Jump to content

Mausertrynet

Members
 • Content count

  85
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral
 1. Lapua til krag

  Noen som har erfaring med denne ammoen i krag?
 2. Storviltpatron for krag

  Noen som her på forumet lader jaktpatroner til krag, som både er godkjent for storvilt, å som er og innafor maks anslagverdien til krag. Altså en ladning som dekker begge kravene? I så fall, kunne dere tenkt dere å dele den her?
 3. NM231 og NM60 7,62x51

  @1983 ja, prøvde på et par av dem, både to og tre ganger, men til ingen nytte. Så da gadd jeg ikke prøve mer enn en gang på de tre neste. Men hadde tross alt bare fem klikk. Men vill ikke tennstifta/slagfjæra bare bli dytta inn i den bulken som allerede ble lagd på tennhetta fra første klikk?
 4. NM231 og NM60 7,62x51

  demonterte akkuratt en del av Natoen jeg fikk klikk med, noen som vet hva type ladekomponenter den bruker, altså krutt og kule? Eller er det noen komponenter som dere kan sammenlikne med disse? Har en del nato igjen, så regner med at det kan bli noen klikk. Derfor lurer jeg på om disse er verdt å lade på nytt, altså både kulene og kruttet.... Har også hørt snakk om at nato hylser er ikke beste å bruke på nytt med tanke på at du må ha et eget ladeverktøy for Berdan hettene, men når jeg først har fler 100 av disse kan det da vere smart? Eller burde alle i søpla....
 5. NM231 og NM60 7,62x51

  Da har jeg vert oppe på jordet å fyrt av noen skudd. Skjøt lot (37 fra 72), lot (29 fra 87) og lot (44 fra 73) alle ble skutt i mauser 98 på 100 meters hold. Førsteinntrykket var nokså godt, ettersom samlinga var veldig god da jeg fyrte av med støtte under rifla. Å låg egentlig ikke merke til noe forskjell på presisjon på de forskjellige lotene, men 100 meter er kansje heller ikke den lengste avstanden å avgjøre dette på. Vil si at jeg godt kunne tenkt meg brukt denne ammoen igjen til trening på banen Men opplevde alt i alt noen klikk, å alle klikkene var faktiskt i samme lot, nemlig (37 fra 72) fikk fem klikk av 60 skudd i denne loten, de andre lotene gikk helt fint uten problem. Men i forhold til sellier g bellot og federal fusion som jeg har skutt tidligere gikk faktiskt NM60-ien en god del høgere på blinken.... regner med at dette har noe med ladningen i patronene å gjøre?
 6. Reinsjakt på Svalbard

  Har lenge tenkt på at reinsjakt på svalbard kunne vert artig, men vet ikke om dette er så lett å få til for meg, ettersom jeg ser at fastboende på svalbard har første rett på reinsjakta. Men om jeg skulle ha fått til dette, hva må jeg da gjøre? Er det sånn at jeg bare kjøper jaktkort så kan jeg ut å jakte? Håper noen har erfaring med dette. Jegerprøve og storviltprøve er tatt.
 7. 8x57 forskjell?

  Ser det er blant anna 8x57 (irs), (is) og (jr) men aner ikke hva forskjellen er. Noen som vet?
 8. 8x57 til bjørn

  Lurer på om 8x57 mauser er en god nok kaliber til å jakte bjørn med?
 9. Mauser-Tråden (For alle Mauser-folk)

  Tenkte jeg kunne legge noen bilder ut av mauseren min når jeg først var inne på tråden Sluttstykket er ikke med på bilde for det ligger i safen. Her har jeg bare en helt ordinær gammel stokk som jeg har fått av min bestefar. Tenkte litt på GRS og KKC, men fant ut at jeg gadd ikke bruke fler tusen på stokk når jeg kunne få en gratis. Dessuten liker jeg at børsa ser litt gammel ut😉 Reima kjøpte jeg hos en som lagde dem selv, så fekk gravert navnet mitt inn i den. Kikkertsikte er en zeiss conquest DL. Er fornøyd med den, er også godt med sikte som er litt større en de gamle en toms kikkertene. Hexalock montasja er også en kjekk ting å ha på børsa, så om kikkerten tar en smell på jakt, kan jeg alltid ha jernsiktene som backup. rifla kosta meg 1500, reima kosta en 1000 lapp, sikring og avtrekk har jeg valgt å beholde originalt. Løpet var også nytt i 308 når jeg kjøpte den. Så får 2500kr hadde jeg alt som jeg MÅTTE ha. Men så hørte jeg på et godt gjentatt tips, nemlig å kjøpe rimelig rifle og dyr kikkert så zeiss med montasje havna på 9000kr, men om jeg ønsker ny børse har jeg fortsatt sikte, å forhåpentligvis livet ut. med kikkertsikte og alt totalt kosta rifla meg ca 11000. Forhåpentlig rifle ut livet.
 10. Mauser-Tråden (For alle Mauser-folk)

  @Nagant 762 Jo, men nå spør jeg spesifikt om mausere og ikke rifler generelt, fra folk som det virker har erfaring med mauseren på alle forskjellige måter. Å som folk har nevnt tidligere angående at hver lot kan vere forskjellig. Tenkte jeg å folk kan skrive hva loter de har skutt å hvilken som eventuelt er ikkje fullt så bra, å de som kansje er de (bedre) lotene
 11. Mauser-Tråden (For alle Mauser-folk)

  Men har den god presisjon da? Skyter på 100m
 12. Mauser-Tråden (For alle Mauser-folk)

  Er det mange her på tråden som har skutt NM60 i en M98 i kaliber 308 (7,62X51). I så fall var dette en grei ammo å skyte? for eksempel var presisjonen god, hadde dere mange klikk.... O.S.V
 13. Montering av jernsikter/åpne sikter

  Har en mauser 98 som har byttet løp til 308 (7,62X51) på grunn av bruk til jakt. Men uten jernsikter. Har på en såkalt hexalock montasje som gjør at kikkertsiktet er lett og raskt å ta av rifla. Derfor ønsker jeg å få montert jernsikter på den (hos børsemaker). Men har ikke anelse på hva det vil koste meg, noen som har erfaring med dette?. Lurer også på om det er forskjellige jernsikter å velge mellom, å i så fall er det noen anbefalinger. Siktene vil nok bli mest brukt til baneskyting.
 14. 308 ggg fmj

  Hva tenker du på som (billigammo)? Alt opp til 7-8kr da eller?
 15. Mauser magasinplass

  Har i alle fall sjekket grunding at det ikke ligger noe rusk eller annet under bøylen i magasinplaten, så er i alle fall ikke det som er problemet....
×