Mann88 Posted September 20, 2014 Share Posted September 20, 2014 Hei. Er for tiden ute etter ny panne og ser det er et hav av forskjellige erfaringer på nettet når det kommer til stekepanner. Det er heller ingen nyere tester på stekepanner noe det burde vært. Har selv vært kokk og vil si at panner er noe man virkelig har nytte av produkt testing på. Ja jeg har klart gjort meg egne erfaringer og sett hva jeg liker, har hat en million panner oppigjenom. Nylig fant jeg en klar favoritt men selv om jeg er veldig trygg på kontroll av varme og håndtering så varer de bare ca ett halv år. :\ Det er Høyang Polaris Hard Face. Enkel å håndtere, god varmeegenskaper, lett å rengjøre. Er nok mulig min egen feil at jeg blir utålmodig og skrur opp på max, for så å skru mye ned igjen. Men vet ikke hvor mye lengre de hadde holdt uansett. Tror disse lett kan slites som følge av omfintlighet i forhold til varme. Er ikke altid man er like tålmodig og forsiktig, ikke når man er trygg på det man gjør. Jeg liker å lage mat med selvtillit og orker ikke følge en bruksanvisning hver gang jeg skal lage mat, det blir for slitsomt. Vil ha en panne som ikke syter over litt varme, da kan man LAGE MAT. Etter mye granskning har jeg funnet 4 typer jeg er nysjerrig på, men det gjør ikke valget stort enklere hehe. Kanskje noen her har erfaringer med noen av disse. Hellstrøms Jernpanne: Virker som en solid panne men for meg er det et stort minus at den er tungt. I kke fordi jeg er svak men fordi jeg lager mat alene hver dag og det er alerde et gjøremål som tar tid og krefter, da jeg legger mye i maten. Jeg trenger ikke vektløfting samtidi. Det er ikke bare selv håndteringen, bæringen, men den skal rengjøres også. Alt dette gjør matlagingen til en ting som tar ekstra krefter, og tyngre panne blir da mer ork både i matlagingen og i rengjøringen av den. Er jo så enkelt å hive en lett panne under vasken og legge den vekk. Så for meg er det faktisk et stort minus når det er snakk om en hverdagspanne. Det jeg digger med høyang er blant annet at jeg kan flippe ting rundt og den veier nada. Woll - Jernia anbefalte den men jeg vet ikke. Er det en dyr gimmick eller kvalitet ? Rustfritt stål (feks goma ?) - . Er litt nysjerrig å få egne erfaringer spesielt med kjøkken utstyr, da jeg er veldig kvalitetsbevist og med egen erfaring vet man sikkert. Er nysjerrig hvor rustfritt stål stiller seg i forhold til jern og non-stick ? Har vel prøvd noen men det er litt forvirende å vite hva som er hva med alle typene materiale nå for tiden. Dette virker som en billigere panne i forhold til de 2 første over men har hørt at rustfritt stål har du livet ut og har bra varmeevne så.. vet ikke ? Le Cruiset - Dette er vel en mer solid type non-stick panne, og en del dyrere. Jeg fant en test tror for noen år siden hvor denne vant. Jamie oliver kom langt ned i den testen. Orginalt vurderte jeg denne også, men så var det alt for mye negativt om jamie pannen så jeg droppet dem som en valgmulighet her. Disse Le Cruise tror jeg kan være gode panner så samt de er kvalitet og ikke bare søppel som går like fort i stykker som billig non-stick. Tanker, erfaringer, noe å dele ? Takk på forhånd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carl-gustav12 Posted September 20, 2014 Share Posted September 20, 2014 Nå vet jeg at du har utelukket denne pannen, men jeg kjøpte en Jamie Oliver panne på jernia til halv pris, er den beste panna jeg har hat til nå. Nå har jeg ikke brukt den mere enn ca 5 måneder men den ser fortsatt ut som ny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ridgecroft Posted October 17, 2014 Share Posted October 17, 2014 Jeg har en woll med avtagbart håndtak, slik at jeg enkelt kan sette den i steikeovnen hvis noe skal etterstekes. Kongepanne og vel verdt prisen! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
