Jump to content

LRSNjakt

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

LRSNjakt's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hehe sant det chief stoler ikke på alt så må ty til førstehåndsinformasjon fra ordentlige jegere. Men d funker jo åpenbart!
  2. Takk for råd bear chiefen: skulle vel bare mangle, markedsføring er jo tross alt et eget fag. Var det noe spesielt du siktet til?
  3. Takk for svar Erik! gamasjer er vel kanskje unødvendig med høye støvler ala crispi kongsvold?
  4. Min herlige irsk setter tispe fyller 1 år til mandag. Til høsten skal hun prøves på jakt for første gang. Det samme gjelder meg. Jeg har sikret oss to turer til Dovre/Oppdal/Foldal-traktene, begge turer av 3-4 dagers varighet. Lirypa er målet. Videre så har jeg sikret en dagstur til Haukeli etter rype, og tre dager i Valdres etter skogsfugl. Utover de nevnte turene som allerede er i boks, har jeg og hunden mulighet til å dra på dagsturer så og si hver helg i gode skogsfuglterrend. Jeg er allerede obs på at slippene ikke bør vare for lenge, at jeg ikke bør kreve for mye av henne det første året men heller konsentrere om å lære henne at fuglen finnes i skogen og på fjellet og at det er moro med fugl. Utover dette, er det noen tips å gi? Selv ville jeg gjerne visst mer om hvor lenge slippene skal vare, bruk av langline/kobbel, fremgangsmåte, apport kun ved perfekt fuglearbeid, osv. Jeg er uansett glad for alle tips jeg kan få
  5. Jeg har egentlig bestemt meg for at jeg er ferdig med regnbukse utenpå. Da blir det evt en goretexbukse. Blir jeg fornøyd med noe annet enn Recon mtp varighet/vanntetthet osv? Finnskogen, evt Harkila? Må være mulig med bukseseler
  6. Hei folkens. Jeg er fersk både her og som jeger, men har drevet med fluefiske og villmarksliv i mange år. Jeg har derfor en relativt proppet garderobe og det meste er anvendelig når jakta kommer. Jeg har imidlertid lest og blitt rådet til at jeg som jeger bør ha ytterjakke og ytterbukse som er laget for jakt. Rådene går videre ut på at jeg "må" ha skallbekledning og gjerne Norrøna recon e.l. Jeg kommer utelukkende til å bedrive rypejakt i fjellet og Skogsfugljakt. Av jakker har jeg dette; - Arc'Teryx Alpha LT, paclite Goretex, sort - simms slick, Mange lag Goretex pro tilsvarende recon, mange og romslige lommer Av bukser har jeg; - fjellreven KEB G1000 - Norrøna Dovre hybrid med membran på utstatte områder Selv tenker jeg at jakkene mine bør holde. Kanskje en svakhet ved sterk kontrast i sortfargen, men jeg jeg vet ikke hvor viktig det er på jakten jeg skal bedrive. Vurderer å kjøpe en Swazi tahr anorak for å ha noe annet og mer egnet som samtidig rr ulikt det jrg allerede har. buksene mine er mer turbukser enn jaktbukser og de vil nok bli gjennomvåte i regnvær. Det takler jeg fint på høyfjellet i juli/august, men september/oktober er vel noe verre. Har vurdert recon, men synes den er for "snowboardbukseaktig" og bråkete. Tips til bukse? spørsmålene mine er; - er mine tanker helt far off? - hva bør jeg gjøre annerledes evt? - erfaringer med tahr? - tips om gode bukser til mitt bruk? - er vanntett bukse nødvendig? - ellers er det fint med en diskusjon som vandrer av sted. Selv om temaet er berørt før, synes jeg st jeg fortsatt sitter igjen med mange spørsmål etter å ha lest.
×
×
  • Create New...