Jump to content

unopara

Members
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

unopara's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

2

Reputation

  1. Tenker du på nåværende våpenlov eller nåværende lovproposisjon når du sier at den går igjennom slik den står nå?
  2. Når får vi vite avgjørelsen? Står det noe sted eller er det bare å vente?
  3. Selvfølgelig blir det nedgang i drap med skytevåpen når det blir mindre av de, men hvor stor nedgang i drapsstatistikken blir det egentlig? Her er en annen video som referer til våpen forbudet som ble innført i Australia i 1996, veldig likt det som skjer i Norge nå.
  4. Fant en video som jeg synes er i sammenheng med tråden.
  5. Men i forslaget står det: "Desse skjerpingane gjeld først og fremst kva våpentypar som skal kunne ervervast, då det er føreslått å lovfeste eit forbod mot å erverve eller å ha halvautomatiske rifler med størst skadepotensiale. Det vil seie halvautomatiske rifler som opphavleg er konstruert for heilautomatisk funksjon eller for militære eller politiet." Står ikke noe om våpenets skadepotensiale her. Tror det er best å ikke prøve å forstå hva de mener fordi det gir mindre mening jo mere man leser om det. @DoctoRoy Jeg nevnte Mini 14 siden den har blitt brukt av bla. fransk og amerikansk politi, men uansett, hvis det blir vurdert etter skadepotensiale så blir alle halvauto våpen forbudt med mindre de tror at den aller farligste er "utøyarifla" og det er kun den som blir forbudt.
  6. Får bare håpe at det ikke blir sånn. Det har jo vært sånn før i tiden at hvis noen våpen har blitt forbudt å erverve, så måtte ikke de som allerede eide de levere dem inn. Virker bare sinnsykt ulogisk at hvis man leverer inn våpenet som blir forbudt, ikke bare får man ingenting i kompensasjon, men må kanskje kjøpe ny rifle som er lovlig. I annen perspektiv, er det som å si til alle bensin/diesel bil eiere at fra 2020 er det slutt på de og alle må hogges opp eierne må kjøpe elbiler ut av egen lomme. Tror ikke det hadde vært så populært i samfunnet. Ut ifra det som er forslaget til ny lov, fra alle halvauto jaktvåpen som er godkjent i dag, ser jeg for meg at det er kun Mini 14 og 30, Garand og G-41 rifler jeg kan tenkte meg blir forbudt. Resten er jo konstruert for rent sivil/jakt bruk (aldri blitt brukt av militæret eller politiet) og kan ikke bygges om til helauto.
  7. Jeg synes bare at det blir helt på trynet hvis alle som allerede har våpen som kanskje blir forbudt, må levere dem inn uten noe form for kompensasjon. Det er jo flere millioner kroner det er snakk om.
  8. Jeg vet de har det, men jeg kjenner en i Russland som kan skaffe de tinga veldig billig. Skal ta en sjans og forsøke å skaffe det.
  9. Noen som vet om det er greit å kjøpe ikke vitale våpendeler (magasin, stokk etc.) fra Russland? Leste mye om det og fant bare ut at det er ikke lov å eksportere våpendeler, men noen andre vet kanskje mer om det.
  10. Ok, takk for svar, skal kikke på det.
  11. Hei! Jeg hadde tenkt å ta med rifla neste gangen jeg skal til Polen for å bruke den på skytebaner der nede. Noen som vet hva er krava for å få et våpenpass? Vanskelig å få til eller går det an å få den uten problemer?
  12. Jeg hadde tenkt å bruke en Eberlestock Gunslinger II ryggsekk i Dry Earth farge for å transportere våpenet. Kan pakke rifla og alt tilbehøret i en sekk. En av de få sekkene som dekker rifla helt så stokken ikke stikker ut på toppen eller i bånn. Tror ikke det kommer til å vekke mye mer oppsikt enn en vanlig turryggsekk.
  13. Sitter og ser på kartet for å finne et sted å skyte med rifle så jeg trenger ikke å være avhengig av skytetider på skytebaner. Jeg finner noen øde steder i nærheten, men vet ikke have skal jeg regne som sikker avstand fra hus med tanke på lyd. Er 800m-1km nok eller blir det for lite? Er også bakker og skog i veien så jeg vil tro at det demper lyden litt. Andre tingen er å finne grunneieren. Hvordan går jeg frem å gjøre det? Det ble sikkert spurt 100 ganger før, men finner aldri et presist svar og noen av trådene er borte når jeg trykker på linken på google.
  14. Noen som vet hvor jeg kan få tak i en side rail til en Molot Vepr Super? Har veldig lyst på en POSP sidemontert sikte. Jeg har sett flere av de rifla komme med en side rail fra fabrikken, men jeg kjøpte rilfa brukt og den følgte kun med weaver rail.
  15. Da skal jeg høre med busselskapet som kjører her jeg bor. Takk for alle svara så langt!
×
×
  • Create New...