Jump to content
Sign in to follow this  
460 S&W

Kløftbukk Villrein

Recommended Posts

Hei,

 

Har vært så heldig og fått tildeling på en kløftbukk i drivstua vest. Har ikke erfaring med villreinjakt fra tidligere, og lurer derfor på hva vanlig/forventet størrelse på disse er( i kg)? Har forøvrig funnet bilder av kløfbukk på villrein.no, men det er vanskelig for meg å annslå størrelsen utifra disse. Tar ellers imot tips og erfaringer fra dette området med takk :wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

takker for svar, men er det en god grunn til at den også kalles for 1,5 år okse på statsskog når den like gjerne kunne vært 2,5år?

 

edit: Muligens dumt og selvforklarende spørsmål, men virker litt uklart for en nybegynner. Er det evt. store sanskjoner ved skyting av for stor bukk. Ser prisene i kontrakten, men det står ikke om bukken i tillegg blir inndratt eller anmeldelse. Har ikke tenkt i å spekulere i å skyte noe annet en kløftbukken :wink: _), men det kunne vært greit å vite.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beklager, dårlig formulert av meg. Jeg har nemlig simle/ungdyr-kort. Kan jeg da skyte en 1,5 år gammel bukk som ungdyr, eller regnes denne som kløftbukk hvis den har to endetakker på en eller begge sider?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg skal og på jakt og har et simle/ungdyr kort. Hvordan ser geviret til en 1 1/2 års bukk ut? norn som har bilder eller link?

Skille simle og bukk bør vel gå greit da bukken har ekstrautstyr under.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×