1983 Posted October 17, 2014 Share Posted October 17, 2014 Rustfritt funker ikke på induksjon. Vet ikke med stekepanner, men rustfritt slår seg meget lett av varme Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
quattrokim Posted October 17, 2014 Share Posted October 17, 2014 Kjøpte Woll selv i vår, fungerer utmerket. Genialt med avtakbart håndtak så er bare å slenge panna i ovnen med biffen når den har blitt brunet. Eneste minuset må være vekta, dei er ingen lettvektere. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grautskallen Posted October 17, 2014 Share Posted October 17, 2014 Woll , meget gode panner ! Er kokk og Woll panne tåler et års bruk i byssa , noe som tilsavarer 10-12 år hjemme på et gjennomsnitt kjøkken Men aldri la den bli glovarm , til dei høyeste temperaturene er det kun støpejærspanner som duger Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Propell Posted October 17, 2014 Share Posted October 17, 2014 Jeg brukt tusenvis av spenn på stekepanner, Polaris, Woll, LeCruiset osv. Alt har endt opp med samme resultat. Tingene sitter fast som f.. etter en stunds bruk (under 1 år) Klin umulig å steike et egg, sitter fast. Dette gjelder alle de dyre pannene jeg har hatt. Har vært på Jernia for å høre hva som er galt. Samma leksa hver gang, har brukt for sterk varme... Smør blir som tjære over 250 grader eller noe sånt. Jeg mener jeg ikke har brukt så inne i satans sterk varme, har støpejernspanne til den slags. Ble etterhvert møkka lei av å svi av penga på dette her, så jeg stakk bort til IKEA og kjøpte en teflonpanne til 300 spenn. Og tenkte at da kan jeg kjøpe en ny panne i halvåret, sammenlignet med prisen de andre jeg har hatt. Jeg gjør ikke noe annerledes med denne pannen enn det jeg har gjort med de andre. Men av en eller annen grunn har jeg hatt denne pannen i 1,5 år og den fungerer akkurat som den gjorde da den var ny. Egget sitter overhodet ikke fast. Enkelt og greit; Kjøp panne fra IKEA. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grautskallen Posted October 17, 2014 Share Posted October 17, 2014 Propell det er nok brukerfeil (men polaris har laga masse dårlige panner) men du sier ikea Selv har jeg hjemme en 100 kr panne fra jula jo fungerer nå på andre året så om det er billig eller ikke, stærk varme ødelegger panner og maten Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blaserproff Posted October 17, 2014 Share Posted October 17, 2014 Jeg hadde for en tid tilbake siden en tung f... av en panne, alt brente seg fast. Halve egget låg fastbrent på panna når jeg var ferdig. Så kjøpte jeg en som heter tefal. Aner ikke hva den er laget av men det er det råeste jeg har prøvd. Det er ingenting som brenner seg fast lenger. Superenkel å rengjøre Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruger #1 Posted October 17, 2014 Share Posted October 17, 2014 Mener å ha lest at Hellstrømpannene også selges under et annet varenavn, til en hyggeligere pris? Husker ikke hvor. Noen som vet? Forøvrig vokter jeg arven etter min bestemor med våpen, og klør... Ei god gammal jernpanne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SofaBamse Posted October 17, 2014 Share Posted October 17, 2014 Kjøpte en Høyang Matador "non-stick"-panne for et par år siden. Joda, det var panne som var prima, sa damen. Etter et ensifret antall ganger var det permanent fastsvidd belegg i bunnen. Joda, lett og fin panne, men den gamle, slitte støpejernspanna jeg ikke engang husker hvor jeg fikk tak i er mer non-stick. En vakker dag blir matadoren med for å hilse på herrene Vepr og Barnaul... Kjøp en støpejernspanne og gå bananas med eksentersliper til det er glatt, så vasker du den, oljer den inn med rapsolje og setter den i ovnen på full pupp til den er gjennomvarm og vel så. Eller enda bedre, stikk på loppemarked og finn en som er eldre enn deg selv og allerede slitt inn. Armstyrken kommer etter hvert. Du kan bruke skikkelig redskap når du jobber, du kan ha på varme til du blir lei, og om du skulle svi noe så vet du at du kan få det av uten å måtte kjøpe ny panne fordi den ikke tålte litt skrubbing... