Jump to content

Mat av sel.


jalla

Recommended Posts

Skyter litt sel, har tidligere laget mat av ryggfiletene med varierende resultat. Noen som har gode råd og oppskrifter?

Har alltid passet på å unngå fett og har hatt kjøttet liggende i eddik. Har aldri hatt transmak så det er ikke problemet.

Link to comment
Share on other sites

Har grillet det en gang, da med et døgns marinering først. Tror det var en balsamico-basert marinade. Det beste vi har laget er dog en gryte. Tror vi lagde en vanlig jegergryte, men da med selkjøtt i. Mener å huske at vi kappet opp kjøttet i terninger og lot det ligge i kefir i et døgns tid. Den gryta ble veldig god.

Link to comment
Share on other sites

Spørsmål: hvordan er det med tungmetaller og giftstoffer i selkjøtt?

 

Har selv spist vanvittig godt marinert og grillet selkjøtt for en ti-femten år siden, men med det jeg har hørt om oppkonsetrering av gifstoffer og tungmetaller i marine næringsnett siden dengang har jeg blitt skeptisk.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...