Jump to content

Sakoen75

Members
  • Posts

    1,708
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    7

Sakoen75 last won the day on July 19 2022

Sakoen75 had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Sakoen75's Achievements

Veteran

Veteran (13/17)

  • Reacting Well Rare
  • Very Popular Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

677

Reputation

  1. Ja er når det virkelig gjelder at det lønner seg med godt utstyr og litt trening.
  2. Hehe, du skal få poeng for den. Bare våt når jeg var glemsk å glemmte glidelåsen i skrittet etter å ha pisset. Har ofte pisseluka åpen når jeg er på land for å lufte ut fuktighet osv. Den andre glidelåsen for å komme inn og ut er dekket av vesten og den har jeg på så lenge jeg er i nærheten av vannet.
  3. Det har du helt rett i og det kan som sagt bli farlig i panikken som oppstår. Men løses greit med å "sette" seg i fosterstilling og snu seg rundt med å ta tak i beina. Lett i teorien men ikke i kaoset som oppstår. Er det greit så går jeg en tur i vannet og presser ut mye av den ekstra luften så jeg ikke er som en ballong i kajakken. Men veldig viktig med vesten uansett som du sier mener jeg også. Deilig å ligge som en kork å flyte når det går galt. Skulle krysse en fjord midtvinters og ble selvfølgelig veltet av en bølge jeg ikke så komme der fjordene møtes, hadde veldig problemer med å komme meg tilbake i kajakken. Da var det greit å bare ta seg en pause liggende i vannet sammen med kajakken vel vitende at det egentlig ikke er farlig. Du blir våt og må ha ekstra tøy med i kajakken. Styr å kle seg naken i havna også blyg som jeg er. Jeg blir veldig kaldt å havne i vannet og jeg fryser fortere i våtdrakt på land/kajakken. Med tørdrakten er jeg ikke våt og kan ha vanlige klær, pleier å ha minimum ullnetting og tykke sokker under drakta.
  4. Skulle nesten tro han hadde blybelte etc for å justere oppdriften som blir i drakta siden han gikk til bunns. Har klart å ikke lukke smekken skikkelig i tørrdrakten, den blir fylt med vann men jeg synker ikke så lenge jeg ikke har ekstra vekt som blybelte eller annet som ikke flyter. Fyll en brødpose med 1L vann og se hvor mye den veier når du senker den i en bøtte med vann. Men å komme seg opp i kajakken, båt eller på land blir vanskeligere. Har alltid padle-vest på uansett, den har gode reflekser, greie lommer, feste for lys og plass til en liten Camelbak på ryggen.
  5. Lite spørsmål for de som selv har prøvd å se inn i kammert på politiets pistol. Hvor lett ser du at det sitter en patron i kammeret?
  6. Så absolutt, jeg feiler også selv på de enkleste oppgaver innimellom. Var et sleivspark mot de ufeilbarlige.
  7. Hver dag før, under og etter jobb uansett form samtidig som du går skift? @M67 sin løsning med "tønne" flest mulig plasser tror jeg er en god løsning sammen med kammerat sjekk og repetisjon. Det kommer til å smelle om vi vill det eller ikke, men det skjer i det minste på en relativt trygg måte. @AGR416 Er inne på noe med å ha så få "driller" som mulig. To tilstander, ladd eller tomt å kontrollert våpen (Som behandles som ladd). Tror bare vi må innse at menesker utenfor kammeret.no gjør ubevisste feil. Systemet de jobber i må sette inn barrierer for å gjøre det trygt å feile, sørge for god opplæring og rutiner.
  8. Sakoen75

    Neverlost grab bag

    Siste nytt av ting du ikke vet du trenger, følger du ikke med? Er et manglende komma som @amatør skriver.
  9. Sakoen75

    Neverlost grab bag

    Helt topp disse, ting som ikke bør ligge 24/7 i bilen "bor" i en slik bag. Har kikkert, termisk, radio, peiler, batterier, ledninger, ladere, magasin, sluttstykke, hørselvern, kniv, powerbank, enkle pusse-saker, lykt osv liggende fast i en slik. Helt topp å ta med inn og la ting lades å tørkes før det går tilbake i baggen igjen. Bare ta med ammo og våpen i tillegg så er jeg klar.
  10. Har lurt på det samme så har spurt noen jeg kjenner. Veldig greit system. Mobilen piper og du får opp en posisjon og du velger selv om du vil akseptere "tilbudet" om ettersøk. Er det litt for godt under dyna eller passer veldig dårlig så kan du la noen andre ta ettersøket. De fleste ettersøk blir tatt rimelig raskt, innenfor minutter så du må være rask. Aksepterer du ettersøket får du opp nøyaktig posisjon, kontaktinformasjon og litt informasjon om dyret og situasjonen. Når du er ferdig får du et skjema du fyller ut for å få betaling fra Sporio. Det har fungert fint for de jeg har snakket med.
  11. Nei akkurat, så da er det kansje godt nok til sitt bruk.
  12. I praksis så viser kanskje skyttere i DFS at det er godt nok som det er?
  13. Takk @ignorant. Det du skriver støtter min teori og erfaring som jeg har hatt til nå. Selv har jeg ikke merket noen problemer med min Sauer 202 men har hørt flere som har problemer med olje og presisjon. Pleier å olje våpenet og tørke av med en fille før jeg monterer og pusser som normalt uten å bekymre meg for olje etter montering. Skal sies at jeg skyter heller ikke godt nok til å merke ~5mm i de fleste situasjoner.
  14. Sies å være nok at du "griser" med olje under puss av løpet. Jeg kan finne på å spraye rifla og løpet med olje og pusse det rent etterpå. Gidder ikke å ta ut løpet hver gang. Kanskje en fordel med presset/ krympet løp så slipper di den bekymringen.
  15. Vet du hvor mye dårligere samlinger blir med olje i ditt våpen?
×
×
  • Create New...