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruger #1 Posted October 18, 2014 Share Posted October 18, 2014 Hittil har vi vel konkludert. Gammel Støpejernspanne.. Bruner kjøttdeig, biff, etc Tåler røff bruk Skal etter sigende avgi jern, og mineraler Tåler veldig høy varme Tåler både øks, og sag Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted October 18, 2014 Share Posted October 18, 2014 Har 2 jernpanner til seriøst bruk-suverene men svintunge. Til hverdagsbruk har vi en Tefal, de har sikkert modellnavn (Super Fry 2000SX? hehe-har ihvertfall en rød flekk midt på og er belagt med noe sterkt, tåler stålredskap så en slipper dille med plast) forholdsvis dyr men veldig god. Tefal er vel også produsent av de som selsges som "Jamie Oliver" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bly Posted October 18, 2014 Share Posted October 18, 2014 Hvis du ikke bryr deg om pris, ville jeg sett på Demeyere Proline. De har noen fantastiske panner og kjeler, men prisen er også deretter Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
30Ihmsa Posted October 18, 2014 Share Posted October 18, 2014 Mener å ha lest at Hellstrømpannene også selges under et annet varenavn Jeg har de Buyer stekepanner fra Bakerenogkokken.no. De er i alle fall helt identiske med Hellstrøms, og er noe billigere. (2-300.-) Sviproblematikken pleier å være 95% brukerfeil, 4% værforhold og 1% produkt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Propell Posted October 18, 2014 Share Posted October 18, 2014 Da vil jeg gjerne vite hvordan en stekepanne skal brukes. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Kid Posted October 18, 2014 Share Posted October 18, 2014 Jeg bruker panner som er kiramiske inni. er svært fornøyd til nå. Jeg bruker de sikkert stein galt, med høy varme, og i oppvaskmaskinen, men de holder enda.. Prisen var ikke så vilt galt heller. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
30Ihmsa Posted October 18, 2014 Share Posted October 18, 2014 @Propell... Første tips er å se litt på ironien som absolutt burde være synlig.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Desert-Beagle Posted October 18, 2014 Share Posted October 18, 2014 Har prøvd div drit fra billig til dyrt nok. Kasta ei panne i går faktisk. Green pan. Ikke måte på hvor god den skulle være. Bare drit. Jeg bruker jernpanne og sper på med div beleggpanner som kastes når de viser svakhet. Når jeg bruner kjøtt, steiker biff, brukes høy varme fordi det er riktig. Hvis panna ikke tåler det er det drit. Jernpanne duger. Men jeg det finnes sikket flottere saker på markedet som jeg ikke har prøvd ennå. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Propell Posted October 19, 2014 Share Posted October 19, 2014 @30Ihmsa: Har ikke blitt fornærmet av noe innlegg. Men jeg vil fortsatt vite hvordan en panne skal brukes, virker som om andre får dette til. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grautskallen Posted October 19, 2014 Share Posted October 19, 2014 http://biltema.no/no/Verktoy/Maleverkto ... 260-17236/ Bruk et lasertermometer , og ikke gå over 200-220 grader . mange setter panna direkte på glodvarm plate , det skal du ikke gjøre , sett panna på kald plate og sett på ca halv varme første minuttet før du kan skru opp mer Vask altid panna før den blir kald . altid med Zalo er kun støpehjærn panner som ikke skal ha såpe Og behandle den pent ikke stable den full med kasseroller i skapet, eller bruk den til å banke katta eller marsvin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SofaBamse Posted October 19, 2014 Share Posted October 19, 2014 Kan nevnes at når man har panna full av baconfett er det slett ikke så dumt å legge en liten sprut zalo i støpejernspanna også, så lenge man er rask med å skylle det vekk. Å ha store mengder smeltet fett ned gjennom et avløp som er kaldere lengre nede er ikke