22Svendsen

Members
 • Content count

  26
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About 22Svendsen

 1. Jakter på Romerike. Går mest i Romeriksåsen nå, da mitt gamle terreng er smekk fullt av ulv. Tør ikke å slippe Birger der lenger. Birger er en Haldenstøver på snart to år. Han går ikke så voldsomt langt i søkene, rundt 3-400m, men finner ofte hare. Losen er det ikke noe å si på, og han holder etter haren lengre og lengre. Har skutt 4 harer for ham, sesongen som var. Skuddene kommer fra en Merkel 201e, fra tidlig 1900 tallet. Skulle det være skikkelig møkkavær, drar vi heller med oss en Winchester 99 O/U hagle.
 2. Driver med en Haldenstøver. Har vært streng på andre lukter fra første stund. Når jeg har visst hva han har snubla over... Han har helt lagt fra seg rådyr og elg. Var til å begynne med veldig interessert i elgspor og elgmøkk, men etter en del nei fra meg, så la han det fra seg og virker ikke interessert i det lenger. Hender han loser litt på en og annen tiur, men det blir mindre og mindre av det. Han blir mer og mer interessert i harelukt og noe rev. Han mister fortsatt hare ganske fort, men her er det nok bare å ta tiden til hjelp. Mer loser gir mer erfaring, som gir lengre loser og mindre dropp. På dropp er det alltids en mulighet å slenge seg ned ved droppet, slik at bikkja flyr rundt og kanskje finner igjen sporet. Så lenge iveren er der så vil bikkja før eller siden bli en god harehund. Er ikke iveren der, kan den fort komme. Hørt historier om harebikkjer som ikke har blitt gode før i fem seks års alder, så det er aldri for sent. Dog litt kjedelig.
 3. Melder meg på pissekonkurransen, jeg også! -----^
 4. There is a spesial plac in hell for people doing that on a proper lever action rifle.
 5. 22LR er fortsatt unntatt? Sikkert ikke i Norge uansett, da dette er en fin måte å få litt ekstra med avgifter på ting. Noe som norske regjeringer er meget kåte på å få til.
 6. Ble ikke det 5 års tullet stoppet? Mener bestemt jeg har lest det en plass.
 7. Er vel Schengen som er relevant, ikke EØS
 8. Hvor ligger vi egentlig? Det jeg har lest meg frem til, så virker det som mye blir som det er i Norge i dag, bortsett fra kapasitet på magasiner? Unntak for salong?
 9. Rabla sammen en FB gruppe for oss med skikkelige rifler.. Bli gjerne med! https://www.facebook.com/groups/711913895646144/?ref=aymt_homepage_panel
 10. I grunnloven står det noe sånt som at nye lover kan ikke ha tilbakevirkende kraft. Har du så har du, men du får kanskje ikke tak i nye magasiner, eller får lov til å selge de. Sent from my E6653 using Tapatalk
 11. Mobius, den første er bra. Versjon to er litt bedre og har 60 fps. Versjon to finnes også i en mini utgave, så godt som like god kvalitet på bilde, men vesentlig mindre. Dog har den et bittelite batteri. Disse koster 6-800 kroner. De gir bilder i en klasse mye høyere. Får også tak i vanntett hus osv til de. De er mindre enn Gopro, bildemessig er de ikke like gode, men jaggu ikke voldsomt langt unna. Og prisen er jo pen...
 12. Om du har lyst til å se/prøve Henryen så holder jeg til i Rælingen, skulle det være nærmere enn Toten....
 13. Kan varmt anbefale Henry! Har Golden Boy og den vanlige blånerte Henryen i 22LR. Selv om Golden Boy ikke er "skikkelig" messing så holder den en meget god kvalitet. Eneste aberet med brasslite, som de kaller det, er at det holder seg skinnende pent. Det blir altså ikke "grønt" som vanlig messing. Men det holder jo en kul bling faktor, og ser bra ut. Mekanikken til Henry er som vanlig langt over gjennomsnittet, som kniv i varmt smør. Golden Boy har dessuten cowboyløp! 8 kantet. Det er jo bare helt tøft! Kan ikke se at presisjonen står tilbake for CZ455, når jeg et par ganger har brukt kikkert på den. Prøver å holde meg til original semi buckhorn siktet, men ryker nok på en peepsight snart. Blir ikke helt komfortabel med semi buckhorn sikter. Mange har vært skeptiske til at kassa ikke er laga av gode gamle materialer, men det viser seg at materialene som er brukt holder i lange baner. Man ser og at Golden Boy selges mer og mer, da det viser seg at man ikke sliter de ut i det hele tatt, som var fryktet til å begynne med. Fit og finish er outstanding på Henry. Alt er tilpasset meget bra. Stokkmaterialene, spesielt på Golden Boy ser meget bra ut. Amerikansk valnøtt er det vel. På den blånerte er de ikke fullt like fine, men fortsatt meget bra. Mateproblemer har jeg aldri hatt på noen av de, bortsett fra et par ganger da jeg har prøvd 22 short. Da hender det at et par runder kommer ut litt alternative veier. Har handla både Golden Boy og en Henry 45-70 fra Aspelies våpen, og har bare gode ting å si om butikken og mannen bak. Triveligere kar skal man jaggu lete lenge etter. Han er virkelig interessert i at kunder skal få en så god service som mulig. Drar man innom butikken så kan man fort ende opp med å ha vært der noen timer. Er jo hyggelig å prate med en cowboy fra Toten!
 14. Slenger meg på og anbefaler CZ527, hatt en i 223 og savner den. Evt har Henry kommet med en sexy lever i 223, som får skryt. Er i grunn en boltrifle som manipuleres som en lever. Heter Long rider tror jeg. Finner den nok på aspeliesvapen.no.
 15. Henry BigBoy 45-70! Ramler ikke akkurat ned med elg, men det har da blitt en og annen. Bruker gønneren til det meste egentlig. Noe rev, rådyr, bever, gris og elg. Selvlader opp og ned etter behov. Har kikkert, om det skulle knipe, men holder meg helst til skinner peepsight (med kikkertskinne) og originalt forsikte. Aller helst burde man kanskje holdt seg til det originale semi buckhorn siktet, men ehh. Innafor med et peepsight.