Jump to content

Langtidsteke reinsdyrstek


Sparky

Recommended Posts

Hei Sparky,

 

Langtidsstekt reinsdyrstek er en sikker vinner, men jeg ville ha slengt utenpå en stekepose med ca. 1 dl vann inni. Da hindrer du steika å bli tørr. Jeg tipper du er oppe i 70 grader etter omtrent 5-6 timer, alt etter str. på steika. Bruk et steketermometer så er du sikker. Jeg bruker ofte å "frese" steika i panna med godt smør, rett før servering.

 

Salt, pepper, hvit pepper og fersk rosmarin er mine favoritter oppå steika.

 

Lykke til.

 

slb

Link to comment
Share on other sites

Reinsdyr er såpass "lettstekt" at jeg ville fulgt med hele tiden.

Det kan være lurt å teste tempen på ovnen først, mange ovner er veldig lite nøyaktige på lav temperatur, opplevd på hytta at 70 grader var egentlig 90 på en ganske ny ovn.

 

Ville satset på 60 grader selv. Stekepose eller form med sjy du kan helle over er veldig lurt.

 

Angående steking, synes jeg det kan være best å lage ordentlig stekeskorpe til å starte med, for da slipper du å oversteke det som allerede er ferdig. Greit å bruke grillelementet og godt med smør til dette hvis overflaten er ujevn.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...