nødvendigvis det som gir minst plage med avløpet på sikt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bly Posted October 19, 2014 Share Posted October 19, 2014 Demeyere har en stekepanne som i bruk sammen med induksjon selv regulerer temperaturen til maks 240 grader (tror jeg) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lindskog Posted October 19, 2014 Share Posted October 19, 2014 Har hatt Jamie Oliver panna, to stk. faktisk. Kortlivd og dyrt søppel spør du meg. Grunnen til 2 var at jeg fikk den andre på reklamasjon. Non-stick belegget skrellet av i rekordfart, og jeg bruker aldri høy varme på panna. Nå gjør den tjeneste som luftpistolblink, og til det er den ypperlig. Har nå rustfri panne fra IKEA, funker helt greit. Kunne tenke meg å prøve keramisk belegg, men er redd for å bli skuffet. Har også en gammel og fæl støoejernspanne, og det er uten tvil den beste i huset. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sir Posted October 19, 2014 Share Posted October 19, 2014 Har hellstrøm panna som hu frøkna på jernia mente var det grommeste i verden..... Skal ikke være lenge borte fra panna når en freser bacon før det må skrapes av bunnen, mulig det er brukerfeil, men gamle panner som ikke har noe superdupertittel fungerer bedre. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeffery Posted October 20, 2014 Share Posted October 20, 2014 http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/40139321/ Kjøpte ett slik sett for ett halvt års tid siden. Mest for å sjekke om det kunne fungere som turpanne. Foreløpig så har de bare blitt brukt på kjøkkenet. De fungerer overraskende godt men jeg har ingen forventninger til holdbarheten. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Svarthund Posted October 3, 2015 Share Posted October 3, 2015 Tråden er gammal, men eg har hatt ny panne i hus i ein månad, og er storfornøgd. Som student har eg vore innom det meste som har lagt igjen av tidligare leiebuara, og har hatt eit knippe ikea-panner som funkar greit sjølv. Men eg ville ha noko som både tålte metall, kunne setjast i ovnen, og ikkje var redd for varme. HBO Nordics støypejernpanne koster 299 på elkjøp! Det måtte jo prøvast. Og den er fantastisk. Å ta vare på støpejernspanner er jo som religion, så eg skal ikkje gå så nøye inn på det, men eg som nybyrjar kan fint lage omelett i mi, så så veldig komplisert treng det ikkje å vere;) Største utfordring er å halda den unna dei andre eg bur med, og å ikkje ta på håndtaken når den kjem ut or ovnen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
1983 Posted October 3, 2015 Share Posted October 3, 2015 Ei skikkelig jernpanne er nok det beste du kan ha i skapet Det beste med jernpanne er at de blir bare bedre og bedre jo mere de brukes Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jim114 Posted October 3, 2015 Share Posted October 3, 2015 Rustfri stekepanne med lokk er kjekk til å dampe fryste grønnsaker. Inntil videre klarer jeg med lokket til en Indisk/Pakistansk aluminium kasserolle men jeg har siktet meg inn på en IKEA løsning: Sautépanne med lokk, rustfritt stål NOK 198,- http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/10101169/ Mvh Jim114 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivara Posted October 3, 2015 Share Posted October 3, 2015 en forskjell på rustfritt og støpejern er at støpejern har en høyere emissivitet - dvs større evne til å avgi varme. Som da gjør at ting blir bedre stekt også som ikke er i direkte kontakt med oljen/metallet i panna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
