Jump to content

Ruger RPR i 223 rem annonsert


Vindvott

Recommended Posts

Det varierer veldig fra land til land. Noen land får ikke rifla i det hele tatt fordi det er forbud mot foldekolbe. Men jeg er enig i at det er en tullete regel. Det hadde holdt med regelen om minste løpslengde, bare for å skille mellom rifler og håndvåpen. 

Link to comment
Share on other sites

Hhv. 30 og 60 cm for pipe og totallengde syns jeg personlig bør være innafor. Eventuelt 40 og 70. 30 er jo en grei pipelengde når en skal lage heldempede våpen med stuttfeite patroner ala .458 SOCOM. En rifle med innfellbar kolbe til å knø i sekken blir jo litt selvmotsigende om det "ferdige" produktet uansett må være 84 cm?

Hvis overformynderiet baserer 84 cm på egnethet til å gjemme ting i jakker og bukseben så er det jo nesten litt FOR dumt også, med tanke på at en 84 cm lang hagle i buksebeinet når du spaserer i sentrum er like ulovlig som en 60 cm lang en.

 Selv UK med deres svært strenge lover har jo satt 30/60 som lov, mot våre 40/84. Hvorfor presist 84 og ikke 80 er noe jeg ikke forstår. Kopiert fra en amerikansk lovgivning med 33 tommer, muligens?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...