Jump to content

Sølvrev

Members
  • Posts

    3,008
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    17

Sølvrev last won the day on March 13

Sølvrev had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Sølvrev's Achievements

Veteran

Veteran (13/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • Very Popular Rare
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

1.7k

Reputation

  1. Sølvrev

    Rifle for elg.

    Flott rifle, men Scandium er nok ikke optikk i premiumklassen....
  2. Sølvrev

    Rifle for elg.

    Hvis man går for basis nybegynnerpakke følger det i minst 95% av pakkene med et billig kinaprodusert kikkertsikte som har svært lav annenhåndsverdi. Se heller etter brukt europeisk optikk. Av våpen er T3x bankers, men eldre Browning A-bolt er også "value for money". Om du velger .30-06 er sjansen større for en god handel enn med .308 Win og 6,5x55. Edit: Og få storviltpatroner i standardklassen slår gamle, gode .30-06 til elg.
  3. MRP eller N560 om du ikke har skytterlagskrutt.
  4. Nå skal vi vel ikke lage diskusjonstråd ut av denne, men jeg mener fortsatt at resultatene er svært verdifulle mht. å vurdere ulike kuler og kulekonstruksjoner mot hverandre, selv om de ikke gir noe entydig grunnlag for å beregne effekten i vilt.
  5. Denne tråden er etter hvert blitt så omfattende og verdifull at den fortjener oppmerksomhet langt utenfor Kammerets vegger. Særlig når resultatene kompletteres med skudd mot gelatin med hjorteskinn foran. Har du eller noen andre her inne tanker om hvilke fora som kunne være aktuelle?
  6. Jeg mener å huske det var noen nyanser her. I min tid ble det sagt at siv.ing. tilsvarte BSc. Honors Degree, men det var vel bare relatert til engelsk? Nå ser vi en Master-inflasjon, der graden oppnås ved klipp og lim.
  7. Dette var veldig mye, og jeg ville nok heller ikke godtatt det. Når det er sagt, klaringen på min Sauer 404 XTC Syncro varierer også litt. Men her er forskjeftet avtagbart. (Og jeg har OCD).
  8. Nå er det vel klare indikasjoner på at flere av disse master-gradene ikke har så stor verdi?
  9. Hvis ikke TS må ha .308 Win kan det være gode bruktkjøp på storebror .30-06. "Verdens beste" storviltpatron i standardklassen. Lett å lade er den også.
  10. Ja, og dette er vel et av demokratiets dilemmaer: Vi vil ha politikere som både viser handlekraft og som (alltid) fremmer våre standpunkter. Jeg synes det viktigste er at beslutningene tas på bakgrunn av faktabasert kunnskap. Og den er som regel lett tilgjengelig hos embetsverket i departementene (selv om det også der finnes noen enkeltpersoner med egne kjepphester). Ellers er jeg enig i at den største svakheten med dagens ordning er at systemet er selvkonserverende. Mange av stortingspolitikerne styrer først og fremst mot gjenvalg. Fordi det er lukrativt å sitte der! Vi burde hatt en ordning der det kun var mulig å sitte to sammenhengende perioder. Deretter måtte alle ut for å erfare hvordan arbeidslivet og samfunnet er skrudd sammen.
  11. @amatør:Ja, burde vel skrevet lysåpning (objektivdiameter), skumringsverdi og kontrast? Men du skjønte hva jeg mente?
  12. Du trenger god forstørrelse og lysgjennomgang. Jeg ville også sterkt vurdert med lys-dot. Siden du ikke har satt noen begrensninger på pris tenker jeg det må bety du vurderer sikter i øvre mellomklasse eller premium optikk. Du får greie nye kikkertsikter med 4 x zoom som f. eks. denne fra Meopta til NOK 11k. Doctor (Noblex) er også et alternativ i denne prisklassen om du får tak i. Se ellers etter tilsvarende 3-12 x50/56 brukt fra Swarovski, Zeiss eller Leica.
  13. Jeg har N160 som "universalkrutt" både til 6,5x55 og .30-06. Til de letteste kulene bruker jeg N140, og til de tyngste MRP/N560. Ja, N560 er billigere, og jeg synes også det flyter bedre i kruttmålet.
  14. Jeg ville tatt utgangspunkt i ladetabellen for 120/123 grs Scenar, og da er maks 38-39 grs med N150 og 49-50 grs med N560 (som er ganske likt MRP). Men denne postingen burde vel vært under Riflelading?
  15. En fantastisk historie! Har ikke lest den på ny (på originalspråket), men jeg husker godt fra den norskoversatte versjonen at politiet bare kunne konkludere det med at mannen var slått i hjel med en stump gjenstand (som altså var en frossen lammestek!).
×
×
  • Create New...