Jump to content

Ladedata 6,5-06 ackley improved


candellera

Recommended Posts

Så vidt jeg kan huske er hylselengden det samme som for .30-06, altså 63,3 mm. Men stol ikke på en påstand på internet, slå det opp i boka. Eller Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/6.5-06_A-Square. Det beste er å måle lengden, så er du sikker. Verktøy her: http://www.sinclairintl.com/reloading-e ... 32925.aspx Eller du kan improvisere med tomhylse, kule og baufil etc.

Ladedata for 6,5-06 A-square: http://load-data.nosler.com/load-data/65-06-a-square/ Siden imp-en rommer mer krutt, så er det et utgangspunkt. Finnes noe i Ladeboken også, i hvert fall den de gamle.

 

Jeg har brukt en god dose MRP bak den gamle originale X-kula i 120 gr. Har ikke loggen her, men det var omtrent det samme som for andre 120 grainere. Men start forsiktig! Tror jeg havna på 970 m/s i 24" pipe. Foretrakk forresten Winchester-hylser i .270W, det var enklere å håndtere enn .30-06-hylser. Godset i halsen blir ikke så tykt, så du slipper unna evt. neddreing av halser. Lagde meg en primitiv konet pinne og necket .270W opp. Deretter skyteforming med tung kule satt hardt i bommene med medium tregt krutt bak.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...