Jump to content

braper

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

braper's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Reputation

  1. Ja, kan hende jeg angrer.. Får ta den sjansen Men uansett takknemlig for alle innspill.
  2. Hehe, nei den er min ?? Må nå bare klare å fylle ut våpensøknaden. Landa altså på Krico 22wmr til slutt. At jeg får samme rifle til trening og jakt uten styr med løpsbytte osv var vel det som gjorde utslaget. Som fersking er det nok lurt å holde det enklest mulig. Pluss at det jeg leser mye godt om avtrekket ? Så satser jeg heller på en hagle som våpen nr 2 etterhvert. Takk igjen for gode innspill! Får vel si at 8x68s tok vekk den siste tvilen ?
  3. Har også blitt tilbudt en Krico 22WMR til 3000,- (med demper og kikkert). Hva ville dere gått for? Med en 22WMR har jeg det jeg trenger for rype og hare - som er det jeg vil jakte på. Med 455 22LR så trenger jeg å kjøpe et ekstra løp til harejakta - men da har jeg i tillegg et fint treningskaliber... Og hvordan er en eldre Krico i forhold til en CZ455?
  4. Spennende å bevege seg inn på ukjent terreng Enn så lenge heller jeg mot CZ455'en med 22LR. Virker som de fleste mener jeg bør ha en 22LR i skapet, og med denne kan jeg jo få et ekstra løp i et litt kraftigere kaliber senere. Er prisen for CZ455 på 2500,- ok? Skjønner også at jeg bør lære å skyte med hagle. Tror jeg først tar noen runder på skytebanene når den åpner her i mai med lånt hagle. Men vurderer fortsatt en kombi som våpen nr 2 ved siden av 22LR. Men har ikke landa helt ennå - så fortsatt veldig åpen for flere innspill! Kjekt med forum med raske svar! Takk for en god velkomst.
  5. Har luska rundt her i ganske lang tid. Men har nå tatt jegerprøven og tenker det er på tide med våpenjakt men med sterkt begrensa budsjett (les billigst mulig..) Familiesituasjonen gjør at fritiden begrenser seg - men kjekt med noen ekstra unskyldninger for å komme seg ut på tur. Har så og si ingen skyteerfaring med unntak av jegerprøvekurset. Men har litt venner som har gått noe på jakt. Ble ikke venn med hagla på første forsøk - så lurer på å heller gå for rifle eller kombi. Blir småviltjakt (rype og hare) i Vest-Finnmark. Tråler finn og har bl.a. sett en CZ455 22LR med kikkert og demper til 2500,- Ulempen her er jo at kaliberet er for lite for hare - men kan kjøpe ekstra løp senere. Også sett på billig kombi. Hadde gitt meg muligheten til å skyte med hagle også - men egner seg vel dårlig til mengdetrening som jeg også trenger. Vil sikkert gå sammen med haglejeger - så om jeg bare har med rifle så er sikkert det en grei kombinasjon. Sikkert litt uklart dette her - men bunner vel i at jeg ikke har peiling Men har dere noen konkrete tips til rimelig våpen - eller tips til hva jeg skal se etter så tar jeg gjerne imot!
×
×
  • Create New...