vts Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 Har akkurat smakt på indrefilet av villsvin. Har skutt den selv. Kjøttet ble seigt og smakte veldig rart. Der gikk begge inderefilene i søpla. Lagde en gryte med samme villsvin for noen uker siden. Det smakte litt stramt av vilt. Finnes det oppskrifter så gjør villsvin spisbart? Har mest lyst til å kaste resten av grisen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 Stor gris? Hengt til modning hvor lenge? Forsiktig med varme: veldig kort mellom perfekt og tørr skosåle! Glem oppskrfiter for tamsvin; tenk hjort/rådyr! Synes egentlig villsvin er nokså smakløst sammenlignet med annet villt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
boble Posted October 2, 2016 Share Posted October 2, 2016 Jeg har inntrykk av at aromaen av mannsgris sitter i fettlaget på ryggen, lårene og sidene hos villsvin. Skjærer/skraper/flår man det vekk slipper man usmak. Isprengt fett synes jeg ikke smaker dårlig. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vts Posted October 3, 2016 Author Share Posted October 3, 2016 Hvor lenge hang det til mørning.... Tipper det var et døgn eller to. Sikkert ikke nok. Hvor lenge bør det mørnes? Tipper det var en 1,5åring på ca 50-60 kilo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skarvekongen Posted October 3, 2016 Share Posted October 3, 2016 Tipper kjøttet er stekt for lenge. Når temperaturen i kjøttet blir for høy kommer dritsmaken frem Sjekk det for trikiner hos Mattilsynet og vær forsiktig med temperaturen under tilberedning. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vts Posted October 4, 2016 Author Share Posted October 4, 2016 Takker for svar. Hva burde jeg holde temperaturen på? Oppskrifter taes i mot med takk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThomasS Posted October 4, 2016 Share Posted October 4, 2016 Hvis du skal holde hjort/rådyrtemperatur vil det i min bok si 55-65 grader. Alt etter farge som ønskes. Her må du tilpasse til ditt termometer. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geco5 Posted October 4, 2016 Share Posted October 4, 2016 Hvor lenge hang det til mørning....Tipper det var et døgn eller to. Har ingen erfaring med villsvin. Men mørning er vel her, som på annet vilt ca 40 døgngrader. Viltkjøtt er mørt før dødsstivheten setter inn (noen timer), men etter det må det mørnes tilstrekkelig. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skarvekongen Posted October 4, 2016 Share Posted October 4, 2016 Takker for svar.Hva burde jeg holde temperaturen på? Oppskrifter taes i mot med takk. Google er din venn; http://www.matklubben.nu/recept/vildsvin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.