Jump to content

EU ønsker forbud mot halvautomatisk våpen


skog

Recommended Posts

Jeg er like gretten som de fleste andre for dette, men dette er fremdeles "kun" et forslag, og ingenting er vedtatt. (enda)

 

Det de har stemt over, og vedtatt, er vel at dette blir det endelige forslaget til ny våpenlov som skal stemmes over senere i år.

 

Med andre ord vil det på nevnte senere avstemning enten bli vedtatt at alt eller ingenting i dette forslaget skal danne grunnlaget for nytt våpendirektiv.

 

Med mindre jeg har misforstått totalt da vel og merke.. :)

 

 

Edit: Ja, det er (teoretisk) korrekt Rausheim.. :(

Link to comment
Share on other sites

At korrupte tjenestemenn og kvinner kan få tilgang til folks våpengarderobe er ingen spøk:

En bekjent av meg kjørte en påkostet norskregistrert Audi til Tyrkia b.l.a. gjennom Bulgaria. Ekstremsport.

Det ble mye blålys og kontroll, fiktive bøter ble en liten rutine. Jeg var selv i Budapest noen dager for få år siden. To uniformerte politibetjenter møtte fast opp hver morgen og spiste frokost på hotellets uvillige bekostning.

Slik er store deler av det sydøstlige EU. Historiene florerer. Nå er det riktignok en pågående rettsak om en påstått korrupt politimann i Norge også (ikke dømt), men dette er ingen typisk kultur i Norden som det kan være i andre land.

Se bare på hvordan stjålne biler blir slukt inn i andre land som vi "solidarisk" er tvunget til å dele fellesskap med.

Trailere sydøstover fullastet med diverse tjuvegods er blitt storindustri.

Link to comment
Share on other sites

Nå har EU vedtatt sitt nye våpendirektiv.

 

http://www.europarl.europa.eu/news/en/n ... mate-users

 

Det ser ikke ut som dette vil ha mye praktisk betydning i forhold til norsk lov, men jeg er ingen advokat så jeg har sikkert gått glipp av noe vesentlig her.

 

Det jeg blir mest skeptisk til, er at man begynner å legge inn lovlige våpen i kategori A, som egentlig er forbeholdt totalforbudte våpen.

 

Og det tragikomiske med at dynamiskskyttere nå blir nødt til å søke på nytt for å få fornyet tillatelsen sin minimum hvert femte år. Men det er ikke snakk om våpentillatelsen; det er tillatelsen for å ha lange magasiner som vil skape et søknadskaos som medlemslandene er pålagt å innføre.

Så alle som skyter dynamisk rifle må søke om tillatelse for å ha magasiner av akseptabel størrelse. Det samme gjelder alle som skyter Open pistol. Og det pinlige er at om man ikke har fått forlenget tillatelsen sin, og har et magasin med "stor" kapasitet, så vil man miste alle våpentillatelsene sine. Dersom man derimot ikke har noen tillatelser å miste, så er det ingen reaksjoner.

 

Så her må alle skyttere ha ikke-skytende venner som kan oppbevare magasinene for dem dersom søknaden for utvidelse av "A" lisensen deres går sakte....

Link to comment
Share on other sites

Javvisst, både artsfiske, meitefiske etter suter og vederbuk (og stam helt sikkert), og helt sikkert fuglehundprøver på Fokstua. Mulig det er en epististel om skyteprøve på bjørn også. Og sikkert noe om millionklasse SUVer til kjøre fuglehundene med :roll:

 

K

Link to comment
Share on other sites

Har noen sett på hjemmesiden til njff? Hvor har de funnet at vanlige halvautomatiske jaktrifler evt ikke kan krysse landegrenser? Feks fra Norge til Sverige på villsvinjakt?

 

Det er når (?) det nye EU-lovforslaget blir vedtatt i sin nåværende form. Det er tillyst et vedtaksmøte i mars i år.

