Jump to content
multi

Nyheter i media

Recommended Posts

Truet politiet med pistol.

En 37 år gammel mann ble mandag kveld pågrepet i Vågsbygd i Kristiansand etter at han truet både sin egen familie og politiet med pistol.

 

Politiet fikk telefon fra huset i Slettheia klokken 21.11 og rykket ut til stedet der det tok tid før mannen overga seg.

 

- Mannen truet politiet på stedet og antakelig familien også, sier operasjonsleder Frank Solås i Agder politidistrikt til NTB.

 

Først like før klokken 22 hadde politiet kontroll over situasjonen.

 

Mannen ble arrestert og vil trolig bli siktet for flere forhold. Ifølge politiet skal mannen ha vært ruset.

(NTB)

 

http://www.dagbladet.no/nyheter/2008/04/07/531840.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Igår var det artikkel om Kristoffer Clausen i DN.no noen som så den?

Skal "bo" ute i villmarken 1år, og leve av det de finner/jakter/fisker.

 

Fant også en hel drøss videosnutter fra Clausen på Youtube, klikk for link syntes det er artig at en Norsk kar får til dette. Og med bra kvalitet på det jeg har sett så langt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Denne tråden ligger under "Våpen i samfunn" - kanskje burde den ligget som egen tråd, under "OT", eller som eget emne under "Kammeret"? Uansett, jeg "flesker til" med to linker fra Dagbladet, som ikke angår "våpen i samfunn", men kanskej mer jakt - rovdyr - "dyrevern" etc.

 

Den ene tråden gjelder en elefant som gikk amok.

I den andre artikkelen er det en bjørn som opptrer i samme rollen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

 

 

Men hvem er disse "spesialtrente" jegerene?

 

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nrk_ ... /1.5551905

 

Vi frykter at det nå blir opprettet et statlig jegerkorps som skal ta seg av felling av alle de store rovdyrene, sier Endre Alstad, fylkessekretær i Norges Jeger- og Fiskerforbund i Nord-Trøndelag

Share this post


Link to post
Share on other sites
En fire år gammel svensk jente ble angrepet og bitt av en bever utenfor Östersund søndag.

http://www.adressa.no/nyheter/utenriks/ ... 075270.ece

 

 

Unormal beveroppførsel tyder på at det enten var en utsatt tambever eller en innavlsbever, opprinnelig russisk og med helt feil genetisk profil. Sannsynligvis begge deler. Nei til bever i norsk fauna. Våre forfedre visste utmerker godt hva de gjorde da de reduserte bestanden til et minimum i hin hårde dager. Spiser trær gjør de også. Fysj.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En mann på Sotra er pågrepet, etter å ha truet en annen mann med et håndvåpen.

 

Klokken 0739 fikk politiet melding om at en mann var blitt truet på livet av en annen mann i en bopel på Hjelteryggen.

 

- Fornærmede meldte selv i fra, etter å ha klart å ta våpenet fra mannen. Melder hadde da situasjonen under kontroll, sier operasjonsleder Paal Thorbjørnsen i Hordaland politidistrikt.

 

Den 29 år gamle mannen som rettet våpenet mot fornærmede, skal ha vært overstadig beruset. Foranledningen for truslene er ikke kjent. Heller ikke hvilken relasjon de to har til hverandre.

 

Da politiet kom til stedet, ble den berusede mannen pågrepet.

 

- Han sitter nå i arrest, der han vil sove ut rusen. Vi vil deretter ta en prat med ham, sier operasjonsleder.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
Skaut i hytt og pine i Gulen

GULEN: På Kversøy dreiv nokre hyttefolk og skaut heile laurdagen. Klokka ni om kvelden fekk naboane nok og ringte politiet.

– Me veit ikkje kva dei skaut med, men naboane sa det hadde smolle jamt og trutt heile dagen, seier politiførstebetjent Trude Wergeland ved Gulen lensmannskontor.

Skytinga gav seg ikkje før politiet ringde og bad dei slutta. Det same måtte dei gjera for to år sidan, etter ein liknande episode.

-Wergeland fortel at sjølv om skytinga går føre seg på eigen eigedom, er ikkje nedslagsfeltet oversiktleg nok. Difor vil hyttefolka verta kalla inn til avhøyr og saka vil få eit etterspel, truleg i form av bøter eller inndraging av våpen.

 

http://www.strilen.no/nyheter/kortnytt/

Share this post


Link to post
Share on other sites

I "gamle dager"TM her på kammeret kommenterte vi innlegga i "Nyheter i media"-tråden i sjølve tråden. Det var forsåvidt greit, et oppklarende innlegg eller tre var ikke av veien.

 

Men når nyheten gjalt rovdyr, katter, eller 6,5x55 til elg, kom det ganske kvikt 25 rødglødende innelegg - og tråden ble uoversiktelig. Derfor måtte "noen av oss snakke sammen", og bestemme at det ikke skulle kommenteres i tråden, for å holde den sånn noenlunde ryddig.

