Jump to content

Forsete

Members
  • Posts

    64
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Forsete's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

12

Reputation

  1. Jeg er for så vidt enig i deres pragmatiske vurderinger, og takker for tips. Hadde det vel vært behov for tydeligere og enklere fremgangsmåter regner jeg med det hadde blitt utviklet av politiet for lengst. Men må si meg uenig i å ikke gjøre alt etter boka. Om man slurver med dette så hva blir neste? Her er det vel ikke snakk om å gå på rød mann, om så det ikke kommer noen biler. Må være utlendingen i meg (ikke den absolutte lydigheten mot all regler, men tanken at omgang med våpen ikke burde taes lett, er nokså mindre ansvarlig i andre land enn i Norge). PS: Min blå del fra da jeg kjøpte våpenet, den sender jeg vel ikke tilbake til politimesteren med mitt våpenkort? Beholder jeg den arkivert hjemme?
  2. Da var jeg nok rett, og ønsker ikke å ta snarveier. Å være snill har lite med saken å gjøre, kjøper kan godt fylle selgers ruter på den blå delen, men ikke skrive under... Til gjengjeld tar ikke kjøperen feil når den påpeker at politiets nettside uttrykkelig sier at kjøperen beholder den blå kopien. Det står ingen steder at det gjelder etter turen til selgeren og ikke etter tilbakekomst fra våpenkontoret. Skjønner godt at han forsto det slik at han skulle bare beholde den før han sendte de to andre til meg.
  3. Jeg har solgt et våpen privat-til privat. Personen har sendt meg kun hvit og gul del. Det er vel ikke innenfor? Om han har beholdt den blå delen uten min påtegning og våpenets serienummer har den vel ingen verdi som våpenkort?
  4. Jeg endret kaliber på et våpen for 1,5 måned siden. Spurte per mail, fikk beskjed om å sende søknaden tilbake med ønsket endring (de må endre på søknaden og i registret), noe jeg gjorde, og jeg fikk den tilbake med ønsket endring før det hadde gått to uker.
  5. En kan vel påpeke at dette er et «sverd». Alt etter hvem en spør. Jamfør spørsmålet mitt over. Om moren min sender til Bergen de franske sablene og gladii mine tipp-tipp-oldefedrene mine kjempet med på flere kontinenter i løpet av 1800-årene må eg bli sikker ingen løk fra en eller en annen etat vil lage en fanfare og ansee de som en jalla blikksverd fra Aliexpress tre shabby Rumanere tar med over grensen gjemt i en bukse, og vil briljere i media fordi han heltemodig stoppet en kasse med en halv dusin rustne briquets.
  6. Hvordan skal man gå fram egentlig nå... om jeg vil anskaffe meg sverd / sabel (antikk?). Må det søkes? Kan tollen nekte å la det komme inn i landet, eller overlevere til politiet dersom jeg får det oversendt fra utlandet? Er ikke samler, men ved behov vil kunne lett begrunne det med kulturelle / forskningsformål.
  7. Jeg har nå fått rugeren og støtter på flere utfordringer. Merk at jeg er helt ny på lange våpen. Rugeren er standart, men har byttet til ar-15 kolbe fra FAB, ettersom jeg vil ha pistolgrep. Jeg har store vansker til å kunne få et siktebilde, rett og slett. - Kolben er alt for høy i forhold til siktene. Jeg må presse kinnet mye på kolben og ha kolben nesten helt ut for å kunne liksom få kornet i "tailen" i baksiktet. Dette gjør ikkenoe bedre: -- Jeg har briller og må derfor kunne sikte "sentralt" og ikke rulle rundt med øyene for å sikte -- Å presse kinnet, brillene og øreklokkene og bruke en ukomfortabel stilling er fysisk og psysisk belastende og krever mer konsentrasjon og det er kun stress - ingen moro. Jeg kan ikke se dønn fram i brillene, har øreklokken som flyttes / står i veien, osv. -- Jeg er 160cm. Så løsningen om å dra kolben helt ut snakker for seg selv: det hjelper ikke med å sikte dersom jeg må holde riflen som en bue til å kunne ha kornet på plass. Da kan jeg like godt skyte uten kolbe. -- På toppen av det, når jeg har kornet på plass så er det svært uskarpt. Denne problemen har jeg også, dog i mindre grad, med håndvåpnene mine. Jeg har prøvd en kolbe fra Magpul som var litt lavere enn AR-kolber. Det var noe bedre, men absolutt ikke tilfrestillende. Dessuten hadde riflen en rød dot, så det kan være det føltes bedre pga. dot'en. Jeg vurderer å anskaffe meg AR etter trueglow sikter, eller 10/22 AR-kolbe fra Troy som har høye, vippbare sikter, men er redd for nok et bomkjøp. På sikt kommer jeg til å slenge på en rød punkt, men jeg har i første omgang lyst på å skyte med jernsikter. Jeg ser på bilder at enkelte AK-modeller fremstår å ha en lavere kolbe, eller en kolbe med spissere vinkel, en AR-kolbene. Stemmer det, eller er dette en illusion? Har hin dagen fått prøve flere AR i .223 for første gang. Det var veldig moro, men igjen, hadde jeg samme problem med disse riflene. Det er et helvete å få et siktebilde. Da jeg prøvde en modell med kraftig og meget lyst kikkert var alt svart, det var uhyre vanskelig å kunne "se inn" på en riktig måte. Da jeg endelig klarte det var jeg likevel ikke "i vater" og traff ikke det jeg siktet på. Tar gjerne imot tips
  8. Flyttet den alene med sekketralle til slutt på mindre tid enn det eg bruke for å prøve å få ut døren. Men igjen var det et lille skap.
  9. Nå er tiden kommet for flyttingen (stor skap skal jeg hente med) og døren på psso sn/4 s3-1 kan jeg fortsatt ikke ta av. Den beveger seg ikke i det hele tatt. Så det må være noe annet å gjøre enn «åpne helt og løfte». Enten kan den ikke tas av, eller er den defekt.
  10. Mener du avhengig av forbrytelser eller hvor solig begrunnet den er? Har blitt anmeldt - flere ganger - for den verste forbrytelsen en mann kan bli anklaget for. Det ble henlagt gang på gang. Fikk nettopp innvilget fire våpen. Hadde vært lite upartisk og lite rettskraftig ellers.
  11. Kan rett og slett være at de har feil person. Leste feil eller tastet feil. En gang skulle eg ha bekreftelser på navneendring og plutselig sto det at eg hadde blitt polsk statsborger. Med riksstempel og alt. Kan også være at du har saker på deg som du aldri ble underettet om. Er bare å høre med de...
  12. Søkte på 4 våpen i 3 forbund. Postet papirene 31.10. Epost fra Odda om innvigelse kom 12.01. Politi Vest altså.
  13. med krongelete vinkel mente eg den som står øverst og dra trallen opp. Og løfte 100 kilo nedenfra med bein, skuldre og armer er mye lettere enn å løfte ovenfra men kun albueolje... takk for tips Erlend. Og nei jeg har ikke tenkt å prøve alene.
  14. Jøss farlige greier ja... jeg kan ikkje se for meg at jeg kan løfte 100kilo fra en så kronglete vinkel, men har jo aldri prøvd.
  15. Takk for gode tips. Det høres fortsatt tungt men vi får se. Med trappe tralle holder en / dra en mens den andre løfter / hjelper trallen nedenfra? Når det gjelder døren har jeg aldri klart å ta av døren til skapet mitt fra XXL. Produsentene burde legge ut tutorials på youtube...
×
×
  • Create New...