Jump to content

Samme gamle runddansen?


Litago

Recommended Posts

satt og Googlet litt på nett og kom over en artikkel som er så gammel som 22.05.00

altså over 12år gammel..her sies det mye av det samme som sies idag..blant annet er over skriften "gjør klar for buejakt"

 

"Norges Jeger- og Fiskerforbund er ikke negativ til en prøveordning,

men forbundet ønsker å skaffe seg mer kunnskaper før man uttaler seg endelig."

 

har man egentlig fått denne etterspurte kunskapen frem etter 12år?

 

ser og videre at Dyrebeskyttelsen sa det samme den gang som idag at buejakt ikke er humant..

 

er det slik at vi har holdt på med en diskusjon og avklaring rundt spørsmål som angår humanitet og effektivitet i 12år?

og hvor nærme er vi egentlig på og komme noe vei med disse spørsmålene? vil dette ta 12år til? :roll:

 

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/arti ... id=9245508" target="_blank

Link to comment
Share on other sites

Det er desverre ikke NJFF som skal godkjenne prøveordning for buejakt. i dag sittet både DIrektoratet for naturfolrvaltning og NJFF med den nødvendige informasjon for å vare positivisk for evnt. buejaakt. Det er nok Miljøverndepartemantet saken stoppet foreløpig.

Link to comment
Share on other sites

man kan jo være enig at uansett hvor det stoppes så burde ikke et spørsmål drøftes i 12år ei heller burde de som er i mot all jakt få ta del i denne prosessen

leste nettopp på Noah sine sider at de så på årets buejakt "stopp" for en seier og oppfordret sine meldemer til og sende solhjell en takke mail..

Link to comment
Share on other sites

Heldigvis så dei bestemmende myndigheter tar ikke så mye hensyn til ekstreme grupper, men problem er hvis det er en del av disse som skal ta avgjørelser er medlemmer eller tilhengere av disse gruppene. Som kjent er disse gruppene eller organisjasoner meget flinke å benytte alle midler til sin fordel for dei har ingen ting å tape. Men heldigvis så ser det ut at det er ikke så mye Solhjell i miljøvernminister posten etter neste valget:-)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Njff støtter søknaden om åpning for buejakt i tillegg til en rekke andre organisasjoner. Og ikke snakke om Dn... I dyrebeskyttelse standpunkt er vel det same nå som da dvs de er ikke mottakelig for ny informasjon eller ledelse egner seg ikke til å forandre standpunkt + :roll:

Link to comment
Share on other sites

Samme gamle runddansen??? Har du ikkje fått med deg at 1. NJFF stiller seg bak søknaden om prøvejakt. 2. DN har anbefalt prøvejakt. At Dyrebeskyttelsen seier det samme i dag som for 12 år sidan. noko anna skal ein ikkje forventa. Bruka tid og resursar på å få Dyrebeskyttelsen til å skifta meining vil vera bortkasta. Dei har sitt standpunkt som "står til Dovre faller". Navnet deira er ikkje heilt tilfeldig valgt. Eg synest du skal slutt å kritisera og vera negativ. Eg kjenner dei fleste i Styret og veit at det har blitt og blir gjort ein formidabel jobb. Ta kontakt med dei og hjelp til eller kom med konstruktive forslag. Ta deg ein tur på bogejakt og skaff deg erfaring. Då er det langt enklare å argumentera truverdigt for bogejakt. Eg var sjøl i tvil før eg reiste på min første tur. Er ikkje i tvil lenger.

Link to comment
Share on other sites

Der klarte du jaggu å muntre meg opp Tomkatt. Har sett litt svart på dette selv etter at diltepilten sendte forslaget til omkamp. Har heller ikke hatt stor tro på samarbeidet DN og mattilsynet, men hvis profesjonalismen seirer over synsing og press fra ignorantene tror jeg det går veien. :D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Enkelte vil kunne huske at Kalstad tidligere har vist tendens til skepsis til at der tillates buejakt på storvilt hos oss.

Kalstad kom imidlertid for en tid tilbake over en tidligere artikkel i DB han fant interesse av å lese:

 

http://www.dagbladet.no/2011/10/10/kult ... /18521562/" target="_blank" target="_blank" target="_blank

 

Spesifikt utsagnet i artikkelen:

"Buejakten krever og skaper en nærhet til storviltet som ikke skjer når man anvender skytevåpen."

 

Kalstad fant fascinasjon og undring i utsagnet. Begrepet "nærhet" henspeiler her også på andre elementer enn kort skyteavstand, vil man tro.

Hva menes med "nærhet" til jakten?

 

- nærmere "urjakten", jakt med primitive våpen?

- større innlevelse, anstrengelse og "smyge"dyktighet hos jeger pga den korte skuddavstanden?

 

Kan en betraktning av også det motsatte, altså "fjernhet fra jakten", kunne kaste lys over begrepsinnholdet i "nærhet til jakt"?

 

"Fjernhet" fra jakt, - hva kan det være? Ligger der et element av "fjernhet" i f.eks. dette?:

http://www.njff.no/nyheter/2015/Sider/D ... -jakt.aspx" target="_blank" target="_blank" target="_blank

 

-eller betale andre jegere for å felle vilt for seg, f.eks. for å få et gevir på veggen, da har man vel fjernet seg fysisk fra selve jakten?

 

-eier man del av f.eks. elgjakt-terreng, men deltar ikke selv i jakten, men velger å få enten økonomisk kompensasjon eller en viss mengde kjøtt har man vel også "fjernet" seg fra jakten? Kalstad har i de senere år vært "fjernt" fra elgjakten på det viset. :oops:

 

- kjører man motorisert helt frem til jaktterrenget, setter opp et kamo-jakt-telt i gjordekanten, og venter på at f.eks rådyr, hjort eller elg skal lokkes frem til utplasserte forballer,-har man beveget seg ut mot ytterkanten av jaktbegrepet da? Har jakten blitt redusert til en "kjøttonn", for bekvemmelighetsjegere?

 

- er strevsom jakt etter hjort i bratte dalsider hele dager til ende mer nærhet til jakt? Er villreinjakt på snaufjellet, timers gange fra bilveg, mer nærhet til jakt?

 

- smyging mot vilt, eller venting i timer i knusende ro, på at vilt skal komme på skuddhold for buejakt, er det "nærhet" til jakt? Ifølge Kalstad kan det være det....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...