22Svendsen

Members
 • Content count

  42
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 Neutral

About 22Svendsen

 1. Ble litt usikker på om Tinnitus skriver at 17 HMR ikke kan brukes på rev, det kan brukes på rev. Regner vel med at jeg har en brainfart og han mener 22 LR, for det er ikke ok på rev. Ville anbefalt en kombi som våpen nummer tre for din jakt. Ville heller fått tak i en ok hagle og en CZ 455. Til CZen kan du få deg 17 hmr og/eller 22 wmr for jakt på lengre hold og hare og bittelitt større dyr. 22 LR kan brukes til billig trening og morro. 22 wmr og 17 hmr kan brukes på toppjakt, lengre hold osv. Hagla for skikkelig harejakt og fuglejakt. Kombi ser og høres litt lurt ut, men kan bli litt klønete til tider. For haglejakt har du bare ett skudd, går man rundt med tanker om å bruke begge løp, vil man gjerne ha et sikte i veien for hagleskytinga. Har selv et par kompiser som sverger til kombien sin, og for all del det funker for de. Fordeler har det jo. Ser man en jerpe man ikke kommer skikkelig innpå for et hagleskudd, har man alltids rifleskudd med og. For meg funket det ikke. Ble aldri helt komfortabel med det. Er såpass "sært" at det kan være lurt å få prøvd først.
 2. Losby,Rælingen og Blaker er de jeg vet om som har brukbare avstander. Blaker har vel opp til 600m tror jeg. Det lengste holdet på Rælingen er bra langt det og.
 3. 22lr

