RDJ Posted November 2, 2015 Share Posted November 2, 2015 Skulle forsøke meg på pinnekjøtt av lam for første gang dette året, men på grunn av jobb måtte jeg reise bort en uke rett etter at det ble hengt opp. Da jeg kom hjem, så det ut slik som på bildet. Jeg klarte ikke la være å pirke litt, og løftet opp den ytterste hinnen. Er dette fullt av mugg, eller har det bare blitt liggende igjen for mye salt etter tørrsaltingen? Dersom det er mugg, er det jo åpenbart mye av det. Er stykkene helt tapt, eller kan muggen fortsatt trygt fjernes? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DoctoRoy Posted November 2, 2015 Share Posted November 2, 2015 Lukter det mugg av kjøttet? I så fall skjær det vekk og vask godt. Mener å huske at vi brukte mild eddik en gang vi hadde mugg på saueribber. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reinsjeger Posted November 2, 2015 Share Posted November 2, 2015 Ser ut som det er altfor mye salt. Burde skylt av alt overflødig salt før tørking. Det er ikke noe farlig å prøvesmake... Neppe noe farlig mugg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seawolf Posted November 2, 2015 Share Posted November 2, 2015 Låner tråden litt; Har nettopp saltet på to ribbesider av villsau, hvor lenge skal de være i saltet før de henges opp? Og skal en vaske av salt før en henger de opp eller holder det å tørke av løst salt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted November 2, 2015 Share Posted November 2, 2015 2-3 døgn i havsalt for ei lammeribbe, fjorlam eller sau tåler 4 (og neda litt for ei stor ribbe). Skylles grundig før den henges; litt ekstra luft vha en vifte er ikke dumt første dagene. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seawolf Posted November 2, 2015 Share Posted November 2, 2015 Man takker hjerteligst Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RDJ Posted November 2, 2015 Author Share Posted November 2, 2015 Det er nok her jeg har gjort feil ja, av en eller annen grunn hadde jeg fått for meg at saltet bare skulle børstes av. Det ble nok også endel saltkorn liggende igjen på stykkene. Bør jeg skylle nå, eller kan jeg gjøre noe annet for å bedre prosessen? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
predasjon Posted November 2, 2015 Share Posted November 2, 2015 For lite salt?? For høy luftfuktighet?? For lite luft?? Sent fra min D5803 via Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DoctoRoy Posted November 2, 2015 Share Posted November 2, 2015 Bør jeg skylle nå, eller kan jeg gjøre noe annet for å bedre prosessen? Når du har konstantert at det er salt så kan du skylle vekk det overflødige saltet og henge ribben opp på et luftig sted. Helst litt kjølig og mørkt. Dersom du henger ribben med tilgang på lys vil fettet harskne ganske fort og du får et nokså trasig kjøtt. Henger du det for varmt er det fare for at insekter legger egg i det. Henger det for fuktig er det fare for mugg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mosteen Posted November 2, 2015 Share Posted November 2, 2015 En vanlig bordvifte fungerer flott. Jeg har hengt lammesider på mørkt loft hver høst i 20 år, og hjemmelaget morrpølse Vifta gjør susen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RDJ Posted November 3, 2015 Author Share Posted November 3, 2015 Takker så mye for hjelpen! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.