Jump to content

JohnS

Members
 • Content count

  33
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral
 1. Førstegangsvelger av pistol

  Det enkleste er vel å høre med folka i klubben din om du kan få prøve å holde i,skyte litt med deres .22 våpen. Test så mange forskjellige våpen du kommer over, alle har forskjellige hender/grep preferanser, hva som passer for deg vet bare du. Spør og grav rundt med de våpenkyndige, men vær objektiv, noen vil sikkert mene at du skal eller MÅ ha "den" eller "denne" for å skyte godt. Rekreasjon/plinking eller konkuranse og penger spiller sikkert også inn etter hvert som du bestemmer deg for hva du har lyst på av .22LR
 2. Revolver til fruen

  Det må jo bli denne til Fruen, en smekker liten sak. Lad selv wadcutters 148grain i 38 spesial (eller kjøp hvis du ikke lader selv), som betyr lav rekyl og perfekt ammo for blinkskyting. Er ikke det orginale grepet komfertabelt går det fint å sette på et gummiert Houge grep. https://www.smith-wesson.com/firearms/model-60-ls-ladysmith
 3. 1911 tråden

  For meg så er det bare noe med det historiske med 1911 plattformen, jeg er storfan av 1911, og da også .45acp kaliber. Jeg vurderer ikke 9mm til en 1911, kun den orginale .45acp kalibern dette forde jeg vil ha det så historisk korrekt som mulig. (selv om min 1911 er produsert seint på 1990 tallet tidlig 2000,vi er vel alle litt hyklere ) Jeg har en gammal Tanfoglio 1911 Custom som jeg bruker til Milfelt og diverse, havner aldri øverst på lista forde skyttern er ikke bedre enn våpenet ennå. Men du å MORRO det er med 1911. Størrelsen, grepet, følelsen, jeg skjønner hvorfor mange elsker denne 1911 plattforma. En over 100 år gammel plattform som ennå er aktuell, det må bety at noe bare funker, noe ble gjort riktig.
 4. Rengjøring av die

  Jeg har en boks med "Bremserens" som står på ladepulten, bruker den hver gang jeg har rulla +100 skudd med ex. blykuler som er dekka med Alox ol, blir klinete i diene når kulene er "tumblelubed" med Alox. Alox coated kuler vil over tid etterlate Alox rester og annet dritt i dia som bør fjernes En liten sprut med bremserensen og dia er helt rein igjen. Går helt sikkert greit med rødsprit eller alkohol også, jeg har også ei fille som er lettere olja som jeg drar igjennom dia til slutt, bare sånn at de er reine og har et microtynt lag med olje. Mulig det er meg som er allt for nøye, men jeg ser viktigheten av å bruke reine dier, så da krever det en innsats å holde de reine.
 5. "volcanic lever action" pistol?

  Er vel bare serieproduserte pistoler som går i "spesialpistol" klassen.
 6. For meg så er hjemmelading en hobby, og hobbier har en tendens til å bli dyr hvis en ikke har hue på rett sted og tenker "fornuftig" ut ifra et økonomisk standpunkt. Skyter man "udda" og rare kalibre tror jeg at det er noe å hente på hjemmeladning, tenker da på pistol/revolver BIG bore og de største magnum kalibra.(460-475-500S&W osv.) Fabrikkprisen på magnumknall har blitt dyr de seinere åra, selv om noen mener det motsatte. På en annen side så bruker vel ikke magnumskyttere og banke ut 10-15K knall ut av våpnet sitt i året, som jo fort en dynamisk skytter med 9mm kan gjøre. Så skal man tenke på økonomien ved hjemmelading så tror jeg at en bør vurdere hvilket kaliber en skal lade. Og muligens hva man skal skyte også. Når man lader så får man jo kunnskap om våpen, ballistikk, trykk ol.... man lærer masse ekstra i forhold til våpen og ammunisjon, og kan da også skreddersy ammunisjon til de forskjellige våpengrener og våpentyper. Det skader jo ikke, hjemmelading er en flott og utfordrende hobby...... Just my 2c....
 7. Vente på Våpenkort ?

  Noen sender inn papirer kvartalsvis, tror vel at dette gjelder noen børsemakere. Ved et privatsalg bør det vel gå ganske kjappt. (disse ville jeg ha holdt et øye med selv) Ta et bilde på telefon av den BLÅ delen som kjøper skal beholde, er bildet klart og fint med tekst synlig så burde det ikke være noe problem, jeg bruker det i div våpenbutikker, ikke alle kopierer og arkiverer kundenes våpenkort så er det på telefon er det alltid tilgjengelig (hvis du husker på telefon )
 8. Krav til kjøp av pistol

  Her ser jeg forskjeller hos de forskjellige klubbene, noen krever 15 oppmøter i løpet av rekrutt halvåret, noen vil ha 18 oppmøter. Andre vil ha det anneledes. Som jeg ser det så setter de lokale Pistolklubbene sine egne kriteria som de mener er høvlige for oppmøte og aktivitet, deltagelse på event. lokale stevner teller også, og dugnad så vidt jeg vet, mulig klubbene opererer forskjellig der også. Grunnen til forskjellene er karnsje forskjellig aktivitetsnivå rundt om i landets skytterklubber.
 9. Behandlingstid på våpensøknad

  Jeg var å leverte 3 våpensøknader den 21 desember, snakket da samtidig med en hyggelig Tjenestemann/saksbehandler samtidig for å gå igjennom søknad og papirer. Jeg fikk beskjed om at det hos Vannsjø Lennsmanskontor for tiden er opp til 3 ukers behandlingstid. Tok 4 uker for min førstegangsøknad, er vel godkjent, var litt arv og greier også inne i bildet med min søknad.
 10. Jeg låner denne her så folket som ikke er enige (tvangsinnføring 5skudd) kan gi sin stemme: Alle andre også sjølsagt. https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIp ... rm?c=0&w=1 Bruk 30sek på å stemme. Jeg fikk denne ifra FB siden til en Pistol klubb som arrangerer MYE felt, skulle ikke være noen imot å dele dette. Mulig Trådstarter kunne klistret linken til første post, eller en annen starter en ny post med linken Strider dette mot noen regler her så kan en mod gjøre hva som sømmer seg best.
 11. Kniver Jon Fredrik Holmberg

  Flotte kniver, reine linjer.
 12. Plombere magasiner?!!
 13. Smith&wesson 745 .45 acp

  745=pimpa opp 645
 14. Behandlingstid på våpensøknad

  Ka farsken.....får dere norpå post på lørdager?! Postverket slutta med det her på østlandet for ei stund sia...
 15. Behandlingstid på våpensøknad

  Jeg var å leverte 3 våpensøknader den 21 desember, snakket da samtidig med en hyggelig Tjenestemann/saksbehandler samtidig for å gå igjennom søknad og papirer. Jeg fikk beskjed om at det hos Vannsjø Lennsmanskontor for tiden er opp til 3 ukers behandlingstid.
×