Jump to content

OleST

Members
  • Posts

    38
  • Joined

  • Last visited

About OleST

  • Birthday 01/02/2000

Recent Profile Visitors

563 profile views

OleST's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

2

Reputation

  1. Ok, børsa kan garantert håndtere mildere kjøpeammo, burde kanskje ordlagt meg annerledes. Takk for tipset, skal få kloa i en slik ladebok. Da har tråden gjort nytten sin. Chickenthief- dette er ikke en antikk Rolling Block men en 1953 modell hagle som er bygget om til rifle.
  2. Ja men jeg prøver samtidig og grave etter informasjon angående lading og slikt selv, all informasjon fra nettet blir tatt med en god klype salt + diskutert med lærer, det er ikke slik at jeg bare stuper ut på nettet og sluker til meg hva enn av informasjon for så og slenge i noe krutt i ei hylse og risikere liv og lemmer basert på noe som kan være rent pøisevev.
  3. "hjemmelaget", børsa er bygget som prosjekt i læretid som børsemaker og er bygget etter alle kunstens regler.
  4. Jeg er for all del ikke redd for og pusse børsa men slik jeg har forstått så er svartkrutt vanskeligere og få tak i i forhold til røyksvakt pluss at det kan tære på løp/mekanisme over tid (røyksvakt vil selvsagt også gjøre dette men i mindre grad). Er klar over at de opprinnelige grain målene er for svartkrutt og hadde absolutt ingen planer om og pushe grensene for trykk!
  5. er ikke pyrodex også forferdelig korrosivt?
  6. hei, har nylig bygget meg en rolling block 45-70 govt, riflen er basert påå en kongsberg m/22 hagle men har fått alle nødvendige forsterkninger og er nå bygget om til rifle. det jeg lurer på nå er hva slags ladninger jeg kan bruke i den? det som står i ladeboka av lade data er ikke trygt og bruke i en rolling block. (står advarsler i ladeboka) finnes det ferdig ammo som er greit tilgjengelig i norge? vil helst unngå og måtte importere krutt fra usa for og få ladd ammo så lade data for de kruttsortene som fins her til lands er best. skal i hovedsak unngå svartkrutt da det er meget korrosivt.
  7. riflet choke vil gi større spredning enn full cylinder.
  8. Må undersøke litt hva denne børsa tåler av trykk. Har jo veldig lyst på ett løp i 45-190 og ett i 50-190 eller 50-110. 45-190 er vel det som er best til langhold av alt jeg ønsker meg men jeg innbiller meg at det er vanskelig og få tak i hylser. 45-70 er jo relativt normalt i forhold til resten.
  9. Vurderer flytting til USA når jeg er ferdig med læretiden som børsemaker...
  10. Jupp, tenkte på langhold alá 1870. Har sett diverse videoer på YouTube av folk som skyter på gong med 900 yards avstand (45-70) det er nok litt langt for mine ferdigheter..
  11. 45-70, mulig jeg lager ett løp i 50-110 også.
  12. Hei, driver og pusler sammen en Remington Rolling Block for langhold og lurer på om noen vet hvor man får kjøpt nedre tange med snellert til disse? (Er en "nummer en" Rolling Block) har sett bilder men greier ikke og finne noen slike avtrekk til salgs...
  13. Tror heller jeg ville hatt 45-70, 50-70 eller 50-110 til det formålet...
  14. Jeg har kikket på en slik: http://www.winchesterguns.com/products/rifles/model-1886/model-1886-current-products/model-1886-deluxe-rifle-case-hardened.html Dette er vel miroku? Børsa var fin den men sikringen på tangen begrenser mulighetene for tang sikte.
  15. Har du noen bilder av herligheten? Var tangen boret og gjenget fra fabrikk? Jeg skal kaaaaaaanskje jakte men tenkte mest på og skyte "trening til jakt" for morroensskyld.
×
×
  • Create New...