Jump to content

Skuddplassering/ammunisjon på rådyr med hagle


NMLK

Recommended Posts

Hei! Har nettopp fått tilgang til en eiendom med to rådyr i året på kvota. Dyret skal jaktes med hagle ettersom jeg er under 18. Skal skuddet plasseres som vanlig i hjerte/lunge regionen? Vil naturligvis unngå skadeskyting. Er BB/4,5mm blyhagl for grovt? Hvor stor ladning bruker folk? 

Link to comment
Share on other sites

Sitat

§ 6.Opplæring i jakt og fangst

Den som i løpet av kalenderåret fyller 14 år og fram til fylte 16 år kan likevel delta i småviltjakt med våpen og delta i fangst av villmink, mår, rype og kråkefugl i opplæringsøyemed når vedkommende:

a) har samtykke fra foreldre eller foresatte, og
b) er under forsvarlig tilsyn av person som har fylt 20 år. Tilsynspersonen må ha utøvd jakt og betalt jegeravgift i minst tre år. Tilsynspersonen skal også ha tillatelse fra rettighetshaver. Den som har tilsynet skal ha mulighet til å kontrollere og instruere vedkommende.

Den som i løpet av kalenderåret fyller 16 år og fram til fylte 18 år kan delta i storviltjakt, unntatt lisensfelling, med våpen i opplæringsøyemed når vilkårene i første ledd bokstav a og b er oppfylt, jf. dog lov 9. juni 1961 nr. 1 om skytevåpen og ammunisjon m.v. § 29. Det stilles i tillegg krav om bestått jegerprøve og skyteprøve for storviltjegere.

Du kan fint jakte rådyr med hagle før fylte 18 år på opplæringsjakt under forutsetning at a og b + egen jegerprøve er i boks. Skyteprøven for storviltjegere kan du se bort ifra med hagle.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...