Jump to content

Peraka

Members
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Peraka's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

5

Reputation

  1. Hva betyr TS? hehe.. Den skal brukes til jakt Er også ukentlig på skytebanen med samme hagle. Akkurat nå er jeg på jobb, men kan finne det ut ikveld Dette tror jeg, fordi jeg ser hele skinna når jeg har kinnkontakt med kolben. Er det dyrt å sende den til en børsemaker? Tusen takk for svar!
  2. Heisann! Er en 19 år gammel gutt som fikk en brukt hagle i bursdagsgave for et års tid tilbake, men den er alt for kort for meg. Lagde en midlertidig forlengelse av noe trematerialer jeg fant i garasjen, men det ble ikke bra. Har noen noe tips til hvordan en kan lage sin egen forlenger? Er det samma om jeg bruker hvilket som helst tre, eller burde jeg bruke valnøtt, slik som kolben allerede er? Det vil jo bli en forskjell uansett hva jeg gjør, siden kolben er oljet med olje som ikke er nøytral. Hva burde jeg gjøre for å finne riktig lengde som jeg trenger? Det var en dame som hadde den tidligere, og hun var mye kortere enn meg. Den midlertidlige delen er 4cm i dybde og den er også for kort... Skruene som holder kolbekappa(er det det heter? den bakerste delen på kolba) er også for korte hvis jeg lager en lengre del. Kan jeg da bruke vanlige treskruer eller vil stokken sprekke? Til sist er gjengene til den ene skrua i kolben blitt ødelagt, og dermed er det bare en skrue som holder kolbekappa på plass... Setter stor pris på svar!
  3. Heisann! Jeg heter Per-Åsmund og er en 19 år gammel gutt. Tok jegerprøven i Februar 2016, og etter dette har jeg bare blitt mere og mere interessert i jakt og friluft. Fra våren 2016 har jeg vært 1 til 2 ganger i uka på skytebanen, hvor jeg også er blitt medlem i leirduegruppa. Når jeg har vakt er jeg med på å åpne banene, stenge dem, og stå i kassa hvor vi selger skudd og duer. Fikk en gammel hagle av min far i 18-års gave, som jeg bruker nesten hver uke, alt ettersom om skytebanen er oppe. Vært med på flere opplæringsjakter, både på skogsfugl, rådyr og rev. Nå leter jeg etter en rifle, slik at jeg kan begi meg ut på elg, hjort og rein jakt. Jeg ser du leter etter en person med ikke har så god råd, og som er interessert i deler av en rifle. Det hadde vært veldig snilt hvis denne personen hadde vært meg Har heller ingen i familien min som er interesserte eller holder på med jakt, så det er få muligheter for å låne våpen. Når sant skal sies er jeg en læring som tjener penger, men siden jeg bare er på jobb 3 dager i uka, og på skole 2 dager, er det ikke store lønnsslippen. Føler jeg har skrevet en CV, haha...
  4. Den har hengt i boden, men før det i ett kjølig rom på hytta. Den lå rett over en annen tiur på hytta, som ble skutt dagen før, og denne har ikke fått disse dyrene.
×
×
  • Create New...