Jump to content

Aos

Members
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Aos's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Finner ikke på men helt rett etter boka er det ikke nei, men utdragsvis og rett retning ja. Boka har eg lest for ei stund sida. Ja balte med symaskiner disse 2.før.. Var det ikke h&k som hadde crom vanadium blanding I kammerne på dem for og forhindre faster av patroner.
  2. Ja typisk. Over til idiotisk pesonifisering.når ein ikke strekker til. "Les ferdig Fantomebladet ditt". Etc. Good by.
  3. Nei har ikke lest Wikipedia.da hadde vel alt vert ordrett og eg hadde skrevet k 98 I ste den for m98 Ser du har lest deg opp nå for å bråke. Har les litt på nett og du. dere 2 "Vansnesgutane" er vel dei to første I verden som har klart å sprengt 2.stk k98 karabiner uten å gå inn for det. Det har vel ingen ting med kunskapen deres å gjøre tenker eg Viss k98 gever sprenger så må dere gå til myndighetene for å finne ut hva som er skjedd, få stoppet bruken av k98 slik at ingen blir skadet eller drept av disse. Tror dere lyger bare for å lage ett tema. Hva med Blaser i Spania og tikka/sako som ble midlertidig stoppet I usa for sprengt I luften på skytebanen for noen år siden. Sawage n. i Tyskland Bare Skrive gun explodes på nettet. Bare kutt ut nå.
  4. Per s Hva er så reuvsonerende med dette da. Du prøver deg med bull shit på her men blir stoppet. Mr Hekler og mr Cock hadde ikke peiling på metal kirurgi. Mg 43 gikk vel I luften dei og I sammen med sturmgeweret? At det ble laget mauser i hytt å ver er vel ikke problemet.til og med Sauer fabrikken vart omstilt til å lage mausere. Problemer er at ein skyter med rifler som burde vert kassert pga utslitt,laget I Spania etc.Brasil.
  5. Bakre klakken? Det er 2 klakker som låser sluttstykket. Dei 2 bakerste er ikke låse lakker men laget for sikkerhet slik at sluttstykket stopper og ikke går bak i ansiktet ved feks. sprenging. Det er ikke hvor mange kakker man har men samlet areal på de som betegner styrken.feks x bolt etc.hjelper ikke med 4 klakker vis dem ikke har mere areal som 2. Mesteparten av magnum kaliber/Afrika rifler er laget på lest av m98 kasser. Dei første m98 stammer fra 1898 da dei laget patent på den kassen. Mr Hekler og mr Kock som var ingenører i mauserwerket forandret m98 modellen under 2 verdenskrig og forsterket og forandret den til å bli armeriflen deires. M98 modellen forandret seg mye I løpet av tiden fra 1898 til 1930 og fra 1930 til 1977 den erforsterket her og der som den til feks. M77 til Ruger. Det er mange M modell kasser ut å går blant våpenprodusentene. Kan ikke blande inn så gamle greier I dette som 1 verdenskrig modeller1918.for holde oss til 2 verdenskrigs modeller de såkalt hv mauserene som H&K tilvirket. Og for din egen og andres helse så kan du ikke skyte med alt som står k98 /m98 på for dette betegner bare modellen/ patenten, på kassen.
  6. Mareal feil dukker ikke opp etter 80 år med bruk, eller etter å gått igjennom 1 verdenskrig. Det dukker opp med 1 gang. Matreal tretthet er noe annet.de kan nok dukke opp. Mener dere at hv mausere er farlig å bruke?
  7. Ja det var det som var poenget med teksten.ein bør tenke seg om før man skriver spreke meninger.
  8. Tikka er ok børser det,god presisjon etc.Hadde fabrikken ferdigstilt tikka ene helt og ikke på 90 prosent og kjørt dem litt før dem forlater fabrikken så. Fått vekk de små barnesykdommene. Slik er det da med nå med masseproduksjon. Nytter ikke å fikle med magasin å kjiling slikt når bamsen kommer,da er det like greit å sende med han ein gammel hv mauser. Det er noe med alle børser,og meininger kan man alle ha. Fornemmelser om andre sin gevær modell er lite lurt og kan vere sårende for noen. Eg meiner at cal 6.55 er ett jentekaliber. Kan lage ny tråd om det,så regner med det blir bråk. Skriver ikke det på tema om 6.55.kjære vene.
  9. Ser det er ein del problemer med Tikka T3.i utenlandske skyte temaer. Min sønn skal til Svalbard og har tenkt å kjøpe rifle. Tror ikke tikka er noe å ha der oppe da. Lurer på ein ruger til han.
  10. Ja.har ein mauser eg har bygget på som eg arvet. Løp.bolt.avtrekk.kakker kikkertsikte. Stokk.skiftet litt hvert år I 25 år. Skiftet litt ettervert,ren nostalgi og hobby.ingenting annet. Hadde ikke gjort det igjen.
  11. Ja. Enig med deg der. Må tenke at kassen er over 80 år snart og antaglig brukt av ett dusin mennesker i krig og fred før den falt ut av forsvaret. Enda er den brukende. Har andre våpen I skapet mitt som ruger.sako.etc og disse er jo bedre , og er fra 2000 talllet og ikke fra de forrige århundret.
  12. Fiklet med den da. Har selv ein m98.ingen problemer med den går hull I hull på 100m Skyter ei leirdue på 300 meter. Felt ett 150 hjort med den,den har aldri feilet. Kan no ikke kalle m98 for noe drit.
  13. Hvor mange sprengte m98 l åse kasser har du sett da.?
  14. Aos

    Smith&Bender 8x56

    Ja for prøve de med warne ringer.
×
×
  • Create New...