Sharpshooter Posted February 9, 2008 Share Posted February 9, 2008 Skal servere indrefilet av rådyr til fruen i kveld. Noen som har noen tips på hvordan tilberede indrefileten? Er det mishandling å skjære den i skiver og brune dem i panna før en har dem sammen med sausen? Ev. hvor lenge bruner dere stykkene i panna? mvh John-A Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dachs Posted February 9, 2008 Share Posted February 9, 2008 (edited) .......... Edited October 15, 2010 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest graahund Posted February 9, 2008 Share Posted February 9, 2008 Jeg er på ingen måte noen kokk, ikke hobbykokk engang. Men jeg har en frue som gjør det meste med maten her. Hun tar og deler rådyr indrefileèn på langs siden det jo ikke er store biten og serverer det som biff. Med sjampignon eller kantareller sjysaus eller fløtesaus og en god rødvin. Bon apetite ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sharpshooter Posted February 9, 2008 Author Share Posted February 9, 2008 Dachs: Har kun katter her i huset Takker for tips graahund :-) Skal se jeg scorer noen poeng i kveld Mvh John-A Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jørn Posted February 9, 2008 Share Posted February 9, 2008 jeg personlig ville vel brune den hel i panna .det er jo ikke store kjøttstykke.Medium stekt med Pærepoteter og en god sjysaus(rødvinsaus) charlotten lauk og smørdampa broccoli.og en god rødvin. Da blir det garantert beta på deg ikveld :). Du ville jo score Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sharpshooter Posted February 9, 2008 Author Share Posted February 9, 2008 John-A Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sharpshooter Posted February 10, 2008 Author Share Posted February 10, 2008 Takker for alle råd Fikk vist fast annsettelse som kokk var ikke akkurat det jeg hadde i tankene da men........ John-A Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sako75 Posted September 28, 2010 Share Posted September 28, 2010 Prøver tipset ditt i kveld. Men sterk eller svak varme i panna... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sævs Posted September 28, 2010 Share Posted September 28, 2010 Eneste måten jeg får indrefilet på rådyr, til å bli bra på. Er å surre fileten inn i seranoskinke og rulle den sakte rundt i varm panne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Münsterjeger Posted September 28, 2010 Share Posted September 28, 2010 Fikk vist fast annsettelse som kokk var ikke akkurat det jeg hadde i tankene da men........ John-A Gikk det ikke veien du hadde tenkt deg? For min del freser jeg opp panna på full fyr. Når jeg har hatt i kjøttstykkene hele skrur jeg plata helt av, og steker kjøttstykkene på restvarmen. Jeg liker kjøttet rødt. Fløtegratinerte poteter, tyttebær og en god porter. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oddgeir Posted September 28, 2010 Share Posted September 28, 2010 Prøver tipset ditt i kveld. Men sterk eller svak varme i panna... Varm panne med olje for å forsegle kjøttsaftene i kjøttet Så ned med varme og i med mye smør, urter, hvitløk eller hva som helst du vil ha til smak:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spets Posted September 28, 2010 Share Posted September 28, 2010 Dette blir litt etter hukommelsen (som er noe sviktende, siden jeg ikke finner igjen oppskrifta), men here it goes: Dersom du er sikker på kjøttet ditt (altså hygienen), kan du bruke indrefileten til dette. Ellers funker det utmerket med ytrefilet også. - Ønsket kjøttbit legges i brødpose e.l - Tilsett 5% av kjøttets vekt med salt og 5% av kjøttets vekt med sukker. 200g kjøtt = 10g salt + 10g sukker - Tilsett en skikkelig dæsj cognac, og da mener jeg skikkelig. Det må være såpass at det løser opp sukker/salt og dekker kjøttet etter at luften er klemt ut av posen (1 dl?) Putt greia i kjøleskap et par-tre dager. Ta ut posen og la kjøttet ligge i romtemperatur en halvtimes tid. Skjær løvtynt(!) og servèr! Dette kan anrettes som den italisenske klassikeren carpaccio (bruk google hvis det er ukjent), og tilbehør kan da være ruccola, parmesan, basilikum, balsamiko, kvernet pepper osv. Oppskriften over er en basisopskrift. Det kan tilsettes litt knuste einebær, timian og andre krydder alt ettersom man ønsker. Cognac kan også erstattes. Gin er et utmerket valg, eller hva med en skikkelig Islay-whisky for de med hår på brøstet? Jeg trodde heller ikke jeg var spesielt begeistret for "rått" (nå er det jo gravet da..) kjøtt før jeg prøvde dette Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sako75 Posted September 28, 2010 Share Posted September 28, 2010 Takker! Det ble veldig vellykka! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.