Jump to content

Måneskinnsjakt uten snø??


GRS123

Recommended Posts

Ja, og det er nok det mest vanlige på mine kanter. En er selvfølgelig avhengig av normale skuddhold. Ved fullmåne, klarvær og snø er det som regel så lyst at hjorten ikke kommer ut i åpent lende. Når det er snø på marken er det omtrent ikke behov for måne, da holder det godt med halv- og muligens enda mindre måne for å drive forsvarlig jakt på normalt hold. 

Best forhold er det ved varierende skydekke, litt snø på bakken og rundt halv måne. Når det da blir en åpning i skydekket er det gode sjanser. Jeg forutsetter at en har normalt god optikk, gjerne europeisk med 42 eller større linse og grov retikkel.  Like viktig er en god håndkikkert- å drive å veive med børsa for å se dyret er et dårlig utgangspunkt for en vellykket jakt. Ved frost/rim kommer som regel ikke hjorten ut for å beite- da den bruker mer energi på å "tine opp isen" en den energien som er å hente i gresset.

Edited by asterix
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Ja, dette er fullt mulig. Det handler om å ha god optikk og dyrene på nært hold. Men  ha i tankene at uten snø så er det vanskelig å spore dyr som springer litt før de faller. Slipp de langt nok inn på marka før du skyter. De har en tendens til å rase ut den vegen snuten peker når du skyter. Det er derfor en fordel å vente til dyret står vendt mot åpent lende og ikke mot skogen. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...