 

Fra NJFF sin hjemmeside:

"For jegere vil det ha betydning at kun sportsskyttere kan reise med våpen i kategori B eller A. Jegere kan kun reise med våpen i kategori C. Dersom dette ikke endres innen direktivet vedtas, betyr det i praksis forbud for jegere mot å reise til utlandet med halvautomatisk jaktrifle – uansett om magasinkapasiteten er 2 eller 10 skudd. ​"

Link to comment
Share on other sites

Hvis det er slik at de lange magasinene blir forbudt så utsetter man venner for potensiell straffeforfølgelse dersom man ber dem oppbevare magasinene. Det blir vel på linje med heleri?

Nei. Det er ingenting i teksten som sier noe som helst om at folk uten våpen ikke kan eie eller oppbevare magasiner. Magasiner har alltid vært fritt omsatt, uansett type og kapasitet. Jeg kan for eksempel ha ekte magasiner i et replikavåpen eller et plombert våpen uten at det er noe som helst galt i dette.

 

Det som derimot blir foreslått er at salg av nye høykapasitetsmagasiner fra forhandler vil kreve legitimering med våpenkort for klasse A, og at det kun er de som har våpen, men ikke tillatelse til å inneha klasse A våpen, som vil kunne bli straffeforfulgt (i dette tilfellet, miste alle våpenrettigheter) dersom de har magasiner med høy kapasitet.

 

De som ikke har våpen fra før trenger ikke frykte noe ifølge direktivet.

 

Dette er også ganske ulogisk sett fra et annet perspektiv:

Om jeg som baneskytter med våpenkort for .22 LR finpistol får besøk av Onkel, og han ser at jeg f.eks har en korrekt plombert AK47 hengende på veggen i peisestua, vil jeg miste våpenkortet for finpistolen min dersom jeg har et normalt intakt magasin til AKen.

 

Dersom min nabo som ikke er aktiv skytter, men bare en gjennomsnittlig filmnerd, har akkurat den samme AKen hengende på veggen, vil han ifølge direktivet ikke bli straffet for dette på noen som helst måte. Det er jo fullstendig lovlig å ha et plombert våpen med et vanlig magasin.

 

Med mindre man er skytter.

Link to comment
Share on other sites

Nå ble jeg litt i stuss :shock:

 

Setning 1: "Jeg kan for eksempel ha ekte magasiner i et replikavåpen eller et plombert våpen uten at det er noe som helst galt i dette."

 

Setning 2: "Om jeg som baneskytter med våpenkort for .22 LR finpistol får besøk av Onkel, og han ser at jeg f.eks har en korrekt plombert AK47 hengende på veggen i peisestua, vil jeg miste våpenkortet for finpistolen min dersom jeg har et normalt intakt magasin til AKen."

 

 

Kan du vise til den aktuelle delen av den foreslåtte lovteksten der inkonsekvensen står? Så får vi se om jeg blir noe klokere.

Link to comment
Share on other sites

Side 17 i forslaget: "Article 5.3 Member States shall ensure that an authorisation to acquire and an authorisation to possess a firearm classified in category (…) B of Annex I shall be withdrawn if the person who was granted the authorisation is found to be in the possession of a loading device apt to be fitted to centre-fire semi-automatic firearms or repeating firearms with one of the following characteristics:

a) loading devices which can hold more than 20 rounds;"

 

Merk at forslaget sier "loading device apt to be fitted". Det er altså ikke noe krav at det passer til et våpen du har. I prinsippet vil vel et gammelt MG-bånd være nok.

Link to comment
Share on other sites

Herregud. Dvs at en som har to hobbyer: skytter innen hvilkensomhelst gren eller jeger, og samtidig samler av militaria og derav plomberte våpen med magasiner, eller har i samlingen et gammelt mg-bånd eller Sten-magasin, kan risikere å miste sin våpenlisens selv om de ikke passer hans Walther GSP eller Sako jaktrifle??

 

Kjenner fortvilelsen kommer krypende

Link to comment
Share on other sites

Kjenner at skuldrene senker seg litt, når jeg ser hvor flink våre folkevalgte er til å passe på oss. Og når deres egen kompetanse ikke strekker til, så er de romslige nok til å outsource, ikke bare det faglige, men hele prosessen til noen utlendinger med fine dresser og slips, og kontor i Brussel. Det er klart de må ha greie på sånt. Det er fantastisk å føle seg så trygg...

