T3mann

Members
 • Content count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About T3mann

 1. Veldig oppklarende, takk for bra svar M67. Disse skuddene har ligget lagret i ammunisjonslomme som alltid har vært med på tur, da med kulde, fuktighet og inn i varmen igjen. Ca. et halvt års tid. Dette er trolig en faktor. Lurer også på om forbrente rester også spiller en rolle.
 2. Fant linken, er noen bilder der. http://www.falfiles.com/forums/showthread.php?t=362601
 3. Oppdaterer tråden litt for de som måtte intressere seg for emnet; Pusler stadig med å få en presis subsonisk patron til 223. Har med en liten testbatch hver gang jeg drar på banen. Det viser seg vanskeligere enn jeg hadde trodd. Boat tail kuler tror jeg det er trygt å si at man kan bare glemme. Nosler Custom competion 69 grs, Hornady Match 75 (har 1:8 snurr på pipa) treffer blinken på langs. 77 scenar er noenlunde stabil, men presisjonen er dårlig når den er subsonisk. Viser seg vanskelig å stabilisere kulene ved slike lave hastigheter.. 4 grains med N32C bak en butt og flatbunnet Winchester PP 64 grains er subsonisk, men nokså upresis. Ved 5 grains er den presis, men ikke subsonisk. Ladet noen patroner med 4.3 grs og 4.5 grs, men ikke fått testet disse enda. Det begynner å ane meg at det kanskje er lettere å gå innom den lokale våpenpusheren og shoppe ei eske med subsonic til .22`en
 4. Snublet engang over på et utenlands forum etter søk etter ladedata at Vihtavuori N140 kunne skape alvorlig korrosjons lignende belegg og fargeavleiringer inni hylsen. Forleden dag når jeg skulle demontere noen skudd med N140 så var det slik som beskrevet inni hylsa. Måtte virkelig kakke hardt og mange ganger for å få ut alt kruttet. Hylsa var engangsskutt med N135 og ikke rengjort innvendig. Noen andre som har opplevd dette, årsak?
 5. Ble litt nyskjerrig på hvor mervekta ligger på S&B hylsene så dro fram vinkelsliperen. Trodde ikke forskjellen skulle være så tydelig.
 6. Synes hylsene er litt undervurderte, iallefall i .223. Mener ikke at de er svært gode, men veldig greie til prisen for dem. Liker dem faktisk. Kjøpte en eske med 140 skudd og ble litt i villrede hva jeg skulle gjøre med dem da en snusboks ble vanskelig å treffe på 100 meter med Tikkaen min. Løsningen fikk bli å nappe ut kulene og lade de om. Lurer uansett på om de kulene er noe særlig for løpet da de er magnetiske. Får 1/2 moa samlinger med 60 grains Nosler ballistic tip kulene. Økonomien blir jo hyggelig i det også om en trekker fra prisen på ei hette og krutt, havner på underkant av en femmer pr ferdig patron. Til sammenligning så havner jeg på 14 kroner med Lapua Match hylsene mine og jeg opplever ikke noe bedre presisjon med disse hylsene. På sikt kan det jo tenkes det blir billigere med Lapua hvis de holder vesentlig flere omladinger. Av de .223 hylsene med sprekk i halsen jeg har funnet på baner så har alle vært S&B, mulig det sier noe. Vektmessig så samler de seg ganske greit, hylsene er en hel del tyngre enn det meste jeg har fra før. Over 7 til 9 grains. Hylsevolumet er heller ikke ubetydelig mindre enn annet, de rommer omtrent 1 grain mindre enn ei Carl Gustav 5.56 Nato hylse. Av en eller annen grunn så virker de lettere å få rene en enkelte andre. Ikke opplevd trange hettelommer med bruk av Federal 205 hetter på de. Halspresser mine og en testbatch har jeg ladet om 5 ganger uten noen tegn til problemer. Spent å se hvor mange omladinger de blir å tåle.
 7. Prøvde 6 grs med N32C og 77 grains Lapua Scenar i Tikka T3`en min (55 cm løp 1:8 stigning), den var ikke subsonisk, men endel bedre støydempet enn 800 m/s- ish ammo. Samlet vel innenfor 5-6 cm på 100 meter og et par av hullene var ikke helt runde. Hornady Match 75 med 5.5 grains N32C var subsonisk, men der kom kula nesten helt på tvers i blinken.
 8. Takker for svar, av tabellen så ser det ut som det ikke er av den tynneste ihvertfall. Ikke prøvd å redusere ladningen, men får kanskje ta av litt og se om det bedrer seg. Tenker uansett at det kan være lurt med tanke på sommertemperatur, disse ble skutt ved ca. -5 grader. Ser litt soting helt øverst, men ingenting som begynner eller passerer den skrå delen av hylsehalsen. Ser ikke den helt store krisen med litt kratring jeg heller, men om det er overtrykk så er det vel lurt å redusere litt.
 9. Er det noen som erfarer eller vet om Federal sine 205 tennhetter er myke? Ser litt antydning til spor/kratring av hullet til tennålen på hetta. Leser i ladeboken at det ikke nødvendigvis betyr at man har overtrykk. Lite lysten på å redusere ladningen da det samler godt. Er forøvrig ikke på maks på ladetabellen. Rifla er en Tikka T3 lite med lett løp i .223 og 1:8 twist. Lader 77 grains Lapua Scenar med 23.5 grains med Vihtavuori N140. Lett komprimert ladning, knaser bittelitt når jeg setter kula. COL 58.4 og Winchester hylser. Ser ingen andre tegn på overtrykk annet enn noe flate hetter. Ingen sotring å se rundt hetta og merker ikke noe til unormale hevearmsløft.
 10. Hei, fant ut at nå var det på tide å registrere seg etter å ha lest endel på Kammeret. Er samboer med 1 barn og bor i Tromsø. Nærmer meg 43 år. Tok jegerprøven for endel år tilbake og drev litt med småvillt jakt med min fars hagle og egen salongrifle (mest med hagla, mest plinking med salongen) i Vesterålen hvor jeg er oppvokst. Har lenge gått å ønsket å drive litt baneskyting og komme meg ut i sunn aktivitet igjen med småvillt jakt i Troms og Nordland. Gås og harejakt er motivasjonen. Driver å lader litt saktegående og litt tungt for 223, men veldig ny i faget. Finner dette veldig givende og intressant. Optikk opptar meg endel også.