EvenD Posted October 8, 2017 Share Posted October 8, 2017 Etter tid og stunder har jeg fått «overtatt» utbyttet til min bestefar som har en bit elgvald på innlandet. Dette har vi nytt godt av tidligere, men nå er jeg litt i villrede. I dag fikk jeg overlevert en 10 kg tung side. Første tanken var å lage pinnekjøtt av dette, har de siste par årene laget pinnekjøtt av villsau-lam, men i år hadde jeg halvveis bestemt meg for å ikke gjøre dette men prøve spareribs isteden. Er det brukbart å lage pinnekjøtt av elg? Og om det er noen med erfaring, hvor mye salt trenger viltkjøtt i forhold til lam? Normalt har jeg saltet ca 1 døgn per kilo, men viltkjøtt er jo noe annerledes. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DoctoRoy Posted October 8, 2017 Share Posted October 8, 2017 Lager pinnekjøtt av hjort. 1 døgn pr kilo. Skulle du glemme deg ut så de blir liggende noen dager ekstra lar du de ligge lengre i vann før du damper de. Vanner mine ut 12 timer før damping. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EvenD Posted October 8, 2017 Author Share Posted October 8, 2017 Ja, da får vi hive oss rundt i morgen og prøve. Blir spennende jul i år. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jjrckd Posted October 9, 2017 Share Posted October 9, 2017 Spiste spare ribs av Bison da jeg var på skitur til Jackson Hole for litt for mange år siden. UTSØKT!!! Vil tro at spare ribs av elg har samme potensialet forutsatt at det tilberedes riktig. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.