 

Det funket - men når noen brant inne med en eller annen presisering, tillegg eller kommentar, måtte vi da starte en ny tråd. Og dersom temaet ikke var rovdyr, katter eller et visst, særnorsk kaliber til elg, så døde den tråden i stillhet etter to-tre innlegg.

 

Isteden for ørtenhundreogsju tråder, tror jeg det kan være en idé å samle kommentarene i en tråd. Derfor starter jeg denne tråden, her hvor takhøyden er sånn passe. Så dersom det klør i tastaturpølsene etter å legge inn en kommetar til en "nyhet", er denne tråden rett plass.

 

Jeg ser gjerne at en starter innleggene med en direkte link til det aktuelle innlegget i "Nyheter-"-tråden (klikk på den hvite firkanten, og kopier adressen. Den skal ha to like tall på slutten). Dermed skulle vi ha gode muligheter til å "snakke om samme krig".

 

Klaaaar - - - - - ILD!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

viewtopic.php?p=504509#p504509

 

Star enkeltløper er "supervåpen" og "spesialvåpen"! Og en Rem 700 er ikke borte den heller!

 

Jeg husker en litt sarkastisk tråd på gamle "Sluttstykket" - "Star-Baikal-klubben". Den var en kommentar til alle de påståtte "klubbene" for div. (dyre/spesielle) våpen. Kriteriet var at man hadde en gammel, enkeltløpet Star - noenlunde rustfrie O/U medførte automatisk avslag på medlemsskapssøknad!

 

Men nå har altså disse praktvåpna kommet til heder og verdighet (igjen?) - med politiet som sannhetsvitne.

 

Edit.: Sjølve tjuvjakta er kommentert i denne tråden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

viewtopic.php?p=507536#p507536

 

Vi har jo diskutert øvelsesskyting på privat grunn i flere tråder - skal tro om denne saken får konsekvenser?

 

Hvis utfallet blir (som noen av oss mener å ha observert at det ofte blir, når politifolk fomler med våpen) henleggelse/relativt mild reaksjon, bør vel det også være retningsgivende for reaksjonene hvis vi andre omgås våpen på en noe skjødesløs måte?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det5 er jo nærliggende å spørre om dette var privat eller tjenestevåpen. Hvis det var privat skal hendelsen behandles som for enhver annen privatperson. Og hvis det er tjenestevåpen som er benyttet til øvelsesskyting i privat regi så er det vel et grovt overtramp av reglementet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vil vel tro at det skadeverket som er forårsaket vil bli behandlet på samme måte som for en sivil. Det er vel bare tjenestevåpen i seg selv som ikke følger samme regler som for oss vanlige borgere. De følger uvettig bruk av våpen får vil nok måtte behandles på samme måte uansett om det er privat eller tjenestevåpen. Hvis ikke ville vel en polititjenestemann med tjenestevåpen i teorien kunne ta livet av andre og slippe unna staffeforfølgelse for drap...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reaksjonen hittil har vært bra, fallhøyden for politi må være minst like stor som for sivile i slike saker. Jeg ville bli svært forundret om han slipper billigere unna enn oss andre, sannsynligvis får han en strengere reaksjon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/nordland/1.7397750

 

"73000 våpen på avveie"

 

 

endel av de fordi folkene bak skranken enkelt steder ikke finner arvede våpen eller den avdøde i registeret. Har en kjenning som gjenntatte ganger har forsøkt å rydde opp i dødsbovåpen etter sin bestefar; til ogmed stillt opp på våpenkontoret med bestefarens våpenkort og sirlig liste med beskrivelse av våpnene;"tastetastemumleristepåhodet; nei dette finner vi ikke ut av" og ferdig med det.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Men kjære Chiefen, skjønner du ikke at det der er jo totalt uviktig i den store sammenhengen?

Sikkerheten til landets innbyggere må jo sikres gjennom at jakta begrenses til en fast åpningstid og at revolvere med noen tusendels tommer for breie kuler blir forbudt. First things first! :lol:

 

Jeg blir mer og mer oppgitt...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Svenske "dyrevern-aktivister" er på ferde igjen.

 

Her i landet har vi jo hatt flere aksjoner, av ulikt slag, mot pelsdyrfarmer. Hva som ville blitt tilfelle, hvis de som hadde tilsyn med farmene hadde prøvd å pågripe inntrengerne (som de har rett til ihht. Straffeprosessloven), kan man jo prøve å tenke seg.

 

Norske og utenlandske "hvalvernere" har gjort flere anslag mot, og til dels klart å senke hvalfangstskuter ved kai. I noen tilfeller har noen av mannskapet sovet om bord, og bare flaks har ført til at de ikke omkom. Jeg mener slike aksjoner er terrorisme, og at slike grupper bør bli gjenstand for adskillig mer oppmerksomhet fra overvåkningsmyndighetene.

 

En annen ting er at diverse "naturvernere - miljøvernere - dyrevernere etc" burde være mer oppmerksomme på hvilke signaler de sender ut til "ubefestede sjeler", når de omtaler pelsdyreiere - sauebønder - jegere eller hundeeiere som "dyreplagere" - "kaldblodige mordere" - "burde fått samme bekomst som viltet" etc.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×