Jump to content

LP hetter, hvor mye trykk tåler de?


høggern

Recommended Posts

Tja, hvor lang er en fisk?  Det er litt vanskelig å kvantifisere slikt, men jevnt over er LP-hetter OK opp til 2500-3000bar. Federal SP100 (SP) er regnet som de bløteste, og i litt beintråkka 357 magnum blir de temmelig flate. Det funker jo uten feil, men det begynner å se litt ulekkert ut og ikke noe en trenger å utsette seg for med mindre en må pga slapp slagfjær.

Man kan ikke skjære alle hetter i størrelse SP over én kam, når en går utover typisk bruksområde kan små forskjeller gi store utslag. Hetter kan produseres i ganske varierende hardhet (uavhengig av godstykkelse), så her må du lete etter erfaring med de samme hettene du skal bruke.

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror ikke det finnes et godt svar på dette. Det som er det kritiske er toleransene mellom tennål og tennålshullet i sluttstykket. Om denne åpningen er for stor vil du få en punktert hette og gassen vil komme inn i sluttstykket. Hvilke åpning en tynnere hette krever ved normale rifletrykk uten å gi etter umulig å beregne, det må prøves.

En LP hette tåler normale toleranser ved pistoltrykk, blir trykket øket med 50% som i en rifle kan det fort bli problemer. Jeg anbefaler ikke å prøve annet enn med svært reduserte ladninger.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...