Jump to content

Paramagic

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Paramagic's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei. Jeg er på ingen måte en ekspert på området, men... Nylig fått testet conquesten din side om side ved Meopta Meostar R2 2.5-15x56 og en Zeiss Victory HT 3-12x56 ganske mye i både dagslys og skumring. I dagslys skiller ingen seg "vilt" ut, men straks det skumrer litt på blir forskjellene plutselig veldig store. Nå er det ikke helt rettferdig å sammenligne conquesten med x50 mot to, etter min mening "skumringsråskinn" med x56, men for å si det slik: når conquesten slet med å finne vannkanten og langt på vei umulig å skille gås fra stein på ca 150m hadde de to andre kikkertene et bilde som lignet mest på litt svakt dagslys. Det var dag og natt i forskjell... bokstavlig talt. Victory'en var som forventet best, men uten at R2 skjemte seg bort. Er vanskelig å overdrive hvor vill Victory er i skumring! Det er i skumring galskapen viser sin verdi, ikke med sol og blå himmel. Min personlige mening er at dersom en er ute etter en allround kikkert bør en se, som alltid, på behov først. Skal du strekke holdet, se etter utvendige tårn. Skal du jakte mye i skumring, legg litt ekstra penger i kvalitetsglass og x56. Tenk på det slik; utover det alminnelige, som conquesten tar helt fint, brukes pengene på "spesialisering". Til all "alminnelig" jakt tror jeg conquesten holder lenge! Er forøvrig veldig nysgjerrig på de nye kikkertene av merket KITE. Ser for meg at det kan bli veldig mye for pengene der. Lykke til!
  2. Takk for tips! Skal ta de med meg videre!! Har sett på de pakkene der, men tenker litt på optikken når jeg ser på dem. Holder 1.5-6x42 da? Blir 4-12x56 overkill på elgjakt? Sikler på Sako 85 så det holder, men ser for meg at jeg blir å bruke rifla mye på rypejakt på fjellet, og gjerne på litt avstand etter hvert.. Ser for meg at 3-12x50 passer mitt behov bra (ut fra det jeg har blitt fortalt..). Hva med http://m.finn.no/bap/forsale/ad.html?fi ... s=75598044 ?
  3. Hei Kammerfolk! Jeg startet tidligere en tråd hvor jeg fikk gode svar ang. optikk, men nå har jeg "økt" totale budsjettet mitt litt.. derav ny tråd. Jeg skal kjøpe min første rifle/riflepakke og har bestemt meg for 6.5x55. Grunnen til det er at jeg ønsker å jakte på det meste med én rifle, dvs rype på de hold jeg forsvarlig klarer og helt opp til elg. Også med mulighet for villsvin og en og annen rev i dårlig lys. Dette setter naturligvis krav til optikken. Jeg ønsker også lyddemper. Mitt budsjett er satt til maks 30.000,- kr. (for optimistisk?) Av nye pakker har jeg par veldig gode tilbud (tror nå jeg...selgers service er ihvertfall upåklagelig): Tikka T3x lite, meopta meostar R2 2.5-15x56 RD, hausken 184 JD (inkl. montasjer, pussesett og et riflefutteral) 26.000,- kr Tikka T3x lite, Zeiss Victory HT 3-12x56 ASV+, hausken 184 JD (inkl. montasjer, pussesett og et riflefutter) 30.000,- kr Har også sett en del på Swarovski z5 3.5-18x44, da fjellrype sannsynligvis er det jeg blir å jakte mest... Spørsmålet er om dette er beste bruk av penger for å få den mest mulig all-round pakken? Burde jeg se på andre våpen og annen optikk? Annen demper? Nå er det også selvfølgelig slik at jeg ikke MÅ bruke 30.000,- bare for saks skyld, men har satt det som min øvre grense...
  4. Hei. Jeg startet tidligere en tråd hvor jeg fikk gode svar ang. optikk, men nå har jeg "økt" totale budsjettet mitt litt.. derav ny tråd. Jeg skal kjøpe min første rifle/riflepakke og har bestemt meg for 6.5x55. Grunnen til det er at jeg ønsker å jakte på det meste med én rifle, dvs rype på de hold jeg forsvarlig klarer og helt opp til elg. Også med mulighet for villsvin og en og annen rev i dårlig lys. Dette setter naturligvis krav til optikken. Jeg ønsker også lyddemper. Mitt budsjett er satt til maks 30.000,- kr. (for optimistisk?) Av nye pakker har jeg par veldig gode tilbud (tror nå jeg...selgers service er ihvertfall upåklagelig): Tikka T3x lite, meopta meostar R2 2.5-15x56 RD, hausken 184 JD (inkl. montasjer, pussesett og et riflefutteral) 26.000,- kr Tikka T3x lite, Zeiss Victory HT 3-12x56 ASV+, hausken 184 JD (inkl. montasjer, pussesett og et riflefutter) 30.000,- kr Spørsmålet er om dette er beste bruk av penger for å få den mest mulig all-round pakken? Burde jeg se på andre våpen og annen optikk? Annen demper?
  5. Er ikke parallax justering på Meoptaen... Hvor mye vil det ha å si være i de fleste jaktsituasjoner med dette siktet kontra Z4? Hvor ille er dorull effekten på Z4, med tanke på korte hold?
  6. Tusen takk for gode svar! Jeg tror jeg har kommet fram til at jeg ikke blir å drive med spesielt mye jakt under spesielt dårlige lysforhold. Kvalifiserer Swarovski Z5 3.5-18x44 da? Vanskelig dette... Noen som har erfaring med dette? Blir 3.5 litt mye på laveste zoom ved f.eks elgjakt?
  7. Som tittelen sier, så sliter jeg med å velge mellom disse to kikkertsiktene. Prisen er stortsett lik. Jeg ønsker det mest allsidige siktet i den prisklassen, da jeg skal jakte alt fra ryper til elg, og muligens villsvin en gang i året. Skal også brukes litt til revejakt med dårlige lysforhold. Vanskelig valg... Hva ville dere valg og hvorfor? Andre forslag til god optikk?
×
×
  • Create New...