 

 

Sent from my iPad using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Kjenner at skuldrene senker seg litt, når jeg ser hvor flink våre folkevalgte er til å passe på oss. Og når deres egen kompetanse ikke strekker til, så er de romslige nok til å outsource, ikke bare det faglige, men hele prosessen til noen utlendinger med fine dresser og slips, og kontor i Brussel. Det er klart de må ha greie på sånt. Det er fantastisk å føle seg så trygg...

 

 

Sent from my iPad using Tapatalk

 

Ja, det er nok slipset som gjør det. Svært relevant.

Link to comment
Share on other sites

En tanke som slo meg; nå er forslaget i sin endelige form vedtatt. Det blir ikke mer forhandlinger rundt ordlyd og omfang, og forslaget som fremlegges blir enten vedtatt eller forkastet i sin helhet. Gjør dette vår jobb enklere? Ved å trekke frem slike logiske brister, regler som ikke lar seg håndheve og åpenbart urimelige konsekvenser, vil det være lettere å argumentere for at forslaget forkastes. I tillegg til den åpenbare bristen i hele grunnlaget; begrensning i lovlige våpen medfører faktisk ikke reduksjon i ulovlige våpen.

Link to comment
Share on other sites

Forslaget om magasinbegrensning på pistoler rammer Open-divisjonen i IPSC rimelig hardt.

Kommisjonen hevdet selvsagt at det nye direktivet skulle bevare interessene til sportsskyttere, både for eksisterende utøvere og de som var på vei inn i sporten.

Når jeg må be om spesialtillatelse (som må fornyes minimum hvert femte år) for noe så banalt som å lovlig kunne disponere magasiner som egner seg til Open, selv om jeg har pistolen fra før av.

Dette vil jo definitivt gå utover både eksistrerende og nye utøvere.

 

Jeg har vanskelig for å tro at IPSC har vært med på å støtte dette forslaget, noe som kommisjonen har hevdet i tidligere utgitt propaganda.

 

 

Hvordan kan vi påvirke stortingsrepresentantene? Det eneste de kan gjøre er å melde oss ut av Schengen. Og det tviler jeg på at de er villige til å gjøre. Vetoretten har så vidt jeg vet aldri blitt benyttet, og jeg blir svært sjokkert dersom de bestemmer seg for å dra den frem for første gang på grunn av denne saken.

Link to comment
Share on other sites

Jeg

1: Saken må presenteres som attraktiv å jobbe med. Det må være interessant nok til at det er verdt å ta seg bryet med å grave seg ned i et bunnløst hull av byråkrati og løgner i håp om å få frem noe som folk flest gidder å bry seg om. Man bør prøve å få dette til å være en sak som angår fler enn bare f.eks dynamiskskyttere. Om man velger å fokusere på skyttermiljøet i det heletatt.

2: Nødvendig faktainformasjon må være så enkelt tilgjengelig at de ikke ser på det som noen umulighet å sette i gang med.

 

Klassekampen og Nationen var de to avisene som ble omtalt som mest sannsynlige til å kunne gidde å ta tak i en slik EU-kritisk sak. Men selv de har ikke mulighet til å sette av journalister i ukesvis for å jobbe med en sak som muligens "ingen" bryr seg om. Så her er vi nødt til å presentere saken med omhu.

 

Er det noen her som har kontakter på innsiden av de to nevnte aviser?

Jeg har svært lite kontakter i media av noe slag, men det streifet meg en tanke, at ALDRIMER.NO kan være en mediekanal å vurdere. De virker ikke å være politisk lojal til noe bestemt parti, men fokuserer på Norges forsvarsevne.

Saken vil nok ligge litt utenfor hovedlinjen for redaksjonen, men det generelle aspektet med at viktige lover og rammebetingelser blir vedtatt utenfor Norge, vil ikke være helt urelevant. Jeg vil også tru at de er negative til EU i form av at de fleste som er opptatt av den Norske forsvarsevnen er mer opptatt av nasjonalforsvaret enn en evt. dreining mot en EU hær.

