Klondyke Bill Posted December 13, 2017 Share Posted December 13, 2017 Vanligvis pleier jeg å hive det meste av nakken i kverna, men i år beina jeg ut et stort nakkestykke (ca 3kg) og tenkte det var mulig å lage en stor steik av det. Den så relativt trevlete å seig ut, men tanken var å surre den sammen og langtidssteike den. Er det noen som har gjort dette, og blir det spisendes eller blir det tyggegummi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DoctoRoy Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 Det er så mye hinner rundt alle nakkemusklene at det blir trevlete uansett hvor lenge du langsteiker det. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaktplussfiske Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 Steking i leirgryte eller tjælknøl, er det jeg pleier å gjøre med kjøtt med sener og div i. Sous vide fungerer og veldig bra, men ikke gjort det på elg enda. Leirgryte er det beste jeg har prøvd på elg så langt, mye bedre enn pose. Hinner og sener løser seg opp med lav temperatur over tid. Men har aldri prøvd nakke i leirgryte, bestandig laget sodd av den, med løksaus til. Da med ben, stykket opp i biter. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjrckd Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 Elgnakke er det beste grytekjøttet og blir mørt og fint bare det får nok tid. Har aldri prøvd det som stek men ville i så fall satset på sous vide eller leirgryte som allerede nevnt. Tipper en 10-12 timers varmebehandling på riktig temperatur vil gjøre underverker. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klondyke Bill Posted December 14, 2017 Author Share Posted December 14, 2017 Hmm, jeg gjør et forsøk på å steike den i leirgryte en gang jeg har noen dårlige venner på besøk, svigermor kanskje Jeg får passe på å ha noe Grandis i bakhånd 70 grader i 15 timer, høres det greit ut? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ope Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 Tror ikke det vil begrense svigermors besøk, en dag i leirgryte blir perfekt nakke. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
msteiro Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 6 timer siden, Klondyke Bill skrev: Hmm, jeg gjør et forsøk på å steike den i leirgryte en gang jeg har noen dårlige venner på besøk, svigermor kanskje Jeg får passe på å ha noe Grandis i bakhånd 70 grader i 15 timer, høres det greit ut? Til vilt synes jeg 70 grader er altfor høyt, prøv heller ned mot 60. Litt av problemet med elg i sousvide er at det fort får en grøtete konsistens, type leverpostei. Det var et uhell med et lårstykke, så kan være nakken tåler mer, men ville vært litt forsiktig med varmen. Synes heller ikke at senene i en elg kan måle seg med en okse, så burde klare seg med mindre varme enn man ville gjort med oksekjaker etc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klondyke Bill Posted December 14, 2017 Author Share Posted December 14, 2017 Ja normalt langtidssteker jeg på 60, men tenkte kanskje nakken trengte litt mer. Jeg gleder meg til å prøve dette, uansett har man jo lært noe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaktplussfiske Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 Her er link til en komplett oppskrift jeg la i en annen tråd. Du kan jo vurdere den. Tipper du får godkjent, ville ikke brukt den på svigermor, da blir du ikke kvitt henne... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klondyke Bill Posted January 4, 2018 Author Share Posted January 4, 2018 Prøvde oppskriften din, jaktplussfiske og den falt i smak! Svigermor var heldigvis ikke innvitert... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.