1983 Posted October 3, 2015 Share Posted October 3, 2015 Støpejernpanna er tilnærmet evigvarende, bestemors panne er enda i drift, blir ikke forbauset om hun har arvet den selv Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerognal Posted April 4, 2018 Share Posted April 4, 2018 (edited) Til dere med induksjon: Eneste stekepanna som holder er støpejern. Tatt livet av alle mulige varianter her. Siste var Voll som skulle være gromme god. Holdt ca ett år så bulte den og... I tillegg gir støpejern skikkelig stekeskorpe. Det absolutt beste å steke med. Ingen over ingen ved siden. Edited April 5, 2018 by jerognal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jerognal Posted April 5, 2018 Share Posted April 5, 2018 Ellers vil eg si at av gryter er de rustfrie i 365+ serien (de med stålhåndtak og uten teflonbelegg inni) til Ikea veldig god. Tåler varme og brenner ikke i bunn. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MorganKane Posted April 5, 2018 Share Posted April 5, 2018 On 03.10.2015 at 4:58 PM, 1983 said: Støpejernpanna er tilnærmet evigvarende, bestemors panne er enda i drift, blir ikke forbauset om hun har arvet den selv Nja.. njo.. Støpejernspanner er knall, stor fan av det selv. Men opplevd at de etter noen år lekker fett.. Snodig fenomen, kanskje noen kan bekrefte/avbekrefte om dette er bare noe jeg innbiller meg? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DoctoRoy Posted April 5, 2018 Share Posted April 5, 2018 Fettet "kryper over kanten" og da kan det se ut som at det er steikepannen som lekker. Skal ikke beskylde deg for å ikke vaske pannene dine - med det kan ligge noe igjen rundt kanten Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MorganKane Posted April 5, 2018 Share Posted April 5, 2018 Må nesten spørre fruen om hun vasker for dårlig, men litt redd for at det resulterer i en tirade etterfulgt av "gjør det selv!". Ganske lenge siden jeg slo meg til ro med at noen støpejernspanner lekker, men konklusjonen kan være feil. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SofaBamse Posted April 5, 2018 Share Posted April 5, 2018 Hos meg har det en tendens til å legge seg på utsiden og brenne seg fast. En dag jeg gidder kan det hende jeg skrubber det av, men enn så lenge er det bare tilnærmet rent karbon og helt uproblematisk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
higraver Posted April 8, 2018 Share Posted April 8, 2018 Støpejernpanna skal ikke vaskes med såpe eller oppvaskmiddel .Smaken kan feste seg i panna . Hvis det er noen som har brent seg fast, fylle panna opp med vann koke den opp med to stor skje salt til alt er løst , spyle den med rent vann og tørke den . Det kan være lurt å ta en klut med liten olivenolje og smøre litt før du ligger den bort i skapet . Olivenolje råtner ikke og ble også brukt i fabrikken som rustbeskyttelse . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SofaBamse Posted April 8, 2018 Share Posted April 8, 2018 (edited) Det deilige med støpejern er at om noe setter seg fast så kan man faktisk bruke rå makt for å fjerne det uten å egentlig skade panna. Det meste kommer av med en gryteskrubb og litt insisterende overtalelse. Om det ikke funker så må man nesten over på mekanisk fjerning med elektrisk redskap, og det går også fint så lenge man skyller godt av etterpå. Jeg har en "fancy" panne liggende som ble kjøpt fordi den var så bra. Skal skytes ved første anledning. ALT svidde seg nedi og den måtte visstnok stå i to timer på kok med oppvaskpulver for å få det bort. Skraping var naturligvis utelukket. Slikt tull har jeg ikke plass til i skapet mitt. Edited April 8, 2018 by SofaBamse Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
msteiro Posted April 8, 2018 Share Posted April 8, 2018 Olivenolje anbefales sjelden da det smaker og ikke tåler særlig høy temperatur. Beste oljen til sånn bruk er fondue/druekjerneolje, gjelder til det meste av steking på skikkelig høy temperatur. Ellers så anbefales det å "koke inn" pannene med olje en gang i blant. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
