jalla Posted April 6, 2016 Share Posted April 6, 2016 Skyter litt sel, har tidligere laget mat av ryggfiletene med varierende resultat. Noen som har gode råd og oppskrifter? Har alltid passet på å unngå fett og har hatt kjøttet liggende i eddik. Har aldri hatt transmak så det er ikke problemet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smevik Posted April 7, 2016 Share Posted April 7, 2016 Har grillet det en gang, da med et døgns marinering først. Tror det var en balsamico-basert marinade. Det beste vi har laget er dog en gryte. Tror vi lagde en vanlig jegergryte, men da med selkjøtt i. Mener å huske at vi kappet opp kjøttet i terninger og lot det ligge i kefir i et døgns tid. Den gryta ble veldig god. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xprez Posted April 7, 2016 Share Posted April 7, 2016 Marinert og grillet selbiff er nyyyydelig! Anbefales på det varmeste. Ellers er det som nevnt godt og mørt kjøtt som kan brukes med stort hell i gryter. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
msteiro Posted April 7, 2016 Share Posted April 7, 2016 Fikk lettstekt sel sashimi på Svalbard i fjor, helt fantastisk, men hva de gjorde med den vet jeg dessverre ikke. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
evert Posted April 7, 2016 Share Posted April 7, 2016 Spørsmål: hvordan er det med tungmetaller og giftstoffer i selkjøtt? Har selv spist vanvittig godt marinert og grillet selkjøtt for en ti-femten år siden, men med det jeg har hørt om oppkonsetrering av gifstoffer og tungmetaller i marine næringsnett siden dengang har jeg blitt skeptisk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jalla Posted April 7, 2016 Author Share Posted April 7, 2016 Hva marinerte dere med, og hvor lenge? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.