På lang sikt kan jo en nedgang i antall skyttere og generell nedgang i våpen og kompetanse også redusere forsvarsevnen, men det er nok ikke den letteste vinklingen å selge inn hos folk flest.

Jeg vil også tru at ALDRIMER.NO ikke er fult så optimalisert på å produsere raske klikk, som tradisjonelt media, og dermed kanskje mer interessert i en slik sak, enn de redaksjonene som må prioritere den istedenfor mega-klikk-saker om en rosablogger med ny kjole og en "hjemme hos" reportasje med Blomster Finn.

 

 

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Koker det hele nå ned til at de dynamiske må søke om fornyelse av tillatelse til å inneha magasiner med plass til flere enn 10 skudd for pistol og 20 for rifle?

Det ser slik ut.

Samt at alle skyttere som ikke har A-dispensasjon og som har litt ymse liggende rundt i skuffer og skap, må sørge for at det ikke finnes noen skrekkelig farlige magasiner liggende noe sted. Inkludert i fullt lovlige, korrekt plomberte dekorasjonsvåpen.

 

Så om dette blir innført blir det en del kløn for enkelte, og mye logiske brister der dynamiskskyttere må få lagkamerater til å oppbevare og transportere magasinene sine for seg om de skal kunne fortsette å skyte med konkurransedyktige magasiner.

Link to comment
Share on other sites

Problemet oppsto egentlig litt den gangen funkjonelle HV våpen ble fjernet fra Norske hjem, for da ble sivile våpen neste hatobjekt for media og eventuell agrumentasjon om forsvarsevne forsvant i dragsuget og muligjorde prat om å fjerne forsvar fra formålsparagrafen til DFS. Forvarsfinansiert storviltprøve...... :lol: Farlig med elg :lol: Jeg gir meg ende over- :sick:

Link to comment
Share on other sites

Jeg har fulgt prosessen fra dag en. Tror faktisk jeg har den første posten i tråden. Vi kan dessverre takke oss selv for denne håpløse lovteksten. Vi har ikke klart å overbevise parlamentet om at dette ikke er en god idé. Det store flertallet av norges 6000000 våpeneiere har ikke peiling på hva det er som skjer. Det samme kan sikkert sies om millioner av andre våpeneiere i europa. Jeg hørte en gang at det er estimert at det er mellom åtti og hundre millioner våpeneiere i europa. Hadde vi mobilisere 30 % av disse hadde denne loven aldri blitt vedtatt.

 

Nå er det fortsatt mulig å påvirke prosessen frem til endelig avstemning i Mars. Det trengs bare 70 representanter for å fremme tillegg til avstemningen. Så det er fortsatt tid til å sende mail.

 

Jeg håper vi kan ta lærdom av denne prosessen. Kampen vil nemlig snart flytte seg til løvebakken. Da må vi være mer forberedt en det vi var i denne runden.

 

Her har vi alle en jobb å gjøre!

Link to comment
Share on other sites

Koker det hele nå ned til at de dynamiske må søke om fornyelse av tillatelse til å inneha magasiner med plass til flere enn 10 skudd for pistol og 20 for rifle?

 

 

hehe... helt tullete... MAO vil da vi dynamiskskyttere som sporadisk skyter Dynamisk rifle med vår jaktrifle, med midlertidig påsatte egna magasiner , og er fornøyd med det, nå bli "tvunget" til å kjøpe oss "farlige og uønskede "(og svindyre) ak-kloner og Ar-rifler med nifse svarte plastkolber om vi ønsker å fortsette med sporten vår...(?)! ...trodde intensjonen med dette regulativet var å begrense slike våpen... :roll: (om ikke annet våpenforhandlerene kommer til å gni seg i hendene...)

 

Å omregistrere en "ufarlig" jaktrifle til "farligrifle i klasse A", om slikt blir mulig , -vil jo være direkte idiotisk... da man da "i praksis" får omsetningsforbud på våpenet når femårslisensen går ut...

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Det store flertallet av norges 6000000 våpeneiere har ikke peiling på hva det er som skjer. Det samme kan sikkert sies om millioner av andre våpeneiere i europa. Jeg hørte en gang at det er estimert at det er mellom åtti og hundre millioner våpeneiere i europa. Hadde vi mobilisere 30 % av disse hadde denne loven aldri blitt vedtatt.