svehella Posted October 3, 2018 Share Posted October 3, 2018 Rapsolje er mye bedre en olivenolje til støpejernspanne. ellers finnes det støpejernspanner både med og uten emalje. De franske med funker kanon. Dyre som faen, men det tar en igjen i mange års bruk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magnum_mauser Posted June 1, 2020 Share Posted June 1, 2020 Kjempegammal tråd, men fortsatt aktuell for dei fleste vil eg tru. Eg har og har hatt støpejernspanner, dyre og billige panner med ymse belegg og steikepannener i karbonstål frå DeByer. Og eg føretrekker DeByer forran alt anna! Tungt, men eg klarer ikkje heilt å sjå at det er eit problem! Med litt bruk og erfaring, samt enkelt vedlikehold har ein verdens beste panner - som i tillegg vil vare både eigaren og barnas levetid. Ein trenger ei panne med belegg i tillegg, helst Le Cruset emaljert jernpanne til basiske retter - ei jernpanne/karbonstål ein har brukt ei stund og fått eit skikkelig belegg i, liker dårlig ein ein f.ex har tomater i den. Til dykk som fortsatt stadig kjøper ymse teflon/kjeramsike steikepanner, invester i ei DeByer og sett dykk inn i bruk og vedlikehald - dykk kjem aldri til å sjå dykk tilbake Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ATS Posted June 1, 2020 Share Posted June 1, 2020 Jeg har både en DeByer og en Woll teflonpanne. Jeg bruker DeByer pannen til alt som skal ha høy varme, og så bruker jeg Woll pannen kun på middels og lav varme med treredskaper. Da har teflonpannen lang levetid. DeByer er kjempefin, men Woll pannen har mye bedre når det kommer til "non stick". I tillegg fordeler Woll pannen varmen mye bedre siden den har stål og aluminium lagvis i konstruksjonen, mens DeByer er kun stål som leder varme dårligere enn aluminium. Så jeg sier ja takk begge deler! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magnum_mauser Posted June 2, 2020 Share Posted June 2, 2020 (edited) 19 timer siden, Fysikeren skrev: Jeg har både en DeByer og en Woll teflonpanne. Jeg bruker DeByer pannen til alt som skal ha høy varme, og så bruker jeg Woll pannen kun på middels og lav varme med treredskaper. Da har teflonpannen lang levetid. DeByer er kjempefin, men Woll pannen har mye bedre når det kommer til "non stick". I tillegg fordeler Woll pannen varmen mye bedre siden den har stål og aluminium lagvis i konstruksjonen, mens DeByer er kun stål som leder varme dårligere enn aluminium. Så jeg sier ja takk begge deler! Eg brukte mine DeByer som deg i starten, dvs eg steikte biff osv. Men etter ein del bruk so var nok stick effekten so god i desse pannene at det er fint lite eller ingen forskjell mot teflon/belegg-pannene. So for min del blir desse pannene med stort hell brukt til alt utenom ting med syrer, som tomat. Men det med fordeling av varme, korleis merker du i praksis forskjell der? Eg spør ikkke fordi eg trekker det du seier i tvil, men fordi eg sjølv ikkje klarer å merke forskjell i praksis. Eg har blandt anna steikepanne og eit par kjeler med messing, som kvalitetsmessig skal være i toppsjiktet når det gjelder varmefordeling. Med kobberpannene merker eg at dei responderer bedre/raskare på temperaturregulering, dvs eg merker det mest på hurtig respons hvis eg senker temperaturen - hvis eg bruker gass eller induksjon vell å merke. Utover der, so har eg ikkje merka særleg forskjell på støypejern, karbonstål eller ei god panne av moderne konstruksjon med stål/aluminium - forutsatt at samtlige har tjukk bunn og er av god kvalitet. Edited June 2, 2020 by magnum_mauser Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ATS Posted June 2, 2020 Share Posted June 2, 2020 Jeg ser det veldig godt når jeg steiker pannekaker. Pannekakene fra DeByer pannen blir mer stekt i midten enn ute i kantene, men dette er ikke tilfelle i Woll pannen, da er pannekakene jevnere stekt. Tror nok det kommer veldig an på steikeplaten din om du merker forskjell. Jeg har induksjon, og jeg mistenker at forrige eier av huset kjøpte billigste sort. Det ser ut som om varmen blir indusert i et lite område av pannen, og da er det viktig at pannen fordeler den varmen godt. Jeg merker også at DeByer pannen får bedre og bedre non-stick overflate, men jeg foretrekker fortsatt Woll pannen når jeg skal steike fisk. Da er jeg 100% sikker at ikke fisken sitter igjen i pannen. Nå skal det sies at Woll også er den beste "teflon"-pannen jeg har hatt, og den koster omtrent det dobbelte av DeByer sine karbonstål steikepanner. Men som du sier, så kommer jeg nok til å ha DeByer pannen resten av livet, mens Woll pannen nok må skiftes ut på et tidspunkt. Så jeg anbefaler alle DeByer på det varmeste! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
