Ola dunk Posted November 3, 2015 Share Posted November 3, 2015 skal lage spekepølser av Elg for første gang, er det noen som har noen oppskrifter de kunne delt med meg? synes det var lite og finne på nettet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DoctoRoy Posted November 3, 2015 Share Posted November 3, 2015 Du kan bruke oppskrifter på spekepølse av storfe. Smaken på pølsene er avhengig av hva du tilsetter utover salt. Jo mer fett det er i kjøttet dess mer salt må du ha i. Her er en grunnoppskrift (med noe tilleggsgreier) du kan prøve: http://smakebiten.com/2010/11/21/spekep" target="_blankølser/ ca 6 kilo renskåret kjøtt ca 1 kilo ister (spekk kan også brukes) 1,5 dl rødvin 1,5 dl konjakk ca 100 g salt 2,5 ts allehånde 2,5 ts pepper Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted November 3, 2015 Share Posted November 3, 2015 Viktig å bruke renskåret, bra kjøtt. Sener, trevler og viltfett blir ikke bra spekepølser. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ola dunk Posted November 4, 2015 Author Share Posted November 4, 2015 Blir og bruke elgdeig, har på 10 kilosvis av deig som jeg tenkte og få lagd en del spekepølser av Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DoctoRoy Posted November 4, 2015 Share Posted November 4, 2015 Det blir mange meter spekepølse Lykke til med prosjektet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.