HPBT Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 Skjøt min første tiur i dag! En rugg på 4,4 kg! Jeg er vant med å skyte ryper og ender som jeg bare henger og slenger i fryseren. Tenkte derfor ikke et sekund på at jeg kanskje burde ha vommet tiuren før jeg hang den... Bør jeg la den fortsette å henge til den får sine 40 døgngrader eller gjøre opp tiuren nå og la den mørne i kjøleskapet? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Umbo Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 Det går sannsynligvis helt fint å la den henge som den er. Jeg pleier å se på fuglen hvor hardt den er skutt og så ta det derfra. Er det mye knekte bein og hull gjør jeg iallefall opp med en gang slik at jeg kan skjære vekk det som er blodslått og renske ut hagl/fjær fra kjøttet umiddelbart. I det siste har jeg gjort opp fuglen med en gang, modnet den, vakumpakka og så lagt i fryseren. Da blir det mye mindre tiltak å lage mat av den etterpå. Og så blir det bedre plass i fryseren Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.