Jump to content

Skiskytteren

Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Skiskytteren's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

2

Reputation

  1. Prøvde den i dag. Syntes IKKJE det var vanlige størrelser. Bruker medium i både bukse og jakke av alt frå Norrøna. Her må eg opp i L i bukse og ned i S på overdelen. Den når meg ned til knehasene i medium. Ellers virka det som ein rå rustning for dårlig vér.
  2. Takk for nesten alle svar! Eg bur slik til at hjort møtar hunden på kvar einaste tur, så det er vanskelig å vere "på" heile tida. Hunden finn som regel hjort når den er lengst vekke frå meg, 100-150 meter. Ved 1 annledning har han støkka hjort mens eg var 10 meter frå han. Då tok han nei for eit nei. Elles har da skjedd 3-4 andre ganger at han stikk. Nokon som veit om kven eg kan kontakte på vestlandet som kan hjelpe med tamhjort og strøming?
  3. Hei! Har ein setter på 20 mnd som me har fin kontakt med i skogen. Problemet oppstår når hunden møter hjort. Då tar han ut på fleire kilometer og lukker øyrene totalt. Korleis kan me få bukt med dette problemet?
  4. " Blaser has teamed up with the highly-skilled experts of German Sports Optics (GSO), to develop binoculars that live up to the specific requirements defined by Blaser." Dette er dei same som eiger Minox. Er nok i samme gate som dei.
  5. Kanskje nokon her ville vere interessert i dette?
  6. Her er ein spennande nyhet som blei sluppet litt for tidelig. I følge kva eg kan lese meg opp på nettet vil det ha 1-7, 2.8-?? og 4-20. Kva tenkar dykk om dette?
  7. Hei! Har fått tilbod om rypejakt i Øvre Numedal Fjellstyre frå den 21. September. Med bra tellinger og ein fersk Gordon håpar eg å få nokon fine dagar på fjellet. Har fått valget mellom Bakketjønn eller Halne/Hein områda. Er det nokon som har erfaringar dei vil dele om områda, fordeler/ulemper. Bruk av båt inn Halnefjorden vs å køyre inn Bjoreidalen. Takkar for svar.
  8. Klarte seg godt i testen i bladet Jakt 4/17
  9. Hei! Eg og min kjæreste har begge fått tildelt 1 fritt dyr + 1 simle/ungdyr på Hardangervidda kvar, nærare bestemt Eidfjord fjellstyre. Har sjølv jakta mykje hjort på vestlandet, men dette blir fyste gong på reinsjakt. Lurte då på korleis sjangsen var for å i heile tatt treffe på dyr er, evt gode råd for 2 stk 1.gangsreinsjegerar. Er det verdt 4400 kr pr pers? Drøymer sjølvsagt om storbukken. Takk for svar.
  10. Kor får ein tak i 22. lr kaliber sett til R93?
  11. Har sjølv ein Alpha 100 US versjon. Er det nokon som veit noko om eventuelt nye modeller som kan komme i fremtida? Alpha 110 f.eks.
  12. https://www.zeiss.com/sports-optics/en_de/hunting/riflescopes/conquest-riflescopes/conquest-v6-2-12x50.html Her blant anna
  13. Med 92% lysgjennomgang kan den altså bli ein alvorlig konkurent til Zeiss sin eigen Victory HT serie..? HT-serien manglar og som kjent FL linser som V8 har. Med større zoom området og nevnte fordeler kan berre byggkvalitet og eventuell SCHOTT glass vera den avgjerande skilnaden?
×
×
  • Create New...