rifleløp i godkjent stor

Ranger#44

Ranger#44

Hjemmelaget stokk til Rolling Block – Del 3.

Med stokkens utforming ferdig i forrige innlegg, så var det på tide å få litt farge og olje på stokken. For dem som ikke er kjent med treverket fra før av, så kan bildene til nå tyde på at det er lite liv i treet. Tiden for å se hva som faktisk bor i emnet har nå kommet, og det er nå det begynner å bli gøy. Fra forrige innlegg så var hele stokken pusset ned med 320 papir, og det er fra det utgangspunktet jeg nå fortsetter. Det første jeg måtte gjøre var å få tak i beisen. Jeg bruker He

Ranger#44

Ranger#44

En dyr lyddemper.

Da er det bekreftet en gang for alle, A-tec lager de dyreste lyddemperne til .22LR. Faktisk koster de flere tusen mer enn konkurrentene. Hvordan A-tec kan forsvare denne prisen, måtte jeg selvsagt finne ut av. Det hele startet med en uskyldig annonse på facebook for en søt liten lyddemper i karbonfiber. Selv om selger hadde skrevet hva han ønsket for den, og det var ikke så mye, så fortalte denne prisen svært lite av totalkostnaden til lyddemperen. På det tidspunktet denne handelen fant ste

Ranger#44

Ranger#44

Hjemmelaget stokk til Rolling Block – Del 2.

Sånn, nå skal ihvertfall overskriften være korrekt. Prosjektet rusler fremover og det var på tide med en oppdatering. Forrige innlegg avsluttet med at treverket var tilpasset metallet, så dette innlegget vil handle om hvordan å få trebitene til å faktisk se ut som en riflestokk. Når det kommer til stokkbygging, og alt annet som jeg skriver om, så er jeg en lykkelig amatør. Så om noen har noen lure tips og triks jeg burde bruke, kommenter gjerne. Fremgangsmåten min for å få den endelige form

Ranger#44

Ranger#44

Knagg av rådyrgevir.

Det er for øyeblikket «in» med såkalt nordisk stil i heimen. Dette kan i mitt hus sees som at det er bilder og figurer av hjort de fleste steder, fra telys til puter. At det primært er avbildet dåhjort, og at jeg aldri har sett en slik en her jeg jakter, velger min kone pent å ignorere. Så da jeg tidligere i høst skjøt en liten rådyrbukk, mannet jeg meg opp og spurte henne om jeg skulle bruke geviret til å lage knagger av, som vi kunne henge ytterjakkene våre på. Det vanlige svaret på et slikt s

Ranger#44

Ranger#44

Hjemmelaget stokk til Blaser R93 – Del 2??

Først av alt, det ble litt endringer på planene. Jeg kommer nok aldri til å få laget en stokk til min Blaser R93, men emnet har fått videre liv. Kort fortalt er ikke min R93 med i fremtidsplanene mine, og det ramlet plutselig en eldre rolling block inn dørene. Min nye (gamle) rifle er nærmere bestemt en Carl Gustav kamret i 8x58RD. Mekanisk er den i glimrende kondisjon, men stokken bærer preg av mange år med dårlig vedlikehold. Riflen vel hjemme på pulten. Store sprekker m

Ranger#44

Ranger#44

Hjemmelaget stokk til Blaser R93 – Prolog.

Selv om vinteren ikke helt vil slippe taket her i Stavanger, går det unektelig mot lysere tider. Sammen med de lysere tidene, øker min lyst til å komme i gang med et nytt prosjekt i garasjen. Som tittelen sier, så er det nå min Blaser R93 som (nok en gang) skal få seg ny stokk. Riflen startet mitt eierskap som en R93 Professional i 8x57IS og det tok ikke lang tid før jeg følte for å modifisere den. Det startet med å gi den en kydex kolbeforhøyer (klikkbar) og større boltkule (klikkbar) før

Ranger#44

Ranger#44×
×
  • Create New...