Jump to content

Sniken

Members
  • Posts

    22
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Sniken's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. I skandinavia og jeg tror også europa, skal du kun betale mva i ett av landene. Betalte kun MVA i Norge når jeg kjøpte hagle i Danmark.
  2. Sniken

    BHT for meopta

    Noen som har kjennskap til Ballistic Hunting Turret til Meopta? Jeg har anskaffet meg en til R2en min og lurer på om det ikke er mulig å låse ringene i posisjon? Det virker for meg som om det ikke går an? Om det stemmer så er jo det svært uheldig! Da kan man jo bruke masse tid på skyte inn tårnet på ulike avstander for så å vri ringene ut av posisjonen man skjøt dem inn på, bare fordi man kommer litt borti de blå knappene når man vrir på tårnet. Jeg har ikke klart å finne noe info på nettet. Eneste jeg finner er ubrukelige unboxingvideoer på tjekkisk.
  3. Falt over denne tråden og ble litt nysgjerrig, men ikke så nysgjerrig at jeg orker å lese 23 sider Går det mot forbud av halvauto? Når da? Gjelder det salong, rifle, pistol og hagler? Altså alt halvauto? Får man pengene tilbake hvis det blir forbud?
  4. Meg og dama har begge kjøpt winchester sx3. Hun er veldig fornøyd og skyter bra med den. Hennes første reaksjon var at hun synes den var tung men hun glemmer vekta når hun er i action. Hun er 180, så kan være du skal ha noe lettere hvis kona di er liten Drar du over skagerak får du den til nesten halvparten av prisen. Vi betalte 8000NOK pr hagle.
  5. Samme problem på min takedown. Aldri opplevd det på noen andre rifler, så syns det er litt snodig.
  6. Okei Da er jeg nok bare vant til rifler som har liten fjærmotstand. Blir nok vant til det etterhvert da tenker jeg.
  7. Hei! Jeg har nettopp fått ny rifle i hus og stusset på at bolten lager en del lyd når jeg tar ladegrep. Den er forøvrig hardere å ta ladegrep på enn hva jeg er vant til, som om fjærmekanismen inni bolten er for hard..? Jeg har vel skutt med 5-6 ulike rifler oppi igjennom, så kan ikke skryte på meg mye erfaring, så ville derfor høre med dere om dette er noe å bekymre seg over? Skal det være slik eller må jeg ta en prat med forhandler? Rifla er demobrukt, så den har gått 300-400 skudd i følge forhandler. Her er en video som demonstrerer hva jeg mener. https://www.youtube.com/watch?v=W8V0HvaSz_0
  8. Nettopp fått min nye Schultz & Larsen Takedown i hus, men føler sluttstykket ikke kjører helt slik det skal. Har ikke fått prøveskutt den enda, men når jeg tar ladegrep med tomt magasin så er bolten veldig hard å dra opp. Høres ut ei fjær som knirker inne i bolten i det jeg drar den opp. Tar jeg ladegrep etter at bolten er spent opp så går glir den som bare det. Er dette vanlig?
  9. Så du anbefaler meg høyere forstørring? Altså opp til mellom 10-15?
  10. Neida, jeg gjør ikke det, men tror alle faktore for å måle skumringsegenskaper er tatt med i kalkulatoren. Testen tar også høyde for lysgjennomgang i linsene og utgangspupil størrelsen på de ulike forstørrelsene. Mener du at testen gir meg feil resultat eller at jeg leser det feil? (Og som jeg nevnte til han andre over her, jeg prøver ikke å være vrang. Fordi jeg har først nå nettopp begynt å prøve å sette meg inn hvordan dette fungerer. Derfor jeg stiller spørsmål til påstandene deres. For å lære ). Her er dataene i testen:
  11. Ahh, ja. Enda en skrivefeil. Men testen som jeg referer til er det riktig diameter Jeg kan ikke skjønne hvorfor det skal være forskjell i mørket på 42 og 56 på 6 ganger forstørrelse? Gitt at linsekvalitet ol. er likt. Mener du at scopecalc.com er feil? Kan du underbygge påstanden din litt? (Prøver ikke å være teit, men jeg vil bare forstå hvordan ting fungerer for at jeg selv skal gjøre et riktig kjøp)
  12. Jeg ser at her og flere andre steder at folk anbefaler høyest mulig linse diameter for å få en mest mulig lyssterk kikkert. Noe jeg ikke helt får til å stemme i det da kikkerter med mindre linse diameter også har lavere forstørrelse. Jeg har gjort litt research og kommet over denne siden : http://www.scopecalc.com/ Og ut i fra de utregningene jeg har gjort, så ser det ut til at jeg har rett. Kikkertene jeg har sammenlignet er: Meostar R2 1-6x24 RD Meostar R1 1.5-6x42 RD Meostar R2 2-12x50 RD Meostar R2 2.5-15x56 RD Meostar R2 1-6x24 Testen viser at kikkerten med 24mm linse diameter begynner å skrante i forhold til de andre når den kommer opp på 3,5x forstørrelse. Slik at skal man ha en kikkert med så lav linse diameter som skal brukes til skumringsjakt, så er det mer fornuftig å ha en kikkert med zoom fra 1-4. Meostar R1 1.5-6x42 Denne kikkerten hadde litt lavere lysgjennomtrenging i glassene. Men det hadde ikke noe å si fordi den hadde tilsvarende resultat på skumringsegenskapene fra laveste til høyeste forstørrelse sammenlignet med de andre kikkertene. Meostar R2 2-12x50 og 2,5-15x56 Fram til 7x forstørrelse var disse kikkertene identiske. Over dette var 56-kikkerten marginalt bedre.
  13. Nope, denne Hvorfor vil den halte i skumring? Den har vel i teorien samme lysgjennomgang som en med 56mm åpning. Slik jeg har forstått så ville du først sett forskjell om du tok feks en 2-12x50 og sammenlignet den med 2-12x42. Da skal de begge prestere like bra på lav zoom men på maks zoom vil den med større åpning gi bedre skumringsegenskaper enn den med 42. Kan være jeg har misforstått helt, men det er vel også hovedgrunnen til at når du ser på 1-4 kikkerte så kommer de som oftes med 22mm åpning fordi det ikke hadde hatt noe å si med 56mm åpning på så lav forstørrelse.
  14. Hei! Jeg er på påskeferie i Danmark og har fått noen veldig fine tilbud på meopta meostar R2 kikkerte. R2 2,5-15x56 og 2-12x50 til 10000nok. Han har R1 1,5-6x42 også og får jeg tilsvarende rabatt på den så havner den vel nede på kanskje 7000nok. Etter hva jeg kan bedømme er vel dette svært gode priser? Men jeg er usikker på hva jeg også eventuelt skal velge av forstørrelse. På rådyrjakt harjeg sjeldent hatt forstørrelsen på noe annet enn 3-4 på min nåværende kikkert og det har vært flere tilfeller jeg skulle ønsket jeg hadde hatt 1 fordi rådyr har vært så tett på. Noe som taler for 1,5-6 kikkerten. Men så er det skumring da. 1,5-6 kikkerten skal vel være like bra i skumring som de andre, hvis jeg har forstått det riktig får man vel først fordelen av 50-56 åpning når man vrir opp forstørrelsen på over 7-8? Jeg har etterhvert lyst til å prøve andre jaktformer, vil jeg komme til å trenge over 6 i forstørrelse? Jeg klarer ikke helt å se for meg noe scenario der det er nødvendig? Kanskje om man skal skyte kjøttmeis på 200m men hvem gjør vel det?
×
×
  • Create New...