Jump to content

Esphan92

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Esphan92's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Min jakt består av 90% sjøfugljakt, resten er alt fra rev til rype. Med bakgrunn i denne teksten fra hund.no "Tollere er oppkalt etter deres evne til å lokke eller lure vannfugler , kalt "tolling". Jegeren holder seg skjult og sender hunden ut for å boltre seg og leke i nærheten av vannet, vanligvis ved å kaste en ball eller pinne til å bli hentet. Hundens uvanlige aktivitet og hvite tegninger vekker nysgjerrighet for ender og gjess, som svømmer over for å undersøke. Når fuglene er nær, kaller jegeren hunden tilbake. Jegeren skyter da så mange fugler som mulig. Hunden blir så sendt ut i vannet for å hente de døde fuglene. Tolleren er spesielt egnet for apportering i kaldt vann på grunn av sin vannavstøtende dobbel pels." og denne filmen så virker tolleren som et veldig godt valg for min del: Jeg spurte om de andre jaktformene fordi jeg ikke har klart å finne det noe annet sted, og fordi jeg er villig til å tilpasse meg å jakte det som passer den hunden jeg velger. Har snakket med folk som mener at både ettersøk og å bruke som støtende fuglehund skal gå veldig fint med en toller, og da er jeg veldig sikker på at toller er den rette for meg. Derfor er dette ikke et valg av utseende, men dokumenterte egenskaper som du påstår.
  2. Mye som er kjekt å vite her. Er en grunn til at jeg har startet prosessen et par år i forveien. Viktig å vite hva man kan forvente seg av utfordringer. Hva mener du med lite miljøsterk? Vil den slite med å bli passet av andre? Mine foreldre er veldig glade i passe hund og gå turer så litt avhengig at den takler at de også blir delvis involvert.
  3. Er det en grunn til at du ikke har brukt din på jakt selv om du er jaktinteressert? For meg så blir det mest sjøfugl, ender og gjess som er mest aktuelt å jakte, og da passer tolleren fint da den kan hjelpe med å lokke inn. Alltid kjekt å ha en godkjent ettersøkshund så hvis det liker lett til for tolleren er det et pluss. Hva tenker du om støkkjakt? Er dette noe du ville prøvd å lære en toller eller er det bortkastet tid og penger fordi det vil kreve så mye? Du kjenner sikkert flere med toller siden du har en og vet vel litt hvordan andre tollere er.
  4. Kan du fortelle mer om hvordan jakt med båndhund foregår? Gjerne så detaljert som mulig. Har ikke så veldig mye jakterfaring. Hvordan trener du dette?
  5. Lurer på om noen kan fortelle litt om erfaring med å trene jakthund. Blir nok en apporterende fuglehund på meg etterhvert så gjerne erfaringer med det. Hvor ofte trener dere? Hvor lenge? Trener man gradvis mindre dess eldre hunden blir? Hvor mye trening for å vedlikeholde? Hvilke kurs har dere tatt? Kom med alt av erfaringer, tips og råd. Hvordan sørger dere for at hunden ikke er skuddredd? Og hva gjør dere om så skjer?
  6. Kan du si litt om hvorfor du ikke ville hatt den selv, selv om den er en trivelig hund? Har hørt at jaktegenskapene er mer avlet frem i Sverige og at det lønner seg å dra ditt å kjøpe om man skal drive med jakt. Miljøet i Norge er visst mer opptatt av agility og utstilling. Angående skuddredd, er dette ofte noe som går i arv? Trodde det var en mer tilvenningssak? Rev og hare er egentlig ikke så viktig. Tenker mest at siden det er en hund som krever litt aktivitet og mental stimulans så er det mer gøy å trene på flere jaktformer enn bare apportering.
  7. Kommer til å skaffe meg en Duck Toller med tiden til jakt. Det vil i hovedsak være sjøfugljakt som vil være fokus, men lurer også på om noen har erfaring med andre typer jakt med duck toller også? Tenker særlig på rypejakt, ettersøk, støkkjakt og eventuelt rev/hare. Har dere noen andre erfaringer med Duck Toller og jakt så kom gjerne med de. Lett trente osv.
×
×
  • Create New...