Jump to content

Skyting med skarpt i Oslo sentrum


DoctoRoy

Recommended Posts

  • 1 year later...

Her var det en person med pistol på ferde i Oslo sentrum igjen, pistolen var uladd, og personen hadde ikke med seg patroner:

 

https://www.nrk.no/norge/mann-gikk-rundt-med-pistol-i-handlegate-1.14739918

 

Politiet har ikke uttalt noe om hvorvidt dette var et lovlig, reistrert våpen, som vedkommende "kjenning" hadde fått tillatelse til å inneha, eller om det var et ulovlig våpen, fra det mer eller mindre omfattende "uregulerte markedet". Det offentliggjøres heller ikke statistikk som kan fortelle noe om forholdet mellom registrerte/lovlige og uregistrerte/ulovlig våpen i slike episoder, av en eller annen grunn  -  -  -  ?

Link to comment
Share on other sites

Det ble vel sagt at han var kjent for politiet fra før, så da hadde han neppe registrerte våpen....

 

At det ikke offentliggjøres statistikk på dette skyldes nok ganske enkelt at det ikke finnes noen slik statistikk.

 

Politiet har statistikk på mye rart, men alt tallmaterialet baserer seg på hva det enkelte forhold er kodet som i datasystemet. "Bæring av våpen på offentlig sted" svarer til en kode, "uforsiktig omgang med skytevåpen" en annen kode. Datasystemet er gammelt, og der finnes ingen koder for hvorvidt våpenet som ble brukt var lovlig eller ikke. Når det ikke finnes en slik kode, så har man heller ingen enkel mulighet til å hente ut tallmateriale for statistikk. Skal man finne disse tallene, så må man manuelt gå gjennom alle aktuelle saker og føre statistikken på gamlemåten.

 

 

Link to comment
Share on other sites

På 5.11.2017 den 11.06, erikraude skrev:

Dere som skyter mye pistol, hva slags kaliber er det som bare går igjennom et lag vindusglass? Sånne butikkvinduer er jo ganske solide, men jeg skulle trodd selv 22lr plystra greit igjennom. 

 

I dette tilfellet var det en .38 Special, fra en 2" Taurus revolver, ca 120 m avstand, muligens rikosjett. Våpenet var forøvrig registrert stjålet på slutten av åttitallet, og det var også en "kjenning av politiet".

 

Det er gjort lite forskning på opprinnelsen til våpen brukt ulovlig i Norge, men man tar vel sjelden feil hvis man antar at en "kjenning av politiet" ikke vil passere vandelskravet for å få innvilget en søknad, og at det  derfor høyst sannsynlig er et ulovlig våpen. Der det er snakk om mer "familietragedier" er sjansen for at det er lovlige våpen noe større (f.eks. han som sa han pusset rifla og den gikk av og traff kona i sofaen). Han som ble skutt av politiet på Stange for noen år siden, var en tidligere konkurranseskytter som hadde blitt del av et rusmiljø, men fortsatt hadde sine våpen, men slike saker er vel sjeldne.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...