Jump to content

spebjo

Members
 • Content count

  9
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About spebjo

 1. Hjelp til valg av børse Mauser Vs Sauer

  Av de system riflene jeg har testet, så liker jeg best M03. Trur jeg nå er den eneste i jaktlaget som ikke har system rifle, kanskje på tide å gjøre noe med. Sent from my iPhone using Tapatalk
 2. Krag Jørgensen som "hverdagsrifle"?

  Holder Springfields adopterte Krag variant i kaliber 30-40Krag storviltkravet (elg)? Ser at ferdigrullet ammunisjon fremdeles blir produsert til denne.
 3. Krag Jørgensen som "hverdagsrifle"?

  Bare for å presisere litt så er 6,5x55 mauser tillatt til elg så lenge en bruker ammunisjon som tilfredsstiller kravene. Hvis dere tenker på 6,5x55 redusert som i den gode og gamle kragen, så er det ikke å anbefale. Før sto det spesifikt i forskriftene at krag ikke var tillatt, men nå satser de på at ingen er dumme nok til å bruke ammunisjon som er godkjent på elg i denne. Det vil i såfall være med livet som innsats... Selvsagt kan det eksperimenteres i det uendelige for å få en tillfredsstillende storvilt patron til Norges største hjortevilt i en Krag, men her ville nok jeg hvertfall brukt noe annet.
 4. Krag Jørgensen som "hverdagsrifle"?

  Beklager bbdg, litt feil formulert siden alle kalibre med større eller lik anslagsenergi med 222 remington kan brukes på storviltarter i Norge. (Rådyr er også storvilt i forskriften) Men dette blir kanskje litt OT...?
 5. Krag Jørgensen som "hverdagsrifle"?

  Gode Meyer, jeg regner med du kjenner til regelverket, og at Krag i kaliber 6,5krag ikke holder kravet til storvilt? Selvfølgelig kan en hjemmelader trikse og mikse frem en ladning som tilfredsstiller kravet til anslagsenergi, men her balanserer mann på kanten av "brukerfeil" som jeg skrev tidligere. Regner med at en jeger som står på post fort blir ufokusert og begynner å tulle når drevdyret kommer og våpenet klikker pga ufullstendig ladegrep!? Blir ganske likt som Krag med våt ammo... Det er viktig å forstå manualen på den varen en ønsker å kjøpe og bruke. Velger brukeren å ignorere manualen, så er han alene skyld i utfallet. Kragen er som kjent uegnet med våt ammunisjon, det er vitterlig dokumentert. Men på jakt i mer trivelig vær, så fungerer kragen ypperlig både på småvilt og noe storvilt selv om Norge har valgt å stenge den ute akkurat der.
 6. Krag Jørgensen som "hverdagsrifle"?

  Kjenner mann til begrensningene på en Krag så må mann enten akseptere og verdsette dem, eller så må mann finne noe annet. Som "hverdags rifle" på Vestlandet vil den fungere supert i fint vær, men jeg ville nok lugget ut noe annet fra skapet i ruskevær...
 7. Krag Jørgensen som "hverdagsrifle"?

  Er det dokumentert at brukere blir skadet av Krag? Sjekk heller opp mot andre rifler og fabrikat. Om en bruker stapper en 6,5 hylse til randen med krutt og putter den ned i en Krag kasse så er det brukerfeil, ikke skyld på Kragen. Rettrekkere har vel også hatt klikk som et resultat av ufullstendig ladegrep? Ergo, de fungerer heller ikke 100% til enhver tid. Og treffe der en sikter handler vel egentlig om skytterens ferdigheter ? Den gjør ikke noe annet enn andre boltrifler, det kan vi heller ikke forvente av den siden det kun er en boltrifle. Hadde det vært en annen konstruksjon, så kunne vi nok forventet noe annet.
 8. Sko for kalde dager på post

  Jeg bruker ThermicSole Perform såler på gaupejakt, fungerer topp. Har tidligere hatt store problemer pga forfrysninger etter isfiske i min ungdom. Sent from my iPhone using Tapatalk
 9. God dag

  Ny bruker på Kammeret.no. spebjo presentert i stikkord: Utdannet som Tømrermester i -09. Gift med 3 barn. Jakter storvilt, småvilt og med feller. Interessert i klassiske våpen og kalibre. Storviltjakt i Afrika er et av mine store mål før jeg stempler ut fra denne jord.
×