Jump to content

Skutt min (og bikkja sin) første tiur!


HPBT

Recommended Posts

Skjøt min første tiur i dag! En rugg på 4,4 kg!

Jeg er vant med å skyte ryper og ender som jeg bare henger og slenger i fryseren. Tenkte derfor ikke et sekund på at jeg kanskje burde ha vommet tiuren før jeg hang den...

 

Bør jeg la den fortsette å henge til den får sine 40 døgngrader eller gjøre opp tiuren nå og la den mørne i kjøleskapet?

Link to comment
Share on other sites

Det går sannsynligvis helt fint å la den henge som den er. Jeg pleier å se på fuglen hvor hardt den er skutt og så ta det derfra. Er det mye knekte bein og hull gjør jeg iallefall opp med en gang slik at jeg kan skjære vekk det som er blodslått og renske ut hagl/fjær fra kjøttet umiddelbart. I det siste har jeg gjort opp fuglen med en gang, modnet den, vakumpakka og så lagt i fryseren. Da blir det mye mindre tiltak å lage mat av den etterpå. Og så blir det bedre plass i fryseren :winke1:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...