Jump to content

NMLK

Members
  • Posts

    23
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

NMLK's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. Mulig jeg forhastet med noe med å starte ny tråd her ja beklager det.. Vet dog godt om forskjellene på 308 og 30.06, men har lite erfaring med mauser. Spørsmålet var nok hovedsakelig om det var mulig å putte 308 løp i 30.06 mauser.
  2. God aften godtfolk! Jeg har nylig arvet en Mauser m98 fra 2. Verdenskrig i kaliber 30-06. Løpet er i dårlig stand, og må byttes. Resten av børsa er fin. Er det da mulig å anskaffe løp i 308?? Hylsa er vel lik der det gjelder? Tenkte å bruke den til reserverifle til rådyrjakta. Komplette våpen er jo ikke akkurat dyre, men er litt sentimental verdi for meg i akkurat denne.. Takker for svar!
  3. Etter min mening så bør du gå for halvauto til ditt bruk. Har selv en Fabarm L4s som jeg bruker til samme type jakt som du nevner. Til det meste annet bruker jeg O/U. Det ligger en ute på finn til 7000,-. Da får du en perfekt balansert og driftsikker hagle av super kvalitet. Anbefales på det sterkeste. Fabarm har utvilsomt lagt mye vekt på at L4s`en skal være god å skyte med, og ikke bare være et arbeidsjern. Ulempen er at den krever en del vedlikehold i forhold til en O/U eller en pumpehagle. Jeg er ihvertfall veldig fornøyd med min! Legger ved et review av hagla:) Lykke til!
  4. Skjønner. Har skutt der et par ganger på høsten uten dårlig samvittighet, men tenkte kanskje at de blir ekstra stresset når de har nyfødte å tenke på.
  5. Har lest den tråden, men den er dessverre ikke relevant mtp min situasjon. I mitt tilfelle er bebyggelse uproblematisk. Jeg tenkte mer på dyrelivet.
  6. Heisann! På eiendommen min har jeg et hogstfelt som jeg i fjor høst brukte for å øve litt med hagla. Jeg varslet naboene og dette var helt uproblematisk. Jeg kunne tenkt meg å skyte litt der på våren og sommeren litt også, men er litt usikker på hvordan dette vil påvirke våre kjære høygravide og/eller nyfødte rådyr... Står jeg i fare for å skremme de for mye med skytingen min på denne tiden av året, eller vil dette være uproblematisk? Takker for svar:)
  7. Vil ikke tannbørsten ripe opp blåneringen?
  8. Hei! Vil ikke si at jeg sliter med rust på hagla, men så nylig at det har kommet litt rust i en sprekk mellom løpene (se bilde). Selv om det ikke er mye, så ønsker jeg jo å holde hagla i så god stand som mulig. Noen tips til hvordan jeg kan fjerne det? Hagla er blånert. Takker for svar.
  9. Hva med halvauto? De fleste kan justeres med shims. I tillegg er er de skikkelige arbeidshester når det kommer til and, gås, due etc. Fabarm L4s spiser alt av ammunisjon og er godkjent for stål i alle choker (tom. full trangboring). Var innom jaktdepotet og kikket på en for ikke så lenge siden. Kvalitet og finish var veldig imponerende for prisen på kun 10k.:)
  10. Er personlig ikke så fan av Beretta SP. Har holdt i både Altay og Bettinsoli, men ingen av dem imponerte meg når det kommer til balanse. Er ikke vanskelig å bli fristet av en lettvekter, men anbefaler deg til å styre unna det. Justerbar kolbe er heller ikke så viktig så lenge haglen passer deg. Vil anbefale deg å ta en titt på Rizzini. Du kan finne mye bra til en grei pris på bruktmarkedet.
  11. Er personlig ikke så stor fan av SP1. BR110`en har ihvertfall fått svært gode resultater i jeger... De ligger vel for 18.000 hos Landrø, men er vel verdt å sjekke finn?
  12. NMLK

    Fabarm l4s

    Har ikke noe om at L4s er laget for det amerikanske markedet. Det finnes jo for eksempel to versjoner av den rimeligste varianten av L4s serien, som i Europa heter "black hunter" og som i USA heter "initial hunter". Den eneste forskjellen på disse er at initial har en oransje strek under utkasteren. Det er ikke mange Fabarm-forhandlere i Norge, men jaktdepotet har ihvertfall L4s på lager.
  13. NMLK

    Fabarm l4s

    Hva mener du med amerikansk versjon?
  14. NMLK

    Fabarm l4s

    Hei! Noen som har erfaringer med Fabarm L4s? Ser ut som en pen hagle, og den har jo fått gode resultater i tester. Erfaringer om XLR5 tas også gjerne imot.
  15. Setter alltid pris på en pen valnøttstokk (noe jeg har på haglen), men riflebutsjettet blir litt strammere ettersom jeg skal investere i god optikk. Står derfor mellom relativt kjedelig treverk eller laminat. Er personlig ikke en veldig stor fan av syntetiske stokker.
×
×
  • Create New...