  Har litt Federal ett eller annet med kobber som jeg ikke bruker... om det er av interresse.
 4. Akershus/Romerike Rælingen 22Svendsen pm Rifle, gjerne skikkelige kalibere som 45/70 (rettvegga) Erfaring for det meste på rettvegga kugutt kalibere, 223 mm
 5. Jepp....
 6. Send en mail til Merkel, med serienummer. De har stålkontroll på sånt. Sendte spørsmål ang ei gammal Merkel hagle, fikk svar noen dager etterpå, med hele historikken. Hagla er fra 1927... Tyskerne har pen kontroll med arkivet sitt ja....
 7. Var det i fjor en eller annen gang mon tro? En kompis var helt i hundre for ikke voldsomt lenge siden, men tiden går jo fort. Skal man ha en, bør man vel kanskje kjappe seg litt, EU har jo tredd over oss en dustelov, hvor kun dassert og dartpiler er ok å drive med av våpen. Helst skal man jo begynne å strikke, uten strikkepinner så klart, de kan jo være farlige de og.
 8. Rettsak fra 8. Nov 2006 er like gjeldende. Sier det samme som dom fra 2001. Dom sier at det allerede da, i 2006 ikke var noen fare for ulvens overlevelse. Vet ikke antall ulv den gangen, men vesentlig mindre enn nå... Tidligere dommer taler for jakt og i mot WWF etc. Er nok derfor vi ikke har hatt rettsaker om ulvejakt etterpå. Faren er nok heller at siden 2006 har de jobbet med å få inn sine meninger i høyere posisjoner, slik at en ny rettssak trolig ikke blir voldsomt objektiv. Her må man være ekstremt påpasselig på hvem som får jobben som dommer osv, eventuelt få en dom fort og ta den videre til utlandet, hvor norskt kameraderi og inhabilitet ikke er et like stort problem. Dog faller alt på hvordan ordlyd forskriften til Helgesen (og Nina Jensen) blir. Og videre om den nye miljøministeren får luket ut fallgruvene til Helgesen. For det er liten eller ingen tvil om at lyden på eller artikler i forskriften som kommer fra Helgesen vil følge hans overbevisning, som han så stolt holder fast på. Er viktig at ingen faller for hans triks, slik som det han prøvde på med den nye loven, som ikke ble noe av. Dessverre er det nok lettere å snike inn en umulig forskrift enn en lov.
 9. XXL osv hører kanskje med, men jeg hoppet over de, da det er så utrolig varierende hva de har og service/hva de kan om utstyret...
 10. Ja, og mye derfor har vi en våpenlov...
 11. Har lagt inn de jeg kom på i farten
 12. Ikke noe problem å bruke ett øye ved hagleskyting. Har ikke problemer med øynene selv, men har alltid brukt kun ett øye når jeg bruker hagla. Sikter mer enn jeg peker, men hare, fugl og leirduer ramler like fullt......
 13. Sitter igjen med et par forandringer over ulvedebatten. For det første snakkes det mye om naturmangfoldet og at ulv er viktig for det. Sier ikke her at ulven skal utryddes, men den er ikke bra for naturmangfoldet. Dette vet vi da ulv gjerne setter en stopper for beitedyr. Beitedyr skaper habitatet for en helt rekke særdeles spesialiserte arter, både planter og insekter. Disse gir igjen næring til større dyr. Altså er en art, ulv, årsaken til at mange arter kanskje dør ut. Derfor synes jeg dette argumentet blir litt tett. Er vel egentlig en god grunn for å ha en god forvaltning. En annen ting jeg stusser over er at, spesielt vernere (og da spesielt militsvernere), gaper og skriker over at den skandinaviske ulven ikke er farlig, at angrep på mennesker (og gjerne også hunder) bare skjer fra russisk og annen utenlandsk ulv. De samme folka er mer eller mindre enige om at den skandinaviske ulven stammer fra russisk ulv. De sier jo gjerne at den vandret naturlig (på magisk vis) fra Russland og Finland. Tviler meget sterkt på at ulven forandret gemytt, på dens vei fra Russland til Norge/Sverige. Har hørt, tror det var Wabakken, si at det ikke er den norske ulven som tar husdyr, det er den svenske som stikker innom Norge for å få seg ei beta sau. Det er vel like sannsynlig som at Noah skulle oppfordre folk til å spise mer kjøtt. I en sak på NRK nett, fra i går, eller om det var i dag, klarte ei dame fra SNO og si; – Kanskje dette var en ung hannulv som så en tispe og ble ivrig. Trolig har den heller ikke lært å være redd mennesker. Da har jeg et spørsmål. Med Miljødepartementet, med Helgesen i spissen, sin noe nordkoreanske oppførsel hva angår jakt og ulveforvaltning i tankene. Hvordan i svarte f, skal en ulv lære seg å bli redd mennesker???????? Faller på egen idioti og urimelighet.
 14. Henry Long Ranger eller Browning BLR. Får de i 308 og/eller 30-06. Har gode åpne sikter og passer links såvel som rechts. Evt kryr det av fine 45/70 saker, men det blir jo ikke kaliberet du vil ha.
 15. Skytemessig er det ganske liten forskjell på de. Begge er like treffsikre, tåler like mye osv. Marlin har ladeport på kammeret. Dette gjør nok at mange ikke vurderer Henry. I praksis er det litt enklere på et vis, å lade med ladeporten, kontra å lade rett i rørmagasinet som på Henryen. Hastighetsmessig er det hakket raskere å lade Henryen, da man kan helle alle skuddene i mer eller mindre med en gang. Om man vil fylle magasinet fullt etter å ha skutt et skudd eller to er ladeport fordelaktig, Er man tom og trenger ett skudd til kaster man neste skudd rett i kammer uansett, så der stiller de likt igjen. Skal du tømme magasinet er det raskere, sikrere og enklere med Henryen, ettersom man kan ta ut røret og helle skuddene ut. På Marlin må du dra alle skuddene gjennom kammeret og ut. "Ladefordel"; Kanskje en knapp ekstra til Marlin, dog er jeg usikker. Liker henryen minst like godt....... Bøylemekanismen til Henry er en del glattere og generelt et hakk eller to mer behagelig å bruke enn Marlin sin. Henry har heller ingen sikringsknapp, men en innebygd sikringssak i avtrekket. Fordel; Henry vinner en pen seier her. Når det gjelder fit/finish og kvalitet, stikker Henry også av med en liten seier. På en Henry passer alt meget bra, materialer er pene og bra behandlet. Marlin, spesielt halvnye og tildels nye, 2000 ish + modeller spesielt, er ikke voldsomt pene. Kvalitetsmessig hører man litt om begge, men spesielt Marlin har fått mye kjeft for at mye har vært dårlig. Dette har blitt bedre i det senere, men fortsatt kommer det nok flere mandagsmodeller fra Marlin, enn fra Henry. Med det sagt, har jeg ikke hatt noen problemer av noe slag, hverken med min Henry eller min Marlin. Fordel; Henry Når det gjelder ekstrautstyr, stiller de meget likt. Siktemidler osv kan mer eller mindre brukes om hverandre, ettersom de har likt festesystem på kassa. Vil du ha demper på børsa, så er Marlin hakket bedre, pga ladeporten. Demperen vil komme i veien for røret, når du skal lade Henryen. Det betyr at du trolig vil måtte skru av demperen, iallefall ut, for å få ladet. Hører vel med å nevne at om du skal ha en demper på en leveraction, vel... nei.. fysj. Kjøp deg heller noe som er ment for det..... Demper på lever = fy! Fordel; ørliten fordel Marlin (pga (infidel) demper). Det estetiske får være opp til hver enkelt. Begge er pene/kule børser etter min mening. Ligger de ved siden av hverandre, synes jeg at Henryen ser ut som den har litt bedre kvalitet, fordi alt passer så mye bedre sammen, penere avslutninger osv. Fordel; vi kaller det uavgjort. Ergonomisk synes jeg om man bærer børsa å hånda, at Henryen er et hakk bedre å bære. Den er litt slankere. Dog føles kanskje Marlinen litt barskere ut. Fordel; uavgjort. Alt i alt vil jeg nok si at de stiller rimelig likt, men gir nok Henry et par hakk bedre skussmål.