Jump to content

Lur

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Lur's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Nå fikk jeg siteringen til Ja jeg skjønner hva du sier, men om det praktiseres feil og om det er så utbredt som det virker å være er det rart at ingen sier fra? Skjønner forsåvidt om man vil være risikoavers og ikke være villige til å krangle vekk sin egen søknad for å spare en tusenlapp. Men hadde ikke jeg hatt litt dårlig tid og på forhånd vært klar over hva reglene egentlig sier hadde jeg gjerne spurt om hjemmel før jeg betalte inn avgiften. Jeg er vel vitende om at jeg er en del av problemet og ikke løsningen da jeg selv tok letteste vei til godkjennelse Men fremdeles veldig overrasket at lover praktiseres så ulikt når de skal være like. Er jo temmelig simple regler, for jurister, våpenkontorene må forholde seg til. Skulle en tro.
  2. Hei! Først av alt vil jeg bare takke alle som poster og modererer forumet. Det er et slags moderne leksikon for våpenspørsmål - som gjelder alt fra kaliber til vindretning og montering av våpenskap. En veldig bra ressurs. Tok jegerprøven i fjor, bestod med 1 feil så er ganske fornøyd med det. Har kjøpt en bolt-action(kjenner ikke den norske oversettelsen, beklager) i kaliber 6,5x55 og er storfornøyd. Ruger m77. Lurte på en mauser men fikk et godt tilbud. Treffer alltid hvor jeg sikter om ikke alltid hvor jeg forsøker. Som skal bedres etterhvert. Hadde bestått storviltprøven, men litt skyting er både bra for både dyr og min egen hobby så ingen grunn til å la være. Håper å lade selv når jeg blir litt mer aktiv. Ellers vil jeg bare nevne at selv om jeg hadde bestått jegerprøven uansett har den et par mangler jeg la merke til. Identifisering av fugler og dyr. Alt er på centimeter - alle dyr i lesningsstoffet hadde en makslengde. Alle fuglespørsmål på prøven hadde bilde av en fugl og makslengde på dyret i cm. Så om du vet at rypa blir 35 cm trenger du ikke vite hvordan den ser ut, fordi når du ser bilde av en fugl og det står "blir 35 cm" vet du at det er en rype. Uansett, bare en observasjon av en altfor enkel måte å pugge på. Som jeg kanskje benyttet meg av. Kommer selvsagt aldri til å skyte noe jeg ikke vet hva er uansett. Mvh.
  3. Hei, er relativt ny og beklager om jeg bruker siteringsfunksjonen feil. Uansett, jeg søkte om 3 våpensøknader nylig da jeg er helt fersk og fikk vite at det da var samme pris om du ekspanderte søknaden fra 1 til 3 våpen. OK - så det gjorde jeg. Ved god hjelp av en XXL medarbeider ble disse fylt ut og sendt inn. Deretter ble jeg også pålagt å dokumentere betalt jegeravgift - ikke fra tidligere år, det kunne jeg gjort, men at det var betalt i inneværende sesong. Selv syns jeg det var rart, og ansatte hvor jeg kjøpte våpen syns det var merkelig. Men for å slippe noe mer om og men gjorde jeg jo det da, søknaden ble godkjent og ting var velstand. Jeg dro ikke på jakt samme året(selv om det var ønsket mitt, storvilt er dyrt og litt vanskelig å få ordnet til tider). Poenget mitt er uansett. Lovene skal da være like for alle? Det er veldig rart at enkelte våpenkontorer fremmer krav som ikke stemmer overens med forskrifter og at det bare er enkelte (potensielle) jegere som blir bedt om å utfylle disse kravene? Er de ikke klar over reglene og lager sine egne krav for litt ekstra kronasje? Vanskelig å forstå den logikken heller, da betalte avgifter går til stat som igjen deles ut etter en fordelingsnøkkel jeg ikke er kjent med. Men det er nok uansett ubetydlige summer for hver enkelt kommune. De har da vel innsikt i både vandel- og jegerregisteret? Om loven sier det er nok finner jeg ingen logisk grunn til at enkelte våpenkontoret kan operere på en så vanskelig måte. Skjønner heller ikke hvorfor de gjør det? Forøvrig var min søknad i Hordaland. Mvh.
×
×
  • Create New...