msteiro Posted June 2, 2020 Share Posted June 2, 2020 Hva er DeByer? Anbefaler Scanpan CTX pannene, veldig god nonstick og tåler en del juling. En del topprestauranter som bruker de, og ok priset til tider. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted June 2, 2020 Share Posted June 2, 2020 Den siste nonstickpannen jeg hadde var en Le Creuset, det er den nonstickpannen jeg har hatt som har vart lengst. Etter den var utslitt kjøpte jeg en Mauviel, som er samme opplegg som De Buyer, etter det har jeg aldri følt noe behov for å kjøpe flere nonstickpanner. Mauvielen fungerer til alt som nonstick ble brukt til før. Så det eneste vi har i huset nå er Mauviel og støpejernspanner i forskjellige størrelser. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magnum_mauser Posted June 2, 2020 Share Posted June 2, 2020 48 minutter siden, slemmo skrev: Den siste nonstickpannen jeg hadde var en Le Creuset, det er den nonstickpannen jeg har hatt som har vart lengst. Etter den var utslitt kjøpte jeg en Mauviel, som er samme opplegg som De Buyer, etter det har jeg aldri følt noe behov for å kjøpe flere nonstickpanner. Mauvielen fungerer til alt som nonstick ble brukt til før. Så det eneste vi har i huset nå er Mauviel og støpejernspanner i forskjellige størrelser. Eg meiner Le Creuset har ei non stick panne med livstidsgaranti- var det den du hadde? Den garantien gjelder riktig nok ikkje hvis ein bruker den på høg varme, og den steikepanna eg nevner hadde eit felt som permanent endra farge hvis ein varma den opp for mykje - og då gjelder ikkje garantien lenger. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted June 2, 2020 Share Posted June 2, 2020 Tror ikke min hadde livstid, min var så herja med etter samboer hadde brukt alt mulig av metallverktøy oppi der at jeg hadde ikke hatt samvittighet til å benytte meg av garanti. Litt pga henne jeg ikke gidder å ha noen dyre nonstickpanner igjen også En tidligere kollega av meg kjøpte f.eks kun de billigste nonstickpannene fra Ikea o.l. siden dama brukte ostehøvel til å snu speilegg osv. Var garantert at de ble ødelagt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magnum_mauser Posted June 2, 2020 Share Posted June 2, 2020 11 minutter siden, slemmo skrev: Tror ikke min hadde livstid, min var så herja med etter samboer hadde brukt alt mulig av metallverktøy oppi der at jeg hadde ikke hatt samvittighet til å benytte meg av garanti. Litt pga henne jeg ikke gidder å ha noen dyre nonstickpanner igjen også En tidligere kollega av meg kjøpte f.eks kun de billigste nonstickpannene fra Ikea o.l. siden dama brukte ostehøvel til å snu speilegg osv. Var garantert at de ble ødelagt. Eg føler med deg! Eg er i utgangspunktet veldig glad i min bedre halvdel! Ho er ei fantastisk og ressurssterk dame! Men på kjøkkenet er ho ei vandrande katastrofe Ho har ødlagt so mykje godt kjøkkenredskap at eg blir kvalm berre av tanken! Det toppa seg då ho øydla ein japansk kokkekniv som kosta eit lite stadsbudsjett ved å skulle skjære fenalår med den. Den var mykje skarpare enn ho forventa og kniven gjekk momentant i beinet på fenalåret og bladet sprakk Eg hadde for ordens skuld fleire gode knivar på ein magnet på veggen, som ho hadde fått beskjed om å bruke. Men ho måtte sjølvsagt rote seg ned i ei skuffe å finne juvelen min, som låg pent innpakka og sodomere den til det ugjenkjennelige Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.