Spørsmålet er hvordan de skulle kunne få vite om dette i det heletatt. Med mindre jeg hadde lest om det her, hadde jeg ikke vært klar over dette. Det finnes jo ingen normale kommunikasjonskanaler som vil sørge for å få ut slik informasjon, så det er virkelig ikke rart at ikke flere har fått med seg dette. Nå er det muligens en liten overdrivelse i sann kommisjonsånd å påstå at vi har seks millioner våpeneiere i Norge, men allikevel er det svært mange som aldri har hatt sjanse til å vite hva som er i ferd med å skje.

 

Det får meg til å tenke på et annet problem: Hvordan skal man unngå at man over natten kriminaliserer flere hundre tusen lovlige våpeneiere i Norge når dette direktivet trer i kraft hos oss?

Blant annet har jo de fleste jegere med en halvauto rifle sannsynligvis et høykapasitetsmagasin liggende. Det er jo flott til trening blant annet.

Hvordan skal disse vite at de plutselig har blitt ansett som kriminelle?

 

Vil politiet sende ut informasjon til samtlige innbyggere med våpenkort om at de står i fare for å miste samtlige rettigheter til å inneha våpen på grunn av de nye reglene som har blitt vedtatt og innført i stillhet?

Link to comment
Share on other sites

Blant annet har jo de fleste jegere med en halvauto rifle sannsynligvis et høykapasitetsmagasin liggende

Nå skal jeg ikke ta noe fra viktigheten av denne tråden og arbeidet mot direktivet. Men de fleste jegere med halvauto, tipper 99.9%, har ett magasin, og det er det som fulgte med rifla. Sannsynligvis vet de ikke hva et høykapasitetsmagasin er, og trolig driter de i om det blir forbudt, det angår jo ikke dem.

 

K

Link to comment
Share on other sites

Vil politiet sende ut informasjon til samtlige innbyggere med våpenkort om at de står i fare for å miste samtlige rettigheter til å inneha våpen på grunn av de nye reglene som har blitt vedtatt og innført i stillhet?

 

Der kommer nok ingen informasjon i posten. Vi har plikt å rette oss etter gjeldende forskrift - vil øvrigheten si :evil:

Link to comment
Share on other sites

Blant annet har jo de fleste jegere med en halvauto rifle sannsynligvis et høykapasitetsmagasin liggende

Nå skal jeg ikke ta noe fra viktigheten av denne tråden og arbeidet mot direktivet. Men de fleste jegere med halvauto, tipper 99.9%, har ett magasin, og det er det som fulgte med rifla. Sannsynligvis vet de ikke hva et høykapasitetsmagasin er, og trolig driter de i om det blir forbudt, det angår jo ikke dem.

 

K

Jeg blir ihvertfall kriminell da med mitt 20 skudds pmag til RPR'en min.

Link to comment
Share on other sites

Og hva med alle tusener av 30skudds og 30+ magasinene i kongeriket... vil det bli lov å kappe og bygge om til 20skudds... eller må alle disse kasseres/innleveres og så man MÅ man kjøpe nye "godkjendte" 20skudds fabrikkmagasiner... ? :? Dette kan bli det totale kaos. Det hele er så vagt og lite gjennomtenkt at det åpner for nær sagt allslags fortolkninger.

Merk; at nasjonalstatene kan innføre strengere regler enn i direktivet, men, ikke unnlate å følge direktivets vedtatte krav ... mens det en annen plass står ting som kan tolkes annerledes... :?

 

Så hva ligger egentlig i unntaksregelen (den som allerede har.... blablabla...) ? Blir disse også underlagt Max 20 skudd , eller får de beholde 20+ magasinene sine... ? -om så vil jo kaoset bli komplett... :roll:

 

-og hva med de som her i landet bruker "jaktrifler" i SAS og SAO, vil de fortsatt få lov til det.. -og om så, med 10 sk , 20sk eller 30skudds magasiner... ? :?: Håper virkelig at regulativet ikke vil framtvinge en endring på det norske regelverket som gjelder i dag på dette området.

