Jump to content

22Svendsen

Members
 • Content count

  45
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 Neutral
 1. Harehund søker div. hegn

  Ikke 100% sikker, men er ikke harehegn ulovlig? Var noe på tv, for en tid tilbake, om et harehegn i Enebakk som ble stengt og harene skutt iallefall. Eller tar jeg helt riv ruskende feil? Uansett, jag inn hunden der det er greit med hare. Problematikken med klovvilt kan du etter min erfaring vente litt med. Se om bikkja er interessert i de eller ikke. Min Haldenstøver har aldri vist noen interesse for annet enn hare og rev. Dog foretrekker den hare og vil gjerne slå over om den går på revelukt og finner seg litt harelukt. Funker fint for min del. Han har aldri dratt etter, eller vist spesiell interesse for klovvilt i det hele tatt, bortsett fra at han var litt ivrig på å spise litt elgemøkk da han var liten. Etter noen bestemte nei, ga han seg med dette. Mulig det gjorde at klovvilt ble uinteressant? Erfaringen sier også at å gå alene, uten andre hunder eller mennesker, er viktig til å begynne med. Da blir ikke bikkja interessert i noe annet enn å jobbe. Etterhvert kan man ta med seg noen og se hvordan det går. Har selv slitt litt med Birger der, han har vært litt vel ivrig på de som har vært med, men det er nå i ferd med å gi seg. Nå skal det sies at Birger er voldsomt glad i folk, helt til han slår over i skogsmodus. Når han endelig kommer over dit så er det lite som får han vekk fra det han driver med.
 2. Ny fersk jeger/skytter på forumet

  Churchillen er nok helt grei den. Om den er mest solgt i Norge eller ikke skal jeg ikke mene mye om, men vil påstå at om man finner en god gammel hagle på finn.no eller lignende, så får man et grommere våpen til samme pris som nye. Påstanden jo eldre jo bedre er ikke mye feil. En god gammal Merkel eller Browning B25 er vesentlig grommere enn ei ny hagle til ganske mange tusinger. Er man heldig kan man snuble over slike for pent under ti tusen spenn. Kjøpte en Merkel 200 i fjor, for fem tusen riksdaler. Kosta på den like mye i oppussing, og har så ei hagle som funker som bara det, og man kan være stolt av.
 3. Hvilken stilling skyter du opp i?

  Liggende, både med 357mag og 45/70. Uten reim, kan da leke at man er en cowboy snikskytter
 4. Fersking på våpenjakt

  Ble litt usikker på om Tinnitus skriver at 17 HMR ikke kan brukes på rev, det kan brukes på rev. Regner vel med at jeg har en brainfart og han mener 22 LR, for det er ikke ok på rev. Ville anbefalt en kombi som våpen nummer tre for din jakt. Ville heller fått tak i en ok hagle og en CZ 455. Til CZen kan du få deg 17 hmr og/eller 22 wmr for jakt på lengre hold og hare og bittelitt større dyr. 22 LR kan brukes til billig trening og morro. 22 wmr og 17 hmr kan brukes på toppjakt, lengre hold osv. Hagla for skikkelig harejakt og fuglejakt. Kombi ser og høres litt lurt ut, men kan bli litt klønete til tider. For haglejakt har du bare ett skudd, går man rundt med tanker om å bruke begge løp, vil man gjerne ha et sikte i veien for hagleskytinga. Har selv et par kompiser som sverger til kombien sin, og for all del det funker for de. Fordeler har det jo. Ser man en jerpe man ikke kommer skikkelig innpå for et hagleskudd, har man alltids rifleskudd med og. For meg funket det ikke. Ble aldri helt komfortabel med det. Er såpass "sært" at det kan være lurt å få prøvd først.
 5. Losby,Rælingen og Blaker er de jeg vet om som har brukbare avstander. Blaker har vel opp til 600m tror jeg. Det lengste holdet på Rælingen er bra langt det og.
 6. Kobberbelagt 22lr

  Har litt Federal ett eller annet med kobber som jeg ikke bruker... om det er av interresse.
 7. Fadderordning - Lokal hjelp til nye hjemmeladere.

  Akershus/Romerike Rælingen 22Svendsen pm Rifle, gjerne skikkelige kalibere som 45/70 (rettvegga) Erfaring for det meste på rettvegga kugutt kalibere, 223 mm
 8. Fadderordning - Lokal hjelp til nye hjemmeladere.

  Jepp....
 9. Identifisering av Merkel Dobbeltrifle

  Send en mail til Merkel, med serienummer. De har stålkontroll på sånt. Sendte spørsmål ang ei gammal Merkel hagle, fikk svar noen dager etterpå, med hele historikken. Hagla er fra 1927... Tyskerne har pen kontroll med arkivet sitt ja....
 10. Garand M1 godkjent til jakt

  Var det i fjor en eller annen gang mon tro? En kompis var helt i hundre for ikke voldsomt lenge siden, men tiden går jo fort. Skal man ha en, bør man vel kanskje kjappe seg litt, EU har jo tredd over oss en dustelov, hvor kun dassert og dartpiler er ok å drive med av våpen. Helst skal man jo begynne å strikke, uten strikkepinner så klart, de kan jo være farlige de og.
 11. Naturmangfoldloven. Ulvedebatt i Stortinget... endringer?

  Rettsak fra 8. Nov 2006 er like gjeldende. Sier det samme som dom fra 2001. Dom sier at det allerede da, i 2006 ikke var noen fare for ulvens overlevelse. Vet ikke antall ulv den gangen, men vesentlig mindre enn nå... Tidligere dommer taler for jakt og i mot WWF etc. Er nok derfor vi ikke har hatt rettsaker om ulvejakt etterpå. Faren er nok heller at siden 2006 har de jobbet med å få inn sine meninger i høyere posisjoner, slik at en ny rettssak trolig ikke blir voldsomt objektiv. Her må man være ekstremt påpasselig på hvem som får jobben som dommer osv, eventuelt få en dom fort og ta den videre til utlandet, hvor norskt kameraderi og inhabilitet ikke er et like stort problem. Dog faller alt på hvordan ordlyd forskriften til Helgesen (og Nina Jensen) blir. Og videre om den nye miljøministeren får luket ut fallgruvene til Helgesen. For det er liten eller ingen tvil om at lyden på eller artikler i forskriften som kommer fra Helgesen vil følge hans overbevisning, som han så stolt holder fast på. Er viktig at ingen faller for hans triks, slik som det han prøvde på med den nye loven, som ikke ble noe av. Dessverre er det nok lettere å snike inn en umulig forskrift enn en lov.
 12. Våbenhandlere i Europa

  XXL osv hører kanskje med, men jeg hoppet over de, da det er så utrolig varierende hva de har og service/hva de kan om utstyret...
 13. Ulveangrep på mennesker

  Ja, og mye derfor har vi en våpenlov...
 14. Våbenhandlere i Europa

  Har lagt inn de jeg kom på i farten
 15. Rifle til totalt nybegynner?

  Ikke noe problem å bruke ett øye ved hagleskyting. Har ikke problemer med øynene selv, men har alltid brukt kun ett øye når jeg bruker hagla. Sikter mer enn jeg peker, men hare, fugl og leirduer ramler like fullt......
×