Jump to content

Bittskade på hund, anbefalte behandlinger?


sandman1

Recommended Posts

Vi har en 9 år gammel storpuddel. For ca( 7-)8 uker siden, så var kona på luftetur med bikkja. På en veranda de passerte, så var det en xxx mastiff... Denne fikk litt fart, over rekkverk, og smakk på..
Mye kav og elting, for å få kontroll på bikkjene. Det så ut til å gå bra. Men 1-2 uker etter, så hovner ene bakfoten, oppe ved siden av hofta, og bikkja halter litt. Dyrlege1. Åpner opp og han mener at det er en muskel som er revet over. Syr isammen. Uten dren. Bikkje med lampeskjerm og antibiotika og smertestillende.
Myk og akrobatisk bikkje fører til flere operasjoner og flere sting. Og stadig større lampeskjermer. Uten hell. 5 uker; Dyrlege1 nevner da kreft og avliving, bikkja er en av familien, så det innhentes second opinion. 5 uker; Den nye dyrlegen(2) etterspør dyrkning av bakterier og mener at dette kan være forenelig med bittskade. Ny operasjon. Nå finner de en sårlomme på låret, på ca 15x20 cm under huden. Puss og plunder. Raspes opp, renses og dren og ny søm. En skade som er forenelig med bittskade. Får annen type antibiotika, og det sendes også til dyrking. Dyrket prøve viste visstnok grei treff på type antibiotika og de bakteriene som var i såret. Kona er sykepleier, og har gått løs på vedlikehold og sårstell med krum hals. Men 8-9uker nå;
Sårlomme er nok fremdeles 10x10 cm. Det er fremdeles en (nokså rund) åpning på omtrent 3-4 cm, hvor en ser rett inn på muskel...
Huden rundt denne virker tynnere,
Virker ikke betent. Men, vi er nok nokså bekymret for hvordan dette kan gå. 
Noen andre her som har noen råd/erfaringer med hunder og bittskader?

Link to comment
Share on other sites

Trist historie, håper det går bra.

Hvis det er ytterligere infeksjon fordi det kan komme dritt inn i sårene, så kan du jo vurdere å bruke "blåspray". Det bruker vi på sauene når de har sår. Funker bra d, de ser litt rare ut men såra gror og det blir ikke betennelse.

 

Link to comment
Share on other sites

Hei, Håper på det beste her, men dette er en himla treg sak. Har også hatt mye innvirkning på sommeren/ ferie også. Har liksom ikke kunnet ta bikkja på annet enn litt korte turer, båt har vært nokså utelukket. Og så ser en jo at bikkja ikke har det helt greit...

 

Blåspray? Høres ut som et vidundermiddel. Sau har vel noe av det samme problemet med at skinn kan løsne ifra underliggende muskelatur/ vev.

 

Er det den som jeg lenker til nedenfor her? 

Er den reseptfri og finnes på de fleste apotek?

 

https://www.apotek1.no/produkter/pet-line-blaa-spray-250ml-977298p

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hadde en hund med annen type skade i vår, men også denne hadde stor sårlomme under huden. Det var rens av lommen to ganger daglig for å være sikker på at den grodde bakfra og mot åpningen og at det ikke ble igjen noen områder som det grodde rundt. Da ville det blitt infeksjon i de lommene også. Det ble mye styr og masse medisin. Vår gikk på litt smertestillende i en lang periode i tillegg til antibiotika for at det ikke skulle klø så mye. Vi dekket det enten med elastisk selvheftende bandasje eller bare ei t-skjorte som vi tapet fast med scanpor sårtape. Det gikk "noen" meter og en del med t-skjorter. Hun forsøkte faktisk nesten aldri å klø på såret, men det tok 14-15 uker før alt var på stell og det kun var en skurv på 20-25mm diameter som viste hvor hullet hadde vært. Arbeidssomt mens det stod på, men godt å se at alt er blitt bra og hun kan gå på nok en jaktsesong "fit for fight".

P.S. Glemte å skrive at vi i alle hovedsak brukte Alohe Vera inni lommen.

Edited by Jeger'n
Litt tilleggsopplysninger.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...