 

Nei, huff og huff... kor dei greie å rote det til for skikkelige lovlydige folk der nede i EU... -terroristene og massemorderene som de angivelig ønsker å ramme, må jo le seg skakk ihjel over dette tøvet! Reglene gjelder jo ikke for dem, uansett... da de ikke har lovlige våpen .(!) (altså, "høykapasitetsmagasin"= ikke ulovlig å eie, såfremt du ikke har et våpenløyeve å miste...)

 

 

og dette: betyr det at "targetshootere " fortsatt har lov å bruke 30skudds mag?

-vedtak 26.jan 2017 -Spesial provisions for ovnership:

Target shooters: member states will be able to give Category A authorisations to target shooters provided the individual is actively practising for or participating in shooting competitions. Vicky Ford (ECR, UK) explained that “the authorisation covers those entering the sport as well as those already competing. The current freedom of choice of equipment used by competitors in their shooting disciplines is not restricted. To facilitate continued participation in international competitions, the rules governing the European Firearms Pass will be updated to cover firearms, including Category A firearms, held by such target shooters”.

Link to comment
Share on other sites

Tja, følger NJFF med på noe så helst nå om dagen utenom fluefiske?

NJFF er den ENESTE og mest bunnsolide representanten for norske våpeniere, Sportskyttere og jegere, i EU's korridorer.

Via sammarbeidorganisasjonen FACE, har de kjempet for at grensen skal settes der hvor den er i dag hvor sportskyttere kan erveve halvauto AK og AR samt så digre magasiner de vil. Der kjemper de kampen for oss, ingenting er gitt bort fordi det ikke rammer dem.

 

Støtt NJFF (selv om blekka ikke er så spennede å lese da...)

Link to comment
Share on other sites

Her er et sammendrag av endringene i det forslaget som skal stemmes over i EU-parlamentet i mars. Gi gjerne beskjed hvis det er noe jeg har lest feil eller glemt.

http://data.consilium.europa.eu/doc/document/ST-14974-2016-INIT/en/pdf

 

Listen over hvilke deler som skal merkes, og hva de skal merkes med, utvides. Dette inkluderer sluttstykke for rifle, sylinder for revolver og både upper og lower reciever, som må serienummemerkes. Disse serienumrene skal registreres sammen med nummeret på våpenet de tilhører.

 

Forhandlere skal ha mulighet til å informere om endringer i våpenregisteret elektronisk, det ser ut til å være tilstrekkelig at de skanner og mailer sin del av søknaden, eller gir beskjed om andre ting på mail.

 

Ved alle former for fjernsalg skal kjøpers identitet og tillatelse til å kjøpe, bekreftes av forhandler eller offentlig tjenestemann. Dette skal skje før utlevering. Det kan tenkes at det holder med bekreftet kopi av legitimasjon, og det kan være at utlevering må skje via forhandler eller politistasjon. Det siste lover ikke godt for folk i grisgrendte strøk, sett i forhold til Nærpolitireformen.

 

Det er sterkt ønskelig at det tilrettelegges for at alle Schengenland skal kunne søke i alle andre Schengenlands våpenregistre, og EU-kommisjonen oppfordres til å vurdere tiltak for å gjøre dette mulig.

 

Halvautomatiske håndvåpen og rifler er kategorisert i klasse B, men endres til A når et magasin med kapasitet over 20 skudd for håndvåpen og 10 skudd for rifle isettes.

 

Kjøp av magasin for halvautomatiske våpen med sentertenning, med kapasitet over 20 skudd for pistol eller 10 skudd for rifle, blir forbudt uten våpenkort klasse A. Innehav av magasin, patronbelte e.l. med slik kapasitet skal medføre tilbakekall av alle våpenkort klasse B. Det er ikke krav til at det passer til noe våpen man eier.

 

Alle våpenkort får maksimalt fem års varighet.

 

Våpen som blir modifisert til bare å kunne skyte løsskudd e.l. beholder sin opprinnelige klassifisering.

 

Deaktiverte våpen er i klasse C, og må derfor registreres.

