lilleulv Posted November 4, 2015 Share Posted November 4, 2015 Har laget hjortepølse. Tenkte å prøve å speke noen av de. Jeg har ikke mulighet til å røyke de. Skal de saltes før henging? Tørrsalt eller lake? Hvilke mengder salt og hvor lenge? Hvor lenge bør de henge? Håper noen kan komme med info.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DoctoRoy Posted November 4, 2015 Share Posted November 4, 2015 Saltet må du ha i før du stapper pølsemassen inn i tarmene/"skinnet". La inn en oppskrift her: viewtopic.php?f=5&t=118210 Hvis du har stappet pølsene - uten å salte - allerede så er det fryseren som er neste stopp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lilleulv Posted November 4, 2015 Author Share Posted November 4, 2015 Joda, det er bra med salt i deigen. Så da trenger man altså ikke ytterligere salting? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DoctoRoy Posted November 4, 2015 Share Posted November 4, 2015 Da er det nok salt (forhåpentlig). Når pølsene er ferdig stappet henger du de opp i fuktig miljø en uke og så på et mørkt og luftig sted. Minimum 3 - 4 uker litt avhengig av hvor tjukke de er. Du ser om de er ferdige dersom de har samme fargen tvers igjennom. Skjær en pølse i to etter 4 uker for sjekking. Ser den tvilsom ut så kan du rett og slett pakke skjæreflatene inn i Glapak/Clingfilm og la prosessen fortsette. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.