Jump to content

Grayhair

Members
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Grayhair

  1. Ruger, du gjorde meg litt klokere. Trodde ikke det var mulig men..... Da må det kunne gå an å behandle en stokk med 4-5 lag med olje og si seg fornøyd med det, deretter porefylling, så et tørkemiddel, deretter finishing oil og deretter polere til ønsket utseende? Et spørsmål til slutt: Hva gjør børsemakere som leverer nytt skjefte etter 14 dager? Må man ta oljeprosessen sjøl?
  2. Jeg liker å vite hvorfor jeg må sette inn en allerede fet stokk med så mye olje......
  3. Det jeg ikke helt skjønner med den lange oljeprosessen er at i utgangspunktet så er en valnøttstokk nokså "fet" fra før omtrent som kjerneveden i ei gammel furu? Så da blir det jo smør på flesk. Right?
  4. Hei alle stokkmakere! Er det ikke mulig å få en ferdig oljebehandlet stokk innen rimelighetens tid? Må et ferdig resultat ta måneder og år? Og til slutt: Hvis jeg bestiller en ny stokk av en børsemaker må jeg ta "fullføre" jobben med å olje denne i måneder etter levering? Setter stor pris på svar da jeg synes dette er frustrerende.
  5. Hei! Gjelder nytt hagleskjefte. Finnes det noen triks for å fikse på tilpasningen mellom metall og treverk? Jeg er ikke helt fornøyd med tilpasningen på den ene siden av der hvor sikringen sitter. Kan det fikses med litt vann + svelling + tørking?
  6. Hei! Jeg holder på med et nytt hagleskjefte så jeg har et spørsmål: Når bør nettskjæringen taes. Før eller etter oljebeandling?
  7. Mod. 8 er jo en sideligger og sideliggere med singelavtrekk er det ikke et enormt utvalg av. Jeg har en sideligger Fabarm med singelavtrekk og denne foretrekkes fremfor Saueren av kun p.g.a avtrekket. Jeg skal åpne begge og se på de forskjellige mekanismene og se på mulighetene og deretter diskutere litt med en børsemaker. Blir det noe av så legger jeg løsningen ut her på forumet. Jeg blir litt hekta på vanskelige prosjekter! Takk for svar hittil!
  8. Hei alle våpenbrødre! Har et par spørsmål som jeg håper å få svar på: 1. Jeg har en Sauer mod 8 kal.16 og den har som kjent 2 avtrekkere. Og det jeg lurer på er om det i det hele tatt går an å lage denne om til singel trigger? 2. Hvilken olje bruker man på en ny ubehandlet stokk?
×
×
  • Create New...