Jump to content

Recommended Posts

Hei skal om få timer op til jegerprøven. 

Har tatt noen prøve tester på nett og får ofte et stilt spørsmål om det er lov å jakte ut ifra en annen manns terrengeng hva menes med dette. Ofte er den andre manne s terreng ikke lov å jakte i? Men får alikevel grønt lys på att dette er lov? 

Link to comment
Share on other sites

Det er lov å gå gjennom annen manns grunn, om dette er den naturlige og gjerne korteste vei inn til ditt terreng. Man må gå med uladd våpen. Men det er ikke lov å gå gjennom annen manns grunn, hvis formålet er å drive viltet inn til ditt terreng. 

Ett eksempel, om det går en mye brukt tursti gjennom naboens terreng, hvor dyrene er vant til at det går mennesker, må man bruke den, og ikke gå igjennom de værste hølene hvor dyra står, selv om man kunne ha brukt litt kortere tid der.

Link to comment
Share on other sites

Hvor finner du denne testen? Det stilles spørsmål om noe er tillatt og det korrekte svaret svarer jo ikke på spørsmålet. At noe er helt vanlig er ikke ensbetydende med at det er tillatt. Det er f.eks. helt vanlig å kjøre i 85 km/h i 80-sona, men det er ikke tillatt.

Hvis spørsmålsstillinger som dette er gjennomgående ville jeg vært skeptisk til den testen der.

Link to comment
Share on other sites

For å være helt ærlig så forstår jeg ikke hva som menes med spørsmålet. 

@amatør har gitt deg et godt svar på hva som gjelder, hvis du må gå igjennom et annet terreng for å komme til ditt eget. Kan legge til at med god kommunikasjon med nabojegere, så unngår du konflikter i forhold til dette.

Det er ikke lov å drive vilt fra naboterreng inn på ditt eget, hverken manuelt eller med hund. Skal du jakte med løs hund må du ha stort nok terreng og slippe hunden slik det er naturlig for å jakte i ditt eget terreng.

Vilt som kommer over fra naboterreng til ditt kan du skyte.

Men i de områder av landet der det er lange tradisjoner for løshundjakt, er det ofte ikke vanlig å skyte losdyret for andres bikkjer uten å ha avtale om det. Selv om du helt lovlig kan gjøre det. Her jeg bor er det en uskreven regel at vi ikke skyter for andres bikkjer. Den som gjør det blir dårlig likt og begrenser egne muligheter for tilgang til jakt vesentlig. 

Lykke til med prøva, og når du skal jakte kommer du langt med sunt vett og normal høflighet.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...