Jump to content

BlackHillsRoy

Members
 • Content count

  59
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral
 1. Baikal IZH 94 Taiga

  Hei kanskje jeg burde få avklart om kombi er et godt første våpen til jakt???? jeg er nybegynner som jeger og ser for meg at jeg vil prøve meg på småvilt først. På sikt blir det jo større dyr men ikke før til neste sesong. jeg vet ikke hva jeg liker av jakt enda så jeg har tengt å få prøvd så mye forskjellig som mulig, derfor ser jeg for meg at en kombi er fint fram til jeg finner ut hva jeg liker best.... jeg har både hagler og rifler i konkurranse våpen så selv om jeg ikke er noen ekspert så regner jeg med at jeg skal mestre en kombi etter noen runder på skytebanen. eller tenker jeg helt feil nå???
 2. Baikal IZH 94 Taiga

  feil innlegget over ble av en eller annen grunn kopiert...
 3. Baikal IZH 94 Taiga

  Hei jeg har nettopp bestått jegerprøven og går å lurer på om det blir en baikal kombi som første våpen, tenker på en i 12/223. er det nye eller gamle baikaler som er tingen???
 4. Ny jeger i Oslo

  Tusen takk, noen tilleggs spørsmål Jeg kjenner ingen som driver med jakt, og hadde håpet på å komme inn i et miljø. Jeg regner med at jeg får kjøpt inn hagle først, så småvilt rifle og storvilt rifle kommer til sist. Håpet er å prøve flere forskjellige småvilt jaktformer (helst med noen som kan det) og å tilbringe en del tid på skytebanen den første tiden. Jeg er stor fan av kort vei hjemmefra.... er småbarnspappa og kan ikke bli borte lenge av gangen.... Så jeg håper å finne en jff eller "gjeng" som driver med varierende småvilt jakt og en skytebane i rimelig nærhet til oslo. Er det noen som annbefaler den ene jff over den andre?
 5. Ny jeger i Oslo

  Hei Holder på med jegerprøven her i Oslo. Sitter å ser på de forskjellige jff i oslo ommerådet og er veldig i tvil om hvor jeg skal melde meg inn. Så langt har jeg vurdert Østmarka, Grorudalen og Nittedal. Jeg ønsker å begynde med småvilt jakt men jeg sikter på biff og kjøtt på middagsbordet på sikt.....(ikke elg det er for dyrt i denne omgang).. Er det noen med gode eller dårlige erfaringer med de forskjellige jff i oslo ommerådet som kunne tenke seg å dele dette...
 6. Pulverlakkering av blykuler

  Her er det pulveret jeg bestilte i Norge https://www.circle.as/categories/pulverlakkering
 7. Pulverlakkering av blykuler

  Hei her er en som ligner, kan være samme for alt jeg vet. https://www.jula.no/catalog/hjem-og-husholding/kjokkenmaskiner/hvitevarer/ovner/benkkomfyr-864017/. Litt dyrere nå, men dog.... jeg bestilte pulver fra eBay linken øverst i tråden, det tok litt tid, men det kan også ha vært mitt lokale post kontor (les Coop, der er det mange feil.....) jeg bestilte også fra et firma i Kristiansand, finner ikke linken men skal lete. Den ble anbefalt fra en her på forumet.... jeg har ikke fått prøvd dette enda..... mangler fortsatt risten..
 8. Pulverlakkering av blykuler

  Ok, heter dette noe for hønsenetting blir vel for grovhullet?
 9. Pulverlakkering av blykuler

  Da er pulveret i hus.... bestillte fra eBay, var sikker på st jeg ble svindlet av selger...... så etter en mnd ca kom det i posten..... fikk i mellomtiden hjelp til å finne et firma i Norge .... så nå har jeg dobbelt av alt... ovnen ble bestilt fra jula.no 299,- må vel være akseptabelt i pris. Bestilte samtidig en sopp tørker som skal brukes til å tørke vaskede hylser 199,- må også være godkjent. Bylsetørkeren til brownell koster jo mere enn dobbelt og ser mindre ut på bildene..... nå mangler jeg sån rist med fin maskerte hull til å legge kulene på, er det noen som har forslag på hva / hvor jeg kan finne dette????
 10. HiTek Supercoating

  Pris og farge?
 11. Eberlestock tråden

  Hei er det noen som har erfaring med F1 mainfraim og i så fall hvilket ekstrautstyr valgte dere?
 12. 45-70 eller 30-30 for en nybegynner?

  Hei Nå er jeg i samme sitvasjon... Jeg har landet på "ja takk begge deler". Det forplikter jo litt med ett cowboy alias. Kansje jeg må kjøpe en bolt rifle "å gjemme meg bak" for alle bøylehaterene? problemet er bare at jeg ikke har noe formening om kaliber i den siviliserte verden... Foreløpig vurderer jeg 223-6,5x55-308 Jeg skal ta jegerprøven i oktober så jeg får vel veiledning der????
 13. HiTek Supercoating

  Hadde vært gøy å få flere farger, og bytte oss i mellom. regner med at 0,5 kg barer veeeeldig lenge.
 14. HiTek Supercoating

  Jeg mailer med Joe nå venter på å få en liste over farger.... har også spurt om frakt kostnad for 0,5 kg til Norge...
 15. HiTek Supercoating

  Hvordan fikk dere tak i dette, jeg har sent eMail til Australia men får ikke noe svar...
×