Jump to content

Ny sikring mauser 98


Svein37

Recommended Posts

Har du sett "Chiefen"s enkle og geniale endring av originalsikringen? Bilde av denne lå hvertfall ute på forumet før "omleggingen".

 

Buehler-sikringen (heter noe annet nå) er grei nok, litt plundrete å montere. Det finnes flere "M70"-kloner, blant annet bygger Ragnar Hansen slike, men de koster 4-sifret beløp.

Link to comment
Share on other sites

Enklest og mest fordelaktig om pris er et tema er vel og putte på en timney avtrekk med sikring. det låser ikke hevarmen og er ikke like "sikker".  Men du får bedre avtrekk og sikring i et. dette er vel noe som lar seg montere selv om man ikke er helt grønn og setter seg litt inn i hvordan ting fungerer. Pekevinkel og våpenhåndtering er uannsett beste sikringen du kan ha.

skal du ha noe mer fancy er vel 3 punktsikring fra ragnarhansen snasent, men mer kostbar. Billigst og best er uansett en brukt rifle fra finn (har personlig gått i den "billige" mauser fella selv.)

Link to comment
Share on other sites

Har selv både M-70 sikring på en ZKK 602 og Voere oppspennersikring på en m98. Begge variantene er av topp kvalitet, men har sine fordeler og ulemper. Pris rundt 3000,-

 

M-70 blokkerer tennstempel og låser hevarm i bakre stilling. Lett å manøvrere og lager lite lyd. 

 

Voere sikringen kan ha patron i kammeret og nedspent mekanisme. Krever litt tommelstyrke og litt teknikk for å operere lydsvakt...

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

På 10.10.2017 den 13.10, Svein37 skrev:

Hvordan er det å montere slike da, kan det gjøres selv eller må det gjøres av børsemaker?

 

Det spørs jo på egne ferdigheter, men det er rimelig rett fram. 50-50 om den passer uten noe tilpassning eller om et par filstrøk må til.

På noen mausere oppleves de litt slarkete i avsikret stilling pga litt god klaring. Litt teflontape fikser det om en synes det må til.

 

De hendige kan også bygge om den orginale fløya, har desverre ikke bildene av hvordan lengere. Men en kapper fløyen, sveiser på en akslingstubb bakover og sveiser en ny fløy på denne. Blir likt den ebaysikringen, bare hjemmelaget😊

 

Edit; fant det. Ærlig stjælt fra nettet.

 

images (4).jpg

Edited by Chiefen.v-2
Link to comment
Share on other sites

Voere har da minst 2 andre løsninger til m98, utenom oppspenner. Jeg husker ikke helt hva de heter, men jeg har den ene. Den uten sikring av sikringen. Kan være kjekt med litt fingerferdighet eller gode venner ved montering. Ikke spesielt vanskelig, men krever litt. 

Edited by prikken
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...