Link to comment
Share on other sites

Side 21 i forslaget:

(7a) In Article 7, the following subparagraph is added to paragraph 4, after point c):

"The (...) authorisation for possession of a firearm shall be reviewed periodically, at intervals

not exceeding five years. The authorisation may be renewed or prolonged if the conditions on

the basis of which it was granted are still fulfilled."

 

Article 7 omhandler våpen klasse B. I Norge kreves tillatelse for alle skytevåpen, derfor vil det vel ikke være noen fungerende skytevåpen i klasse C. Det kan være at det bare blir noe i retning av å dokumentere aktivitet hvert femte år.

Link to comment
Share on other sites

Midlertidige lisenser er bare for klasse A våpen (Tror jeg), for de andre klassene holder det med et "overvåkende" system slik vi har i dag. Midlertidige lisenser vil bli dyrt for den enkelte våpeneiere som har klasse A våpen.

 

Hva betyr dyrt i kroner/år?

Link to comment
Share on other sites

Om alle 6000000 tusen våpeneiere skal søke på nytt (om det viser seg å stemme) vært femte år vil det kreve en voldsom økning i antall sivile saksbehandlere i politiet. Vi snakker mange nye årsverk. Om jeg skal tippe vil det bli vi som må betale for gildet gjennom økte saksbehandlingsgebyr/årsavgift på våpen. Dette ble faktisk foreslått i NOUen til ny våpenlov.

Link to comment
Share on other sites

Hva betyr dyrt i kroner/år?

 

Tror ikke den økonomiske delen vil være et stort problem (sett i forhold til andre utgifter typiske klasse A-skyttere har), men heller behandlingstid på fornyelse, som vi har sett i andre land med et slikt system. Det er også den juridiske problemstillingen at man teknisk sett kan bli kriminell, ikke på grunn av egne handlinger, men på grunn av politiets saksbehandlingstid.

Link to comment
Share on other sites

Kikka på siste artikkel på siden til njf og ser at de skriver under seier for jegere og skyttere at medisinske tester er droppet.

Hvis 5 års lisenser fortsatt er aktuelt ville de ikke tatt det med i artikkelen og da i og med de har en som har jobbet full tid med dette så er de vel oppdaterte på hvordan dette forslaget ser ut.

De tokk jo med det meste annet av betydning i den artikkelen.

Link to comment
Share on other sites

Kravet om fem års varighet gjelder klasse A og B. Det som kommer i klasse C er "vanlige" rifler og hagler, enkeltskudds pistoler med randtenning og over 28 cm lengde, samt pumpehagler og halvautohagler med løp over 60 cm. Altså er det hovedsaklig de med halvautomatiske jaktrifler som påvirkes, og det er vel en liten andel av NJFF's medlemmer. Hvorvidt norske myndigheter vil skille slik er ennå ikke avgjort, siden definisjonen på klasse B er at de krever tillatelse, mens klasse C krever registrering. NJFF har dog fått med seg at det vil bli problemer med å ta med seg halvautomatiske jaktrifler utenlands.

Link to comment
Share on other sites

Takk for info.

Trodde vanelige jaktrifler og hagler var klasse B jeg.

Har venn i scotland og de har 5 år lisenser samt at de må begrunne kjøp for eksempel:Hvis han søker på en 308 til rådyrjakt kan det bli problematisk fordi øvrigheta mener han ikke trenger større kaliber en en 223 eller 243.

Samt at de dikterer på våpenkortet hvor mange skudd han får kjøpe og inneha.

Mener han sa til meg at han kunne ha maks 150 skudd hjemme til 223 sin.

Hadde han hatt grøvere kaliber hadde antalet vært enda lavere.

Henger ikke på greip over hodet men der ser en hvor galt det kan gå når byråkratene får herje fritt.

Skulle vi få noe slikt på sikt her i Norge hvor jakt og skyting er for alle og ikke bare for de spesielt intereserte er jeg redd for at rekruteringen av unge jegere og skyttere vil avta for det blir for omstendelig og veldig mye styr med kostnadsgebyr og dikedarer for og ha en interesse.

Spesielt i dagens samfun hvor unge kan velge og vrake på øverste hylle